Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frrrridkaaaaa

chce odstawic 8 miesieczne niemowle od piersi, jak?

Polecane posty

Gość frrrridkaaaaa

nie pije z butelki nie ssie smoczka, jak to zrobić? czy może nie odstawiać?

Gość Iga mamaaa
Tez bym chciala ale nie wiem jak

Mam identyczną sytuację: 8 miesięczniak, nie pije mleka z butli i nie chce smoczka:P I tez nie wiem jak odstawić:/

Gość frrrridkaaaaa
hahaha czyli jest takich wybredniaków wiecej :)

A czemu odstawiacie? Bo ja już mam malutko mleka i takie ciąganie na pusto nie ma sensu...........

Gość frrrridkaaaaa
a skad pomysl ze ciągnie na pusto?

Widze jakie mam piersi - wróciły do rozmiaru wyjściowego i nie czuję już jak mi mleko "napływa" Poza tym widzę po minie syna że mu nie pasuje to że ssie a mleka nie ma:P Nie muszę już nosić wkładek laktacyjnych a jeszcze parę tygodni wcześniej bez nich ani rusz

Gość Rownie ja tez
Ja trace mleko przez stres mam coraz mniej.. Moja tez smoczka nie chce ani butli... W nocy co chwile sie budzi na cyca bo sie najesc nie moze

Adalis a ciagnie dziecko z butli? Moj nie chce mm... A pokarm mi sie juz tez konczy jak u Ciebie. .

Gość frrrridkaaaaa
ale ja tez mam piersi jak przed ciaza, nie uzywam wkladek i nie czuje ze mleko plynie, a syn nie je prawie nic wiecej a przybiera takze mleko jest

Chcialabym te male zgrabne piersi jakie mialam przed ciaza... Pomarzyc mozna.. Teraz waze 50kg i mam duze piersi wygladam jak ufolud...

to normalne. dziecko w tym wieku często budzi się w nocy wiele razy.BYnajmniej nie dlatego, że jest głodne. Chce się przytulić, trochę possać bo go to uspokaja. Skok rozwojowy, zęby, wrażenia z całego dnia. Także często dokucza brzuszek, bo nowe pokarmy itd Piersi też nie są już jak balony, wracają do rozmiaru sprzed ciąży, mleko nie tryska. to oznaka, że laktacja jest uregulowana a nie, że mleka nie ma :/

Gość moje dziecko ma 10 miesięcy
i z dnia na dzień odstawiłam go od piersi (10 dni temu). Mały nie ssie smoczka i nie pił z butelki. Już miałam dosyć ciumkania po nocach i leżenia z "wywalonymi cycami". Pierwszego dnia dostał kaszkę, owoc, obiadek, później zrobiłam mu mleko ale nie wypił, na noc też nie wypił i chyba poszedł głodny spać:( rano zrobiłam mu butelkę mm i też nie wypił. Później zjadł kaszkę , owoc i obiadek. Popołudniu zrobiłam mu butlę mm i wypił wszystko.:)

Tak mi jakos ciezko go odstawic.. Ze zniknie miedzy nami ta bliska wiez...bo on nie lubi sie przytulac tak o...

Gość moje dziecko ma 10 miesięcy
a mój ciągle się przytula tak o;)

Chanel Hej:) Wiecie - matka wie czy ma mleko czy nie:)I ja jestem pewna że to już końcówka I mam podobnie jak tu któraś napisala Całą noc ssie, ciąga te cyce, ja leże prawie naga i spać nie mogę bo takie całonocne ssanie nie jest przyjemne Potem caly dzień mnie piersi bolą W dzień nie zwraca uwagi na cyce Tylko te noce są okropne Ja to się boję odstawić skoro mm nie chce Pije bebilon pepti bo ma alergię I od początku tego mleka nie chciał Wiadomo czemu - tak ochydnego mleka chyba nie ma

Adalis86 mam to samo nocami.. Dzis to chyba z 6 razy co godzine mnie ,,wzywal,, nie mam przez to humoru caly dzien... Ile Twoje dziecko ma?

Gość allamama
adalis86----> nutramigen jest chyba gorszy :) mój mały go czasem pije bo jest przebiałkowany... jak głodny to wypije całą butlę, jak nie to chociaż 80ml :)