Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

koteczka 22

coś jest nie tak... pytanie do ciężarnych oraz matek :(

Polecane posty

ostatni okres miałam 1 listopada a dziś mamy 1 grudnia. zawsze mój cykl trwał 28 dni + - 1 dzień. no ale... :( nie zrobię testu... bo tak bardzo bym chciała tego dziecka, że na pewno znowu wyjdzie negatywny :( i tylko znowu będę smutna... :( moje objawy to brak okresu, i miałam zawsze coś takiego że piersi bolały mnie już nawet 2 tyg przed okresem a teraz bolą lekko dopiero od 2 dni, oraz podbrzusze, tylko że w ciągu całego miesiąca miałam cały czas delikatne skurcze... znając życie pewnie mi się tylko spóźnia :( jestem smutna a wczoraj się załamałam, wróciłam z narzeczonym z zakupów gdzie miałam kupić test ale nie zrobiłam tego jak usiadłam na łóżku to tak po rostu zaczełam płakać powstrzymać się nie mogłam, tak mi było smutno, a potem zaczełam się smiać gdy mój narzeczony zapytał dlaczego płaczę... ja nie wiem co to było, zrobiłam się leniwa mogła bym cały czas spać... przyszłe mamusie lub już mamusie, napiszcie mi prosze jakie były wasze objawy w pierwszym miesiącu ciąży? czy miałyście jakąć specyficzną wydzielinę, humory, itp. potraktujcie ten temat poważnie.... :(

Idz kobieto po test. Zastanawiam sie po co zakladasz taki topik na ogolnym skoro istnieje "Ciaza ,porod , macierzynstwo"? Co kobieta to inne objawy :)

Gość anula260485
hej no na moje oko to oznaka ciąży ale nie wiem tego na 100 % mam 2 synow ale z tego co pamiętam w pierwszym miesiacu miałam tez jakies obiawy wiec kup test i bedziesz pewna

z testem poczekam jeszcze 3 dni... :( boję się go zrobić, tak bardzo chcieli byśmy mieć dziecko, tyle lat jesteśmy razem... :( ten ból brzucha raz po raz to tak jak by na okres... ale nie ma śladu... czy jak by to był 3 tydz. to faktycznie już test to wykryje.... ale poczekam, ja tylko was pytam o objawy w pierwszym miesiącu ciąży

a jakaś wydzielina, albo coś w tym stylu? ja tylko dość często oddaję mocz, ale nie dużo, po prostu mi się chce...

Czeste oddawanie moczu jest Zdecydowanie objawem ciazowym. Jesli jestes w ciazy pod wplywem produkowanego progesteronu mozesz miec biala i obfitsza wydzieline.

tak na majtkach 2 dni temu widziałam biała wydzielinę nie grudkową ani nie ciągliwą, tylko taką po prostu zwykłą... powiem Wam szerze że czasem wydaje mi się że tak bardzo chcę być w ciąży że sobie to wmawiam :( no chociaż okresu nie mam a że piersi bolą mnie od 2 dni to też jakiś objaw? no i podbrzusze raz po raz ?

Gość kkkkkiiiiitttttiiiiieeeee
Brzuch Cie boli przed okresem. Nie jestes w zadnej ciazy!

nigdy tak nie miałam żeby w ciągu miesiąca brzuch bolał mnie jak by przed okresem, a jak bolał to dzień przed lub w dzień miesiączki, no i miesiączka faktycznie się pojawiała. a teraz nic... to nie są bóle, raczej skurcze w podbrzuszu. bez bolesne... chciała bym by wypowiedziała się jakaś kobieta w ciąży...

Moje pierwsze objawy to mdłości już 2 tygodnie po owulacji, odrzucenie od kawy, uczucie jakbym kaca miała, lekkie zawroty głowy, ochota na wszystko do jedzenia i jednoczesnie na nic. Ból piersi, z boku i sutków, który pojawił się kilka dni przed spodziewaną miesiączką. A nigdy w życiu mnie piersi nie bolały, więc zupelnie inaczej niż u Ciebie. Potem te wszystkie objawy się nasiliły. Obecnie jestem w 10tc i jestem wykończona. Zrób test, mi już wyszedł 2 dni przed terminem @, ale ja od początku czułam, że to ciąza, bo miałam objawy nietypowe i wiedziałam, że nie wkręcam sobie, np. całodziennych mdłości.

Gość strzałka :)
ja jestem w 1 miesiącu i mogę Ci powiedzieć, że okres mi się spóźniał bardzo długo a testy wciąż wychodziły negatywne, dopiero po 4 tygodniach od terminu planowanej miesiączki wyszedł pozytywny :) spodziewałam się go bo przez ten czas miałam nabrzmiałe i bolące piersi przez kilka dni (mocniej niż podczas okresu), bolały mnie jajniki, miałam właśnie wahania nastroju i mdłości :) szansa na ciążę jest autorko, tylko pytanie czy sama sobie tych objawów nie wmawiasz z ogromnego marzenia o dziecku... ale szczerze mówiąc to dla własnego spokoju zrobiłabym test - ale jeśli wyjdzie negatywny a nadal nie będzie okresu to przecież wciąż jest szansa i test powtórzysz po kilku dniach :)

Akurat u mnie z sikaniem stało się odwrotnie odkąd jestem w ciąży. Zanim zaszłam sikałam często od wielu lat, miałam nawracające infekcje pęcherza. A teraz minęło jak ręką odjął i sikam rzadziej, co jest bardzo wygodne i dziwne u mnie. A, i brzuch mnie nie bolał wcale. Widać, że co kobieta to inne objawy.

ajiata07 i strzałka :) no właśnie na Was czekałam, nie wmawiam sobie objawów, czuję co mi dolega, piszę jak jest! :) przysięgam :) może faktycznie kupię ten test... a o co chodzi z ta powiększoną macicą już w pierwszym mies ciąży? czy tylko lekarz to może wyczuć?

Gość no ro to
u mnie dwie ciąże i dwa razy brak innych objawów jak co miesiąc przed okresem. Ale okresu nie było. Aha a żeby było śmieszniej to zanim zaszłam to w poprzednim cyklu miałam bóle piersi jak nigdy wczesniej więc myślałam że to ciąża. A tu zonk -okres nadszedł. JEDYNY obiektywny objaw ciąży to brak okresu reszta jest subiektywna i nie zawsze znaczy że to ciąża.

wiesz, mi się macica od razu zaczęła powiększać - stąd bóle podbrzusza (chociaż u mnie okazało się, że mam torbiel na jajniku i mogę mieć przez to większe bóle). moja siostra jest w 11tc i od początku ją podbrzusze pobolewało i gin jej powiedział, że tam się wszystko rozciąga i przygotowuje na powiększanie dziecka i ma prawo tak czuć :) właściwie to nie tyle ból co dyskomfort

no tak wiem.... no nie wiem jak to określić ile dni mi się okres spóźnia ostatni miałam 1 listopada

strzałka :) dodajesz mi otuchy :) a ja coraz bardziej się denerwuję :) i faktycznie kupię dzisiaj test !!! zrobię wieczorem nie będę czekała do rana...

to w sumie spóźnia Ci się 2 dni dopiero tak? wiesz, na takie spóźnienia wpływa wiele rzeczy, choćby stres, cokolwiek... Ale zrób test to będziesz pewniejsza (chociaż tak jak pisałam mi, mimo ciąży aż 4 wyszły negatywne)

koteczka lepiej czekaj do rana - większe prawdopodobieństwo że wykryje hormon, bo wieczorem na samym początku ciąży może nie wykryć :)

ok to poczekam do rana... na teraz pozostało mi czekać :( a w tych pierwszych dniach jaka wydzielina była widoczna u Ciebie?

w pierwszych to nie pamiętam dokładnie, ale teraz ciągle (a jestem dopiero w 3tc) jest raczej biaława, nielepka ale dość gęsta

Co do wydzieliny to po terminie miesiączki biała i gęsta i tak jest do teraz. Podbrzusze mnie zaczęło pobolewać też juz po terminie @

czyli coś takiego jak ja... ale nie ma jej dużo... życzę WAM zdrowia!!!!!!!!!!! :*:* i na pewno powiadomię o swojej ciąży :) lub nie ciąży :( dziękuję, pozdrawiam... PS zapisz sobie proszę temat w ulubionych :)

Gość mama 2 dzieci
mi sie w głowie kręciło jak jeszcze nie wiedzialam ze jestem w ciazy. pobolewał mnie tez brzuch. trzymam kciuki i napisz jak wypadł test. :-)

ja też trzymam kciuki i rano na pewno zajrzę ;)

okropnie się martwię, zarwałam się przed chwilą bo listonosz przyszedł, ruszyłam gwałtownie i strasznie rozbolał mnie brzuch w dole, juz przeszło ale jestem roztrzęsiona :(