Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 kasanta

Alimenty od dziadk贸w po smierci rodzica-jest sens?

Polecane posty

Go艣膰 ojnbvcw
Ale p艂odz膮c dzieci, wielu ju偶 my艣li o zabezpieczeniu sobie staro艣ci czy opiece w chorobie... To jest ok? A p艂odz膮c dzieci, chyba logika nakazuje spodziewa膰 si臋 wnuk贸w? A jesli w rodzinie jednych si臋 ho艂ubi, a drugich odpycha to to nie jest w porz膮dku :-0

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 tata na pe艂nym etacie 34
Autorko, skoro Wasza sytuacja jest ci臋偶ka, trudna - dziadkowie powinni te偶 poczuwa膰 si臋 do odpowiedzialno艣膰, tym bardziej, 偶e kupowanie kosztownych prezent贸w innym wnukom nie jest dla nich problemem. Dziecko jest ma艂e i same o siebie nie zadba, obowi膮zkiem rodziny jest zapewnienie dziecku odpowiednich warunk贸w do rozwoju. Rozumiem, 偶e jest Ci finansowo ci臋zko samej. Na twoim miejscu poda艂bym dziadk贸w o alimenty. Dum臋 schowa艂bym do kieszeni i my艣la艂, 偶e to, co teraz robi臋 pomo偶e mojemu dziecku Za te pieniadze mog艂by艣 wys艂a膰 ma艂ego na dodatkowe zaj臋cia lub odk艂ada膰 na jego studia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marta kaczka 30
Nie wyobrazam sobie takiej sytuacji. co to za ludzie, nie moglabym spac spokojnie wiedzac ze mam kilkoro wnuczk贸w i jedno z nich wrecz olewam a drugiemu bym nieba przychyli艂a. To mi sie w g贸wie nie mie艣ci. Tak samo jak i rodzice dzieci faworyzuja i pomagaja jednemu w doroslym zyciu a drugie.. rad藕 se samo. z reg贸艂y jest tak ze sie c贸rkom pomaga, a syna pozostawia sie w r臋kach synowej i tesci贸w. Ja bym opr贸cz wniosku o alement贸w, narobila bym im bigosu w inny spos贸b, zadawalabym stopniowo bardzo bolene ciosy..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a bo tak to juz jest
,ze dziadkowie maja swoich pupili. To zadna tajemnica i zadne przestepstwo. Moze sie to wydawac niesprawiedliwe, ale taka jest prawda.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 (@)
Mo偶na mie膰 ulubie艅c贸w to nie grzech. Ale je偶eli nawet nie interesuja sie wnukiem to troch臋 smutne.........tym bardziej, 偶e matka i wnuk maja problemy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a bo tak to juz jest
Oni podeszlli do tego tak, skoro ich nie zyje to wnuk przesta艂 byc wnukiem. takich przypadk贸w jest wiele.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 (@)
oczywi艣cie 偶e jest wiele takich przypadk贸w i wcale nie trzeba umiera膰 wystarczy rozw贸d rodzic贸w wnuka.......... Ale to nie jest ok i nie powinno tak wygl膮da膰. To juz zale偶y wy艂膮cznie od charakteru dziadk贸w. Proponowa艂am wy偶ej autorce najpierw rozmow臋 z dziadkami- tak膮 od serca....... no a p贸藕niej ew. dzia艂a膰 w s膮dzie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ona znajoma 277
Czy byla by mozliwosc naslania na tych kureewskich dziadk贸w jakis kark贸w zeby ich oprawili?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasztanka30
witam ja jestem w identycznej sytuacji ... dziadkowie tez sie dzieckiem nie interesuja a nadomiar zlego ciotka siostra zmarlego ojca corki domaga sie splaty od dziecka.ja tez nie mam renty rodzinnej po zmarlym, sama core wychowuje bo nie mam obojga rodzicow utrzymujemy sie tylko z mojej pensji,w dodatku wynajmujemy mieszkanie z corka brakuje doslownie na wszystko gdyz pensje przeznaczam na wynajem rachunki itd, w dodatku szkola teraz, jest bardzo ciezko,ze czasami nawet nie mamy co zjesc a ciotka jeszcze mi wypomina ze ja jestem zla matka....ona ma wszystko,meza swoj wlasny dach nad glowa i dobry dochod ok.3000 tys,miesiecznie plus dochod jej meza i jeszcze domaga sie splaty od mojego dziecka GDZIE TU SPRAWIEDLIWOSC!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zZ Zniecierpliwiony
""""" kasztanka30 witam ja jestem w identycznej sytuacji ... dziadkowie tez sie dzieckiem nie interesuja a nadomiar zlego ciotka siostra zmarlego ojca corki domaga sie splaty od dziecka.ja tez nie mam renty rodzinnej po zmarlym, sama core wychowuje bo nie mam obojga rodzicow utrzymujemy sie tylko z mojej pensji,w dodatku wynajmujemy mieszkanie z corka brakuje doslownie na wszystko gdyz pensje przeznaczam na wynajem rachunki itd, w dodatku szkola teraz, jest bardzo ciezko,ze czasami nawet nie mamy co zjesc a ciotka jeszcze mi wypomina ze ja jestem zla matka....ona ma wszystko,meza swoj wlasny dach nad glowa i dobry dochod ok.3000 tys,miesiecznie plus dochod jej meza i jeszcze domaga sie splaty od mojego dziecka GDZIE TU SPRAWIEDLIWOSC!!!!!!! """" A z jakiego tytu艂u to 偶膮danie ciotki o zap艂at臋? A czyja to zas艂uga ,偶e ona ma """ wszystko """? A czemu ciotka jeszcze jeszcze Ci wypomina ze jeste艣 z艂膮 matk膮?.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc23112015
Witam, ja mam okropny problem, miesi膮c temu zgin膮艂 tragicznie m贸j m膮偶, mam jedno dziecko malutkie, a z drugim w ci膮偶y zaawansowanej. Fakt, otrzymuj臋 zasi艂ek rodzinny, oraz dodatek z samotnie wychowuj膮cej dziecko, ale potrzeby rosn膮, a tu drugie ma si臋 narodzic. Z te艣ciami nie 偶y艂o sie dobrze, dopiero po 艣mierci ich syna zacz臋li si臋 zajmowa膰 moim dzieckiem. Ino to czasami tak wygl膮da 偶e widz膮 w nim "swoje" ma艂e dziecko. Tylko problem jest z kas膮, ja nie dam rady i艣膰 do pracy cho膰bym chcia艂a, bo gdzie偶 z brzuchem, a op艂aci膰 nianie to nie ma z czego, 15miesi臋cy ma syn. I przysz艂o mi na my艣l pozwa膰 te艣ci贸w o alimenty, bo ma偶 robi艂 przelewy z firmowego konta na kwot臋 3000z艂 i ci臋偶ko by艂o za to wy偶y膰 przy tych cenach sklepowych produkt贸w, o remontach w mieszkaniu mogli艣my pomarzy膰, co wy o tym s膮dzicie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A dlaczego dziecko i ty nie macie renty rodzinnej po ojcu/m臋偶u?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰ja2844
ty kasandra zazdroscsz dziada tego ze se drobili cegs w zcu. Ty lko dzieca.wystarczy zadzwonuc raz w miesiacu do dziadkw porozmawiac. zaproponowac ze chcialabys zeby dziecko mialo z nimi kontakt. ojciec chrzestny wyciagnal reke zaproponowal wakacje a ty ja ucielas. dlaczego? bo nie zna .a jak ma poznac skoro sama nie chcesz kontaktow tylko pieniadze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ale popieprzone prawo! No w pale sie mie艣ci ze jeszcze dziadkowie maja p艂aci膰 alimenty na wnuki swoje! A co to dziadkowie wam te dzieci zrobili?! Kurwa!

Udost臋pnij ten post