Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olexandra

Jak powiedziec chłopakowi o ciązy?

Polecane posty

Witajcie. wczoraj zrobiłam test wyszedł pozytywnie. dziś z rana powtórzyłam, też pozytywnie. Jak mam powiedzieć chłopakowi? On nie jest jeszcze gotowy na dziecko. Co najgorsze, jego rodzice zawsze chcieli aby najpierw był ślub, potem dziecko. Dodam ze jego rodziców jeszcze na oczy nie widziałam. Pomóżcie

hmmmm albo z jajem np dając mu mini skarpeteczki, ale normalnie prosto z mostu :) a ile macie lat?

Gość Bralismy ślub w 2011
To w tym wieku nie przejmuj się jego rodzicami ani innymi co pomyslą bo jesteście już dorośli. Ja myslę , że dobrze by było kupić coś z akcesoriów dla niemowląt skarpetki czy smoczek, albo body z napisem kocham Cie tato , zapakować ładnie i dać jako wcześniejszy prezent mikołajkowy

Zastanawiam sie jakie zdanie mogą miec o mnie teraz jego rodzice. Skoro nigdy ich nie widzialam a tu nagle dowiaduja sie ze jestem w ciazy/

Gość pjnynnynygnuctrxx
to chyba wina bardziej twojego faceta , że nie poznał ciebie ze swoimi rodzicami, więc się niczym nie przejmuj. miejmy nadzieje ze facet bedzie odpowiedzialny i zaopiekuje sie tobą

jakie zdanie o Tobie? hm, do tego trzeba dwojga. w znacznym stopniu przyczynił się do tego ich syn. wydaje mi się, że nie czujesz się pewnie w tej sytuacji. od dawna się spotykacie? z jakiego powodu nie widziałaś ani razu jego rodziców?

w tym wieku to się niczym nie przejmuj tylko fakt dobrze dziewczyny mówią że to jego wina że rodziców jeszcze nie znasz ja bym zrobiła tak jak wyżej dziewczyna napisała body z napisem kocham cię tato lub coś w tym stylu ale koniecznie ze słowem tata i mu dała :) mikołajki blisko to nawet wcześniejszego prezentu nie trzeba można te 3 dni poczekać :)

Jesteśmy razem od wrzesnia. ale znaliśmy sie wcześniej. Nie znam jego rodziców, bo jakos nie było okazji do niego jechać. kiedys chciał mnie zabrac ale ja nie chciałam. Zawsze wolałam jak on do mnie przyjeżdzał. Z tego co wiem to rodziców ma bardzo w porządku... Ale jak im powie to nie wiem jak zareagują... A jak myślicie, jechać z nim do jego rodziców i im powiedziec? no ale ja ich nie widziałam...

Gość (@)
no fakt- znacie się od września i dałaś sobie zrobić dziecko????????? O odpowiedzialności i jesteś juz dużą dziewczynką. No cóż mleko się wylało...... nie wiem czy chciałabym juz od razu ślub- bo przecież znacie się 2- 3 miesiące. Chciałabym poznać partnera, a dziecko w tym nie przeszkadza. Co do rodziców chłopaka- cóż cokolwiek powiedzą to będą mieli rację. Może nie będzie tak źle. O ciązy powiedziałabym normalnie. Pewnie nie będzie zachwycony, a raczej zaskoczony, więc żadnych bajerów. Powiedziałabym przy kawie w kawiarni.

Gość Bralismy ślub w 2011
No to niesługo jesteście para. Ale dlugość stażu związku przed ciążą wcale nie jet gwatantem szczęścia. Nie stresuj się tak bo teraz musisz dbać nie tylko o siebie ale i o dziecko. A co do powiadomienia jego rodziców to powinniście zrobić to razem. Chłopak może tylko delikatnie sam przygotować grunt do tej rozmowy

ale ja ich nie widziałam, najpierw musze ich zapoznac i co mamy po chwili powiedziec im że jestem w ciazy? Tak długo nie jesteśmy razem, ale kochamy się. a to jest najwazniejsze. Wspieramy sie nawzajem... Boje sie dziewczyny. A numer z bodami mu zrobie.

wg mnie należy się teraz skoncentrować na relacji z Twoim chłopakiem, skonfrontować się i dać czas na ogarnięcie wszystkiego, jakieś ważne dla Ciebie i niego ustalenia. to jest najważniejsze, bo w końcu to Wy będziecie tworzyć rodzinę. powiedzenie o wszystkim rodzicom to sprawa drugorzędna.

Gość ciotkaf
Współczuję, niezbyt długo się sobą nacieszyliście, trzy miesiące związku i ciąża.

Gość (@)
no nie byłabym pewna czy to jest kochanie.......... czy tylko zauroczenie........ co mozna powiedziec o uczuciach i drugiej osobie po dwóch miesiacach znajomości...... Życzę Ci by chłopak był zachwycony... raczej bedzie przerażony. No i pokazywać buciki po 2 miesiącach znajomości no ... dla Ciebie to może być zachwyt. Dla niego nie sądzę. Więc nie robiłabym jakiś dziwnych ceregieli, bo możesz sie zdziwić. Tak czy owak trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo :)

Gość ciotkaf
No jak po 4, to ok.