Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tralalala653

gra komputerowa dla 3latka

Polecane posty

Gość tralalala653

Cześć, Zbliża się Mikołaj i szukam jakiegoś edukacyjnego prezentu dla chrześniaka (wiek 3,5) zastanawiam się nad grą/programem komputerowym właściwym dla wieku takiego malucha. Może coś co zacznie oswajać go z angielskim albo nie wiem literkami? Możecie doradzić coś w tej kwestii?

Gość tralalala653
Krzysztofa poznałam na targach książki. Rozmawialiśmy na tematy branżowe, wcale nie miałam wtedy ochoty na romans. Pogadaliśmy i poszliśmy każde w swoją stronę. Wymieniliśmy wizytówki. Wieczorem on zadzwonił, a ja byłam zażenowana. Mam 42 lata, on 32. Dziesięć lat różnicy. To dużo, ale przecież dbam o siebie, dobrze wyglądam, regularnie uprawiam jogę. Nie czuję się staro, ale z przykrością myślę o upływającym czasie. Że za chwilę będę ryczącą pięćdziesiątką, a nie już tylko czterdziestką. Naoglądam się wokół młodych, ładnych ludzi i chcę być taka, jak oni. Dlatego, kiedy w moim życiu pojawił się Krzysztof, ochoczo dałam się adorować. No i stało się. Najpierw był spacer. Luźny, bez żadnych podtekstów. Potem kino, nikt z nich nie spieszył się do łóżka (z mężem byłam w kinie siedem lat temu). Potem piwo na Starym Rynku. Nie bałam się, że ktoś mnie zobaczy - mąż też wychodzi na piwo z kolegami i koleżankami z pracy, dlaczego ja nie mogę. Nie jesteśmy typem zazdrośników. Do łóżka poszliśmy po piątej randce. Byłam już tak mocno spragniona seksu, że niespodziewanie szybko doszłam. Pokój zawirował mi przed oczyma i przeżyłam tak potężny i wyczerpujący orgazm, że mój jęk rozkoszy zapewne rozniósł się po całym mieście. Po chwili znowu był gotowy, po czym zagościł w środku mojego kakaowego oczka. Moja pupcia była równie ciepła i wilgotna jak szparka za to nieporównanie ciaśniejsza. Obejmowałam jego pałę szczelnie i mocno. Nie mógł dłużej panować nad sobą i zaczął mnie kochać co sił. Jaja tłukły raz po raz w rozchylone na dole wargi pipki. Tłukł mnie jak młody królik, a ja jęczałam tylko i powtarzałam: - Mocniej, pie**ol mocniej...tak...TAK!!!...MOCNIEJ!!! Lubię go i zaczynam się tym martwić. Moim zdaniem taki poważny romans to prawdziwy kłopot. Coraz trudniej mi kłamać w domu, coraz bardziej nudzi mnie mąż, ostatnio to już nawet na to, jak nabiera zupę na łyżkę nie mogę patrzeć.

Gość 7667yyu
3 letnie dziecko juz wypychasz w świat komputerow...ogarnij sie kobbieto!!nie lepiej jakas plansza edukacyjna???

Gość Moim zdaniem dla dziecka
w tym wieku nie sa wlasciwe gry komputerowe!!!

Gość tralalala653
a mata z wypustkami masująco - wibracyjnymi?

Gość tralalala653
No właśnie Antek nie miał jeszcze kontaktu z kompputerem - widzi jak pracują rodzice ale sam wie że to nie dla niego. Jest dzieckiem któremu się czyta, który mam mnóstwo gier i klocków, dlatego pomyślałam o czymś nowym. Nie rzucajcie się tak jakbym co najmniej chciała kupić mu Diablo albo inne cudo. Zastanawiam się czy nie połączyć przyjemności z edukacją. A podszywacza proponuje ignorować :P

tralalala653> moj ma 3 latka i bardzo garnie sie do komputera.Czasem wlaczam mu takie gry dla maluchow on line ale niewiele z tego ma,bo ja musze obslugiwac mysz.Wiec jezeli kupisz jakas gre od 3 lat,musisz liczyc sie z tym,ze za kazdym razem beda musieli uczestniczyc w tym rodzice.

Może lepiej wybierz puzzle? Albo gre jakąś taką normalną? W tym wieku dziecko raczej nie bardzo kuma gry komputerowe :O Moja kiedyś dorwała joysticka jak ja grałam i chwile autem jeździła tzn trzymała przycisk gazu jedynie skręcając poprzez odbijanie się od ścian :D Także gra komputerowa będzie bezsensownym nic nie wnoszącym marnowaniem czasu :P A jak już coś bardzo chcesz to może coś z kolorowanką? Zapytaj w sklepie to sprzedawca powinien Ci doradzić grę w której jest mówione jaki kolor dziecko wybrało itp, ja się nie znam jakie są. Jak byłam mała miałam taką grę z Plastusiem ( ale nie wiem jak się nazywała, w każdym razie coś związane z Plastusiowym pamiętnikiem ) były właśnie kolorowanki, układanki itp

Gość tralalala653
Słuchajcie ja zdaję sobie sprawę że w tej "grze" programie komputerowym dziecko będzie bawiło się z rodzicem, nie wyobrażam sobie sytuacji by zostawić je samopas i pójść czytać książkę ;) Widziałam w sieci jakieś propozycje gry/programu gdzie dziecko miało używać wyłącznie spacji - był to właśnie moduł dla trzylatków. Waham się cały czas czy kupić coś takiego, czy "zwykłą" zabawkę edukacyjną. W sumie co do takich zabawek, też zastanawiam się co wybrać. Ps. tak to jest gdy nie ma się dzieci ;)

Gość na gry komputerowe
ma jeszcze dużo czasu, zacznij uczyć dziecko rzeczy , które w życiu będą przydatne

Gość elllaaa,..,
jestem przeciwna wprowadzaniu tak malego dziecka juz do komputera, przedewszystkim szkoda wzroku malucha a po drugie moim zdaniem to stanowczo ZAWCZESNIE

Co do zwykłej zabawki to trudno doradzić nie wiedząc co dziecko ma. Moja córka uwielbia spadające małpki, Humpty Dumpty spadające jajo, Operacja - mały chirurg. Do tego puzzle, puzzle i jeszcze raz puzzle. Lubi też gry typu memo i inne takie dobieranie w pary ( po angielsku też mamy) no i wchodzi właśnie w etap lego. Wczoraj kupiłam jej zwykłe karty do Piotrusia z postaciami Disneya i zachwycona była

Gość tralalala653
Dzięki Juzek za wsparcie ;) Blondynka a co to za gra spadające małpki i ta druga spadające jajo? Brzmi zachęcająco :D Antek ma puzzli od groma więc chciałabym coś innego ale by nie była to bezsensowna gra, ale coś co pozwoli mu się rozwijać :D W sumie te pary też brzmią ciekawie :D

Gość tralalala653
znalazłam w sieci "małpki" ale zgodnie z info są one dla dzieci od lat 5 :( Antek tego jeszcze nie ogarnie...

Gość tralalala653
Myślę, że już jest :P Może nie od 95%, ale sporej grupy na pewno ;) Pozdrawiam serdecznie i dzięki!

Małpki http://www.we-dwoje.pl/files/Image/art_bonus_oryg/we_dwoje_1_11544.jpg Jajo http://www.ramiz.pl/generator4/images/4DSC_6621a_resize.jpg Jedne i drugie córka dostała mając trochę ponad 2 lata i radzi sobie rewelacyjnie. W małpkach nie zawsze grała uczciwie tzn nie rozumie kto wygrywa i np jak spadną dwie małpki to czasem jedną bierze sobie a drugą daje drugiej osobie :D Poza tym radzi sobie bardzo dobrze \ Na moich małpkach jest napisane, że od 4 lat, ale zapewniam Cię, że 3 latek spokojnie sobie poradzi grając z rodzicem ( jakby go zostawić samego to mógłby nie wiedzieć co z tym robić z kimś gra jest bardzo łatwa - jaki kolor na kostce wypadnie taki kolor patyczka wyciągasz, jak spadną małpki to je zgarniasz, wygrywa osoba ostrożniejsza która tak będzie wyciągała patyczki, żeby małpki nie spadły)

Gość tralalala653
Blondynka >> DZIĘKUJĘ na mur beton kupię te małpki bo faktycznie wyglądają na fajną grę. Poza tym cała rodzinka może grać :)

Gość PCD
Hej, ze swojej strony mogę polecić grę Battle Quiz wydaną przez Playshop. Świetna gra edukacyjna z mnóstwem zagadek pełnych wyzwań, a do tego w bardzo niskiej cenie. Zdecydowanie polecam!

Gość gość
Ja polecam grę na tablet z androidem: "Farma zwierząt dla dzieci". Gra jest krótka ale pewnie to z faktu iż jest darmowa. Zawiera poziomy na których dziecko gotuje obiad, karmi zwierzęta, naprawia płot, zbiera owoca, wymienia opony w traktorze, itp. Jak dla mnie gra rewelacja tylko brakuje jeszcze więcej poziomów.

Gość wertkownia
Może angry birds? Mój lubi grać, ale ma już prawie 6 lat. Mąż naściągał mu różne jakieś odmiany z filefox.pl i parę razy w tygodniu sobie zagra, ale też pilnujemy, żeby nie przesadzać.

Gość gość
GTA 5 jest to gra edukacyjna, uczy o tym jak przetrwać na ulicach :)