Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karola152

brak zęba u faceta

Polecane posty

Gość karola152

moj chlopak dawno temu (wiecej jak rok) ukryszyl sobie zęba jedynkę. ma tylko pół zęba. cały czas mu przypominam i tłumaczę zeby poszedł do dentysty, ale od to odwleka cały czas. nawet raz sie zdobyl zeby pojsc do dentysty i to obczyscic czy cos ale na kolejna wizyte juz nie poszedl. troche mi wstyd za niego ze tak chodzi tylko z polowa zęba, że w ogóle nie garnie się do tego zeby coś z tym zrobić. czy ja przesadzam? co byście zrobiły jakby to był wasz chłopak? mamy po dwadzieścia kilka lat

z jakich powodów? dentysty się boi, czy z natury jest zaniedbany? dl mnie to niedopuszczalne :O

Gość pan doktór nie gryzie
:(

Gość karola152
jest zadbany. przyznał sie ze boi sie dentysty i ze boli, ale ludzie tez sie boja dentysty a jakoś chodzą. to co mam mu zagrozic ze jak nic nie zrobi z tym zębem to przestanę sie z nim pokazywać? już nie wiem jak do niego przemówić, bo nie lubi rozmawiać na ten temat i chyba najchętniej by uznal ze nie ma tematu

Gość kawałek zęba
to jeszcze nie tragedia,może sie boi, dziś widziałem tragedię w gębie faceta w sklepie w kolejce,cała góra zgnita i jak zaczął nadawać co chce kupić to odeszłem z kolejki ..... taki odór z jego pyska jeszcze kupował sto gatunków wędlin po 2 plasterki każdego rodzaju.....współczuje ekspedientce ....

Gość jak bardzo się boi
toooo spróbuj namówić go na narkozę.....wtedy niema się czego bać, ja wyrywałam pod narkozą,zęby 7 sztuk .... :( ale wyrywanie to inna rzecz,ale leczą tez pod narkozą,z tym że borują i zakładają opatrunek i na plombę trzeba już być "na żywo"

Gość Żabkaaaaaaaa89
Mój facet miał wypadek kilka lat temu i ma ukruszoną jedynkę, i połowę dwójki, która teraz zszarzała. Ale mi to jakoś specjalnie nie przeszkadza... Cały czas mówimy o dentyscie. Ale u mnie to inna sytuacja, bo zbieramy pieniążki, żebym ja też mogła sobie naprawić ząbki. Moje są w całości, ale przód miałam robiony kanałowo, i to źle, przez co teraz starsznie mnie bolą bo w srodku są zniszczone. Jedyne wyjście to wstawienie aż czterech przednich zębów :o A mam 21 lat... Pier***** niedoświadczone dentystki..

Gość karola152
narkoza to juz tak troche poważniej brzmi więc tez nie jestem pewna czy by się zgodził. w sumie to nie widać tak tego u niego, jak się uśmiecha to nie pokazuje przy tym zębów. Ale sam fakt, ze tak nie dba o siebie. Skoro zwleka już z tym tyle czasu to się zaczelam zastanawiac czy w ogole cos z tym kiedys zrobi. Ta swiadomosc ze dorosly facet boi sie dentysty jak dziecko i dupy mu sie nie chce ruszyc zeby pojsc i zrobic tego zeba. :/

Gość podenerwuj go trochę,
weź pooglądaj jakieś gazetki ulotki gdzie pokazują zęby... i podziwiaj głośno jakie to piękne ząbki jakie śliczne itd..... pokazuj mu też to i powiedz że tez takie może mieć, tylko wystarczy iść do dentysty...

Gość karola152
mi tez jest głupio za niego. ale przeciez nie rozstanę się z nim z takiego powodu. tylko pytanie jest JAK GO NAKŁONIĆ NA DENTYSTĘ?

Gość wsrtdziłabym sie go
i wzbudzał by we mnie obrzydzenie szczerze mowiac . To nie choroba, tylko zwyczajne niechlujstwo i zapuszczenie .,