Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość konkurs kubus go

Jak mnie wkurzają wszelakie zbiórki pieniędzy dla chorych i biednych.

Polecane posty

Gość konkurs kubus go

jakies wysyłanie smsów, akcje w mediach dla chorych dzieci, zbiórka zywności itp. Przecież to jest tylko i wyłącznie żerowanie na ludzkiej wrażliwości. Mnie też się przykro robi kiedy dzieci choruja, ale równie wkurzający jest fakt, że jakieś grono baranów w tym czasie siedzi wygodnie za biurkiem i szczerzy kły z kolejnego przelewu wpływajacego na konto z zakupu chorendalnie drogiego leku czy sprzetu medycznego. Cała kasa zbierana dla chorych żywi koncerny, które traktuja nas-ludzi wrazliwiych na cudza krzywdę jak narzędzie. tymi kampaniami wywołują w nas poczucie żalu i współczucia, no bo jak tu nie pomóc takiemu dziecku ze smutnymi oczkami a sami maja to dziecko w dupie. Leki są drastycznie drogie, nie wszystkie refundowane, sprzęty które wyposażają szpitale za nasze pieniądze kosztują miliony. Tym sposobem osoba, która to chore dziecko ma w dupie żyje w nieprzyzwoitym bogactwie i niczym sie nie marwti, bo przecież głupie społeczeństwo znowu zapłaci. Jest to chory system, ktorego ludzie są ofiarami. Zatruwaja nam życie, ograniczając dostęp do normalnej zywności, której brak odbija sie na naszym zdrowiu, uzależniaja od leków, które tak naparwde nie pomagają docelowo a jedynie przedłużają beznadziejna egzystencje a sami plażują sie na Mauritiusie i wpird.. ja kraby tudzież inne dziwactwa warte tysiące dolarów. Wkurza mnie to dlatego nie uczesticze w zadnej zbiórce pieniędzy i szlak mnie trafia nagłasnianie zwłaszxcza przez osoby medialne kampanii na rzecz chorych. Ja tym chorym współczuję, ale jednocześnie mam świadomość, że sa oni zwykłym żródłem dochodu. Niejednokrotnie na własne życzenie zważywszy na tryb życia. Ten system jest chory a my jesteśmy jego ofiarami!

Gość konkurs kubus go
Dlatego protezę swojego prącia ufundowałem sobie sam :classic_cool: 🖐️

Gość Sanders29
a teraz za karę napiszesz na tablicy 100 razy "zdrowy nie zrozumie chorego"

tez mnie to wkurza. powinni te pieiadze, dla niby biednych, przeznaczac na cos pilniejszego, czyli na schorniska i przytuliska dla zwierząt.

Gość konkurs kubus go
ja rozumiem chorego, ale patrze na problem globalnie a nie z perspektywy jednego człowieka. Wiem, że to śa ciezkie tematy i sama nie wiem jakbym sie zachowala wiedzac to, co wiem, gdyby ktos z bliskich zachorowal. Niemniej nie zmienia to faktu, ze społeczenstwo jest ofiara chorego systemu, manipulacji ludzi, ktorzy akurat nasze zdrwoie maja w dupie.

Gość zelkowa :)
Ja ostatnio dalam 20 zl na paczki dla biednych dzieci = pozniej plulam sobie w brodę ze dalam sie nabrac na jakąś zbiórke bo sąsiedzi mnie wyśmiali i uswiadomili ze to moze byc oszustwo. tego samego dnia wrocil moj maz z pracy i daje mi 300 zl. Pytam skad ma te pieniadze a on na to ze zagral na STS za 20 zl i wygral 300. Chyba jednak dobroczynnosc sie oplaca :)

Gość konkurs kubus go
kciukiem---> tez tak sadze, ale uważam też, że powinno sie zmienić ustawy, aby kolejny baran, który kupuje psa mial swiadomość konsekwencji jego porzucenia.

Ja bym te pieniądze przeznaczył na naukę medycyny dla chorych aby sami sie leczyli taNIEJ:classic_cool:. Musze na forum wośp skrytykować owsiaka że zamiast reklamować metody na nowotwory którew znam zbiera na lampy rentgenowskie do niszczenia pacjentów:P.

Gość myszellina
To powiedz to samo rodzicom dziecka, których nie stać na leki na mukowiscydozę np. i przez to mają w perspektywie trzech miesięcy śmierć swojego dziecka. Masz mózg wielkości robaka przepołowionego szpadlem robotniczym, nawet nie chce mi się podważać tych bzdur, które tu wypisałaś - zupełnie tak, jakby to zależało od jednej czy pięciu osób w Polsce czy Francji. Pozostaje mi tylko życzyć ci tego, żebyś nigdy Ty, Twoje dziecko, rodzice, brat czy siostra nie byli zmuszeni skorzystać z pomocy takiej np fundacji, która będzie zbierać na protezę czy aparaturę wartą kilkadziesiąt tysięcy złotych. 🖐️

Gość yyyygggaaaa
mnie też to wkurza. To te firmy/ koncerny powinny pomagać, bo mają kasy jak lodu a nie wyciągać od społeczeństwa. Co by szkodziło producentow sprzetu medycznego ufundować coś czasem, oddać za darmo np. prostszy model jakiegoś tomografu? A tak to zbiera się kasę od ludzi i nabija kabzę tym, którzy i tak nią srają.

Gość myszellina
a to o przytuliskach dla zwierząt to już poniżej pasa. Nie dawajmy kasy na szkolnictwo, przecież trzeba wybudować więcej dróg :o Nie sponsorujmy reprezentacji siatkówki, ci od pływania tez odnoszą sukcesy. Stuknijcie się w łeb, oby takie rzeczy nie dosięgnęły waszych dzieci, bo chyba inaczej byście ćwierkały 🖐️

Gość nude nussle
mnie też to wkurza bo nigdy nie wiem czy ten przebieraniec Mikołaj jest prawdziwy czy oszust, niby miał plakietkę i kubełek ale to jakos prowizorycznie wyglądało, głupio mi było chwytać za tą plakietkę i wczytywać się w treść ale wydrukowac i zalaminować to każdy potrafi jakies bzdury. Nie mówił nic co to za akcja tylko krążył po rynku w stroju mikołaja i z tymi atrybutami, dałam mu kasę ale ten typ nie wzbudził mojego zaufania... wiem że on tam będzie codziennie wiec mam mu codziennie dawać kasę jak mnie zaczepi? w ogóle głupio mi bo skonczyłam studia, żyję na utrzymaniu rodziców szukając pracy więc sama nie mam a tu jeszcze takie coś, no ale jak tu nie dać?

mnie w galerii handlowej kiedyś laska w przebraniu anioła przyszpiliła. Zaczęła nawijać o biednych dzieciach z domu dziecka, więc położyłam jej banknot do koszyczka i w tym momencie uświadomiłam sobie swoja głupotę :O:O teraz w święta jest dużo oszustów :O warto pomagać, ale pewnym organizacjom

Gość myszellina
agnieszka - ale autorka właśnie pisze o globalnym problemie, idąc jej tokiem rozumowania właśnie nie warto pomagać organizacjom, bo to i tak kumuluje się na gruby system manipulacji :D :o 🖐️

niektrym warto. Najlepiej dowiedzieć się kto w najbliższym ostoczeniu zajmuje się takimi charytatywnymi sprawami i wtedy dać. Aniołki w galeriach handlowych z koszyczkami w ręku nigdy więcej ! to moje zdanie

Gość nude nussle
jeśli chodzi o te leki czy sprzęty, jasne. Koncerny farmaceutyczne żądają olbrzymich kwot za lek, który mógłby uratować ludzkie istnienie a nie musiałby byc taki drogi. To jest po prostu straszne. Leki na raka nowej generacji wprowadzone do obiegu będę dostępne tylko dla najbogatszych. Rodzice mojego kolegi mający aptekę mają 3 domy, jacht i właśnie kupili synowi mieszkanie w centrum Warszawy. Oni też nie oddają nic za darmo raczej.

na jakie dzieci, na jakie schroniska?:O cała ta kasa powinna by zbierana na budowe ekskluzywnych centrów rozrywki dla bogatych ludzi! czemu niby kase dawać dla biedaków i pospólstwa?:/ komu potrzebne są niby używane zwierzaki ze schronisk skoro normalni ludzie chca i kupują markowe rasowe zabawki nie jakieś brudne stare ze schronick?:O a dzieci? po co kpmu biedne i chore dzieci?:O jaki sens na to łożyć kase z naszych podatków? dodam że bogaci placa największe podatki i powinni decydować na co idzie kaa bo biedota wpłaca do budzetu jakies marne grosze jakie zwykle normalny pracowity człowiek nosi w kieszeni jako drobniaki. dlatego te wszystkie pieniądze zamiast dla biedaków, schronisk, chorych dzieci z pospólstwa powinno iśc dla bogatych tak by było sprawiedliwie!

dla ciebie tylko chory, niepełnosprawny dzieciak dla kogoś innego największe szczęście używane zwierzaki ? idź się mocno walnij w głowę głupie te twoje prowokacje :) ale rozumiem że musisz się czuć zauważona, by się w ogóle czuć ;)

DLACZEGO PONIZEJ PASA. tyle pieniedzy sie zbiera, take miliony i to tylko k.. na te dzieci. a biedne zwierzeta nie maja co jesc i jeszcze sie je maltretuje. nie mam dzieci, bede miec, ale szlag mnie trafia. wszedzie w tv, jaki kanal niie wrzuce, to ''dej, daj 5zl, daj cokolwiek'' zalosne.

popieram kciukiem w 1000000000000000000000000000% albo i wiecej :)

Gość lmkimnj
jakby nfz placil za leki i rehabilitacje tym chorym dzieciom to nikt nie żebralby w telewizji!!! widzicie tam jakis doroslych?? rodzice dla zdrowia dziecka sa w stanie sie ponizyc i isc prosic obcych ludzi o pomoc NIE ROZUMIECIE TEGO!!

jakby nfz placil za leki i rehabilitacje tym chorym dzieciom to nikt nie żebralby w telewizji!!! co prawda to prawda :o

jeszcze gorsze to są ci natrętni ludzie z pospólstwa którzy chcą wysępić na używane psy i koty ze schronisk:O co chwila jakies pele że cośtam jakieś schroniska przpełnione. a dziwicie się? poslacy sa coraz bogatsi, oczywiście ci inteligentni, pracowici , nie mówie o biedocie i pospólstwie, i wolą kupić markowego rasowego psa a nie jakiś bubel ze schroniska:D choćby za free. a biedota też niechce używanych zwierząt ze schronisk bo nie stać ich nawet na wykarmienie siebie , rodziny a co dopiero inwestycja w zabawki dla dzieci to już wiekszy sens dawać jednak kase na biedne i chore dzieci bo z nich wyrosną przynajmniej dorośli ludzie którzy może, choć wątpliwe, będą uczciwie pracować np jako służba u tych normalnych pracowitych i bogatych no i płacić od tego podatki.

NA DZIECIARY to sie zbiera wszedzie. sa fundacje, tv, net na ulicach rowniez. pamietam jak sama zbieralam, mozna powiedziec, ze 'zabierali' nam datki, bo wiadomo kazdy najpierw zlituje sie nad dzieckiem, a dla zwierzat juz nagle drobnych nie mial. macie swoja orkiestre i polsat, starczy. zeby choc jakis procent szedl na np hippoterapie, albo innego tego typu leczenie, to moze bym zrozumiala. dziekuje, choc jedna osoba mnie rozumie. (sory za chaotycznosc i pierdologie, ale mam robote, przy ktorej srednio inteligentnie sie pisze)

ps. kciukiem to typ hm kobiety zdaje sie choć błbym się to sprawdzić, który nakarmi najpierw psa, jednego, drugiegio, kota nr 1, nr 2, psy sąsiaów a jak coś zostanie to da swojemu dziecki do wylizania miske pedigripala🖐️

" yyyygggaaaa mnie też to wkurza. To te firmy/ koncerny powinny pomagać, bo mają kasy jak lodu a nie wyciągać od społeczeństwa. Co by szkodziło producentow sprzetu medycznego ufundować coś czasem, oddać za darmo np. prostszy model jakiegoś tomografu? A tak to zbiera się kasę od ludzi i nabija kabzę tym, którzy i tak nią srają." Tu więcej o tym: http://www.youtube.com/watch?v=7oRFNbhbJoE :classic_cool:. " nude nussle jeśli chodzi o te leki czy sprzęty, jasne. Koncerny farmaceutyczne żądają olbrzymich kwot za lek, który mógłby uratować ludzkie istnienie a nie musiałby byc taki drogi. To jest po prostu straszne. Leki na raka nowej generacji wprowadzone do obiegu będę dostępne tylko dla najbogatszych. Rodzice mojego kolegi mający aptekę mają 3 domy, jacht i właśnie kupili synowi mieszkanie w centrum Warszawy. Oni też nie oddają nic za darmo raczej." Ja znam pełno metod na raka i miemo tego że jestem biedny to stać mnie na używanie ich codzienie ale w celach zapobiegawczych bo raka nie mam:classic_cool:.A to co koncerny farmaceutyczne serwują chorym to groźne trucizny:P.Tu więcej o tym: http://www.faceci.com.pl/r_rak_metody_konwencjonalne.html :P.

Gość Autorsfdfasdfasdf
csdfasdfawfawer

"Max Zander vel Klaun gffggghhh@tlen.pl'; " yyyygggaaaa mnie też to wkurza. To te firmy/ koncerny powinny pomagać, bo mają kasy jak lodu a nie wyciągać od społeczeństwa. Co by szkodziło producentow sprzetu medycznego ufundować coś czasem, oddać za darmo np. prostszy model jakiegoś tomografu? A tak to zbiera się kasę od ludzi i nabija kabzę tym, którzy i tak nią srają."" max zgadzma sie w pełni, powinni ludzie sobie pomagac. to kiedy mi ufundujesz coś? bom biedny