Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość calineczkacelina

do mam dzieci z atopowym zapaleniem skóry

Polecane posty

Gość calineczkacelina

dziecko ma azs. lekarz kazal kąpac w oilatum lub Emolium. czy jest cos tanszego o podobnycm skladzie?

przy azs nie mogą to być różne płyny,tylko właśnie emolienty,które niestety są dość drogie:(

Gość Duży obwod
Kup parafinę i wlej do kąpieli. To podstawowy składnik emolientów.

Oilatum i emolium podobno są najlepsze. A jeżeli to AZS to ja bym nie ryzykowała z czymś innym. Z tych dwóch emolium duzo tańsze. W internecie za 400 ml placiłam 20parę złotych, dla porównania za oilatum dużą butelkę w aptece 80!! A do smarowania są maści robione, 5zł za 100ml na receptę.

Mojego synka z azs oilatum uczulał, zmieniono skład podobno bo właścieciel koncernu sie zmienił. Dla nas rewelacyjny jest emolium. Przy azs nie ryzykowałabym z kosmetykami bo skóra dziecka jest naprawde wrażliwa na wszelkie cuda.

Oprócz cholesterolowej używałam też mocznikowej, teraz smaruje go emulsją emolium. Ale od kilku dni ma wysypkę :/ więc dziś posmarowałam maścią mocznikową.

emolium jest ponoć najlepsze, ale jest wiele zamienników baleum, ilanum, oilatum itp. a jeśli idzie o kompiele w krochmalu to nasz alergolog absolutnie zabronił, bo krochmal zamyka pory.

Gość mama kuby
oilan jest chyba najtańszy i mi pediatra przepisuje maść z wit A i cholesterolem

Gość calineczkacelina
dokladnie moja córcia tez ma 2,5 mies. na poczatku lekarze mówili ze to skaza bialkowa, a teraz ze azs tak powiedzial alergolog. nie stac mnie na ciagle Emolium lub Oilatum wiecszukam tanszych odpowiedników. krochmal mam zakazany w uzytku. wysusza a nie nawilza

Gość moja corka ma atopowe stwierdz
one juz w ok. 3 mscu zycia. kompiemy ja tylko w oilatum i emolium. ja nie wyobrazam sobie kompac malej w czyms tanszym;/ na dziecku sie nie oszczedza ale jak kto woli....

a jesli mialabym wybierac pomiedzy emolium a oilatum to tylko EMOLIUM jest lepsze...

Gość plooo
krochmal, odwiedzic homeopate, nie szczepic

Gość maaaaammma atopika
Przykro mi to stwierdzać, ale na dziecku z azs nie da się oszczedzić. Zobacz w necie, poszukaj tanio emoilum lub oilatum. Teraz masz małe dziecko a jak bedzie starsze bedzie drapać sie do krwi jak coś nie tak z kosmetykami będzie

Gość maaaaammma atopika
yhy i zawołać egzorcyste, zapalić białe świeczki..... Ludzie- co wy piszecie!!! Ja szczepie dziecko z azs i jakos tragedii nie ma

do ploo nie chcę być nieuprzejma ale może jeszcze przeprowadzić się do jaskini? krochmal jest zakazany przy azs, zarówno genetycznym, jak i wywołanym alergią.

Gość calineczkacelina
mieszkam w woj sląskim. bylabym chetna na te próbki . naprawdę

Gość calineczkacelina
a co sadzicie o bALNEUM LUB oILANIE?

my na emolium, bo najlepsze, ale jak chcesz próbować, tylko jak się okaże że nie działa tak dobrze, to wydasz dwa razy pieniądze.

MAJOWAMAMA- faktycznie ceny sa nawet nie porownywalne!!! o wiele taniej... a jak tam jest z wysylka? mozna zamowic? sorry ale ide na latwizne nie chce mi sie tam szperac po stronce :D

Podaj twojego maila, żeby nikt nie napisał do mnie za ciebie- to sie odezwę, ale raczej jutro do poludnia, bo musze się w domu ogarnąć dziś jeszcze. A co do kosmetyków spróbuj oilatum, ale nas uczulił i mamy emolium, masz dopiero poczatek walki z azs- oby tak lekkiej postaci jak nasza- tego ci życzę... Ja już przestałam na tym oszczędzac chociaz powiem ci ze butelka emolium 400 ml kosztuje 26 zł i starcza na miesiac przy codziennej kąpieli. Balsam emolium na dwa miesiace- to wychodzi 13 zł na miesiac, nie jest chyba tak tragicznie....