Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość feaaw

czy odciaganie elektrycznym laktatorem boli?

Polecane posty

Gość feaaw

wszedzie piszą że nie powinno, a mnie boli jak cholera w dodatku prawie nic nie cieknie możecie mi doradzic jak odciagać żeby pobudzić laktację>

Gość no ro to
skoro boli i nie leci to może coś źle robisz?

Gość njnfvidjn
Mnie bolało ale też dlatego że byłam poraniona, więc zaczynałam od najsłabszego programu i stopniowa zwiąkszalam siłę ssania. Z jednej piersi, która produkowała więcej mleka leciało po jakiś dwóch minutach, a zdrugiej potrzebowałam ok 5-6 minut zanim zaczęło lecieć. Jak chciałam przyspieszyć ten początek to najpierw naciskałam brodawkę żeby trochę poleciało i zaczynałam odciągać. Moja koleżanka która nie była "zgryziona" przez dziecko też mówiła że ją boli odciąganie więc chyba brodawki po prostu muszą się wyrobić.

Gość feaaw
no własnie nie wiem czy czegos źle nie robię ja już karmię dziecko 5 miesięcy, kupiłam elektryczny bo mały nie chce ostatnio ssać, miałam nadziejęże uda mi się trochelaktację podreperować ale chyba lipa

Gość leniuszkaaa
nie boli

Gość kaskadaaa
ja miałam z medeli i nigdy nic mnie nie bolało chociaż w nim nie ma uszczelki silikonowej

ja też miałam z medeli i nic nie bolało. Zaczynałam od najsłabszego ciągu i w ciągu kilku sekund zwiększałam. Leciało od razu. Może jakieś kiepskie laktatory macie?

Gość agnessylwia
ja raz jedyny odciagalam elektryczny i nic nie bolalo a raczej dalo ulge moim przepelnionym piersiom. na podudzenie sa specjalne herbatki na laktacje, moze ich sprobuj.

Gość gość
Ja miałam ręczny laktator i z pewnością przy drugim dziecku kupie elektryczny.

Nie boli. Ostatnio troszkę mnie pobolewało, ale to dlatego, że przeholowałam i trochę za długo ściągałam (chciałam zastój rozpędzić), tak więc pierś była obolała, ale 2 dni i przestało. Może i tobie przejdzie?

Gość nie boli
nawet jak miałam pogryzione brodawki to sciaganie laktatorem było duzo lepsze niz karmienie; owszem, wtedy bolało ale tylko troche na poczatku. zaczynałam od najsłabszego programu; teraz właczam nsajmocniejszy, nawet nie uzywam tych silikonowych nakladek, 15 min i gotowe:) jak chcesz pobudzic laktacje to musisz sciagac przez 15 min z kazdej piersi nawet jesli nic nie leci 3 razy dziennie, do tego herbatki, piwo Karmi, dobra dieta i spokój i relax.

mnie bolało przy pierwszym razie,a potem szło super-w porównaniu do ręcznego laktatora,który sciągal pokarm baaardzo wolno:((mój był marki baby ono i bylam bardzo zadowolona:))