Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do mam skazowców

dzieci z podejrzeniem SKAZYprzybierają na wadze normalnie?

Polecane posty

Gość do mam skazowców

moje dziecko bedzie teraz diagnozowane pod kątem skazy. spotkałam sie z opinią że przesadzam bo jesli moje dziecko miałoby skazę to nie tyło by wcale a ono przybiera ładnie ale w grę wchodzą inne objawy. jak to jest z tym tyciem a ewentualna skazą? no bo może to ja jestem jakaś nadgorliwa i przesadzam

Gość fhbfgjuh,ljk.
Jedne dzieci reagują alergią skórną, ulewaniem, chlustaniem i mało przybierają na wadze, inne reagują tylko alergią skórną, rankami pomiędzy paluszkami u stóp, ciemieniuchą, ale na wadze przybierają dobrze. Zrób badania i się okaże. I niech nikt Tobie nie wmawia, że przesadzasz! Lepiej zapobiegać, anie borykać się z negatywnymi skutkami zaniedbań. To takie przyzwyczajenie lekarzy polskich, w sumie chyba na całym świecie, leczyć objawy, nie szukać przyczyn, zapobiegać rzadko, bo badania są drogie. Gdybyśmy stosowali profilaktykę, nie byłoby tyle wydatków na skutki chorób, niepełnosprawności itp.

Gość werdenak
a jakie sa objawy u Twojego dziecka? bo mam ten sam problem. moja córka ladnie przybiera, karie piersią, ma suchą skórke na nózkach, ciemieniuche i wodnista kupke raz dziennie

Gość do mam skazowców
bóle brzucha wielogodzinne ulewanie kupa w wielkich boleściach raz na 3-4 dni zielona, czasem zielono-popielata. jesli chodzi o skóre to kiedyś ciemieniuchna na brwiach teraz ostatnio troche na główce. tyje bardzo ładnie . pielegniarka z rodziny ostatnio tłukła mojemu mężowi że tę skazę to ja sobie wkrecam bo własnie dziecko przybiera na wadze. i mąż jej uwierzył teraz jest na mnie ze wymyslam tylko kurna to ja jestem cały dzień w domu z wijacym sie z bólu dzieckiem, jak małego nic nie boli to nie to dziecko.

Gość lady bronka
nie słuchaj innych tylko siebie, jeśli widzisz ze z dzieckiem jest coś nie tak reaguj. u mojej córki skaza objawiała sie wysypką, bólami brzuszka, dziecko pręzyło się i płakało cały czas, kupki były zielone ze sluzem. mimo to mała przybierała na wadze. na www.latopic.pl mozesz troche przeczytać na ten temat.