Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magdaleneeeeeee141312132345345

Grzybica pochwy

Polecane posty

Mialam ok.1, tyg temu grzybice pochwy dostalam globulki dopochwowe i clotrimazolum na srom. Wyleczylam sie. po 2 dniach zauwazylam spuchniete mniejsze wargi sromowe oraz biala wydzieline z pochwy. uzylam laktovaginalu jak zlecila pani doktor od tego czasu tj 4 dni mam bialy sluz, i troszke bialych grudek zdecydowanie mniej niz podczas grzybicy jak sie leczyc? co to jest? nawrot grzybicy ? grodek jest naprawde niewiele a bialy gesty sluz jest caly czas nawet po umyciu w pochwie . prosze o poroady? jak sobie z tym poradzic. musze isc do ginekologa?

Gość werrrrrrr
czy przed chwilą Twój chłopak udzielał się na forum? ciekawe

podasz link ?

Gość to ja zołza
Podmywaj się rumiankiem i biegiem do gina może leki są za słabe?

Gość ertgerty
grzybice jest bardzo trudno wyleczyc :O ja tak samo co nie wylecze to znow mam nawrot, nie mam pojecia od czego tak sie robi :O

No widze wlasnie. to moja pierwsza nie wiem jak czym sie leczyc co brac profilaktycznie... tragedia

Gość aaaaana
moim zdaniem wcale się nie wyleczyłaś, powinnaś dostać kolejny lek przeciwgrzbiczy i zapytac o lek dla partnera. Może też konieczny jest wymaz. A co do profilaktyki to razem z lekiem możesz wziąść provag przez 20 dni-to taka ilość że odbuduje florę, a później przez ok.m-ąć 2 kapsułki na tydzień. Ostatnio opakowanie provag 20 szt. kupiłam za 36 zł..

Gość lady bronka
musisz iśc jeszcze raz do ginelokoga, może zrobi ci wymaz zeby wiedzieć co leczyć... póki co bierz probiotyki, moze byc dalej lactovaginal skoro juz zaczełaś stosować

Gość goscniedzielny
no raczej sie wyleczyłas do końca skoro wróciło tak szybko. bierz dalej lactovaginal i umów sie znowu do ginekologa.

Myślę że się w ogóle nie wyleczyłaś w moim przypadku globulki stosowałam nawet 2 tygodnie a dopiero później zakładam lactovaginal myślę że miałaś za krótką kurację bo świadczy o tym biały nalot, idź koniecznie do lekarza raz jeszcze, możesz sobie zrobić dla pewności wymaz z pochwy żeby wiedzieć z czym masz do czynienia.

Zgadzam się z dziewczynami, ja nawet miałam taką kurację że stosowałam globulki przez 2 tygodnie przerwa i znowu powtórka, dlatego z pewnością się nie doleczyłaś. Pamiętaj o probiotykach po leczeniu ja stosowałam lactovaginal i byłam bardzo zadowolona infekcja nie wróciła