Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 30już30

Najtańsze i najlepsze pieluszki jednorazowe

Polecane posty

Gość 30już30

Co obecnie polecają mamy?

Gość 30już30
w jakiej cenie, ile sztuk?

DADA z Biedronki Zdecydowanie najlepsze Nie jakieś tam pampersy za nie wiadomo ile Kosztują 26.99zł Sztuk - zależy jaki rozmiar Ja mam MAXI (4) i jest 54 sztuk Mniejsze rozmiary to chyba po 72 pieluszki były

Gość musisz powtorzyc test
ja co prawda zostane mama dopiero za 4 miesiace, ale tez chcialabym wiedziec co mnie czeka;) niektore ceny mnie powalaja;(

Gość a ja polecammm
z lidla super cieniutkie jak pampersy 44 sztuki 26 zł.

U mnie obecnie Dada za 27 pln mamy 46 sztuk, rozmiar 5 Maxi. W rozmiarze 4 jest chyba 54 pieluchy,. natomiast jesli chodzi o pampersy to maja bardzo czesto promocje np w Realu, ale niestety nie wiem dokladnie ile wychodzilo za paczke.

najlepsze z najlepszych - Toujours z Lidla ok. 27 zł za 54 szt (rozmiar 4) chusteczki tej firmy też świetne

Pampersy sa po 48,99 ( w promocji) za 62 szt co wychodzi po 80 gr dada 30 zł za 54 sz to 50 gr. Nadal spora różnica. Dla mnie huggiesy sa beznadziejne. Całą pościel musiałam zmieniać bo wiecznie ta pielucha przesiąkała.No i śmierdzą sikami zaraz po założeniu jak dziecko tylko popuści. No ale co kto lubi... Chyba ze w innych miastach są na prawdę fajne promocje na pampersy. Ja się tylko z takimi spotkałam.

Gość to chyba dobrze
najlepsze sa pampersy, no chyba ze wolisz oszczedzac na dziecku to kupuj lidlowskie czy rosmanowskie...

Gość mamusia synusiaaaaa
te z Rossmana sa niezłe 21 zl za 34 sztuk rozm. JUNIOR

a jesli chodzi o chusteczki to u nas najlepsze sa pampersa. sa bardzo delikatne i rowniez niedrogo wychodza ostatnio kupoalam za 19.99 4 paczki chusteczek po 63 sztuki :-)

No chusteczki bywają czasem na promocji i się wtedy bardzo je opłaca, ale pieluch jeszcze nigdy nie znalazłam w naprawde atrakcyjnej cenie, która by mogła konkurowac z dyskontowymi Jesli chodzi o oszczedzanie na dziecku to czemu nie? Jesli coś jest porównywalnej jakości co inny produkt, natomiast w niższej cenie to wybacz ale tylko osoba która 1. nie ma lepszych pomyslów co zrobić z pieniędzmi, 2 nie myśi racjonalnie nie skorzystalaby z takiej okazji. A promowanie marki pampers haslami "nie oszczedzaj na dziecku" mnie osobiscie męczy. Niby w czym te pampersy są lepsze? Bo są oryginalne?... Troche jak w dowcipie dlaczego BMW ma przeszkolen drzwi? zeby bylo widac 3 paski na spodniach kierowcy... Tylko ze tu nic nie widac bo i tak na to śpiochy zaklądasz :P Oczywiscie pisze o przypadkach kiedy dziecko nie ejst na tyle wrażliwe żeby być uczulonym na jakieś inne pieluchy i nie raguje wysypką czy odparzeniami. No te trójki są faktycznie w realu nie drogie, ale my już używamy 4 i pewnie tego promocja nie dotyczy.

Wiosenna mama co do huggiesow sie zgadzam sa okropne..ciagle mokre i ogolnie takie,,papierowe,, ja kupuje pampersy w tesco oplaca sie ten wielki karton za 98zli sa 162 pieluchy w rozmiarze 4 wiec 61gr a dada ok 51gr...

Gość my uzywamy pampersów
a dziadek kupuje nam dady. I tak: nieprawdą jest, że pampersa nie można przesikać :) a dady są naprawdę niezłe (chociaż dla mnie bardziej śmierdzące ;))

Gość niebieska kreska
Moja kruszynka ma uczulenie na pampki (nawet te sensitive) dady i hugies. Tylko te z rossmana są ok.

Gość Aśka38
u nas dada w dzień, pampers w nocy. Dada przecieka w nocy, a pampers da radę. Pampersy kupuję w promocjach rozmiar 4+. Ostatnio chyba w realu 84zł za 124szt wychodzi 0,68/sztuka. Dady kupiłam wczoraj za 29zł chyba jest 46sztuk(lub 44 nie pamiętam teraz), więc różnica niewielka, a dla mnie jakość pampersów lepsza. Oczywiście każde dziecko jest inne.

ja próbowałam pieluchy angielskiej firmy Boots,fioletowe-po sikaniu rozwarstwiały się, po Babydreamach miał odparzone dupsko,testowała Huggiesy-jak dla mnie sztywne,takie hmm...ziarniste,ponadto wiecznie siki były wszędzie ale nie w pampiersie (źle zapinałam..?) no i zostałam przy pampersach. I to nie jest jakieś chwalidupstwo z mojej strony.

Gość madomma
U nas też tylko pampersy. Testowałam huggiesy- smierdza siuskami po pierwszym siku, dada- wiecznie wilgotne, babydream- bardzo chłonne ale dość sztywne, bella happy-porażka. Nie opływam w dostatki,ale wolę nie kupić sobie czegoś a mieć pewność, ze dziecko czuje się komfortowo- więc wybieram zawsze pamperesa :) W końcu pampers to jak wielka podpaska i nie wyobrażam sobie spędzić cały dzień w czymś ciągle mokrym, czy niewygodnym :D Tego samego nie chcę dla mojej małej.

Mój synek ma uczulenie na pampersy i stosujemy huggies. W tesco mozna kupic bardzo korzystnie. To prawda huggies przesiąkaja, ale wprawa w poprawnym zakladaniu czyni je szczelnymi:) Na noc stosujemy rosmannowskie. I tak jak napisała jedna z mam ze nie wolno oszczędzać i najlepsze pampers - nie zgodzę się, bo nie zawsze pseudo najlepsze takie są- u nas zawiodły.

Jak dla mnie zdecydowanie Toujours z Lidla- za 62 pieluchy płacę niecałe 25zł (coś koło tego)- nie powodują odparzeń, nie są sztywne, nie śmierdzą- Dada niestety spowodowała u mojej córki uczulenie :/

Ja mialam jedna paczke Huggiesow, taka dostalismy bo dziadek myslal ze takie stosujemy. I to była masakra, twarde, czerwony brzuszek od pieluszki. Okropności, nie zalozylabym ani raz

Każde dziecko inaczej znosi pieluchy , kosmetyki do pielęgnacji tak jak my mamy różnie tolerujemy kosmetyki do twarzy czy ciała. To jest chyba tak naprawdę sprawa indywidualna.

Polecam moje niedawno odkrycie, pieluchy bambino baby love, około 25 zł za paczkę, a są na prawdę niezłe. U nas są dostępne w tesco, nie wiem czy gdzieś jeszcze je mają.

Gość gsdgdgsdgsdgsgdsgdgsddgs
probowalam-dade,papmersa wszystkie, nawet pomaranczowe-polecam nie polecam-hugisa i podobno swietnego babydream do lidla nei zaszlam, nie bralam, bo nie wiem obecnie mam 3 dady i 4 sleep play chusteczki? dady i babydream

Obecnie używamy dwójek, ale z jedynek miałam i rossmanowskie i pampersy i happy i dady. Rossmanowskie jak dla mnie za sztywne, ale są niezłe. 30 sztuk jedynek kosztuje 12 zł druga 15 ( bo są dwa rodzaje, osobiście nie wiem czym się różnią ) Pampersy w nocy zawsze przesikane o_O musiałam małego przebierać od stóp do głów zmieniać prześcieradło itd. wrrr nie wiem ile to kosztuje bo dostałam i nie kupowałam jak już się w skończyły. happy porażka w ogóle nie są chłonne odkupiłam od koleżanki chyba 82 sztuki dwójek za 38 zł (ona kupuje je w internecie po kilka paczek jest wtedy taniej) dady wygrały jak dla mnie najlepsze z tej czwórki :) kosztują 30 zł za 72 sztuki. trójek jest 64 sztuki czwórek chyba 56... a jedynki z dady są po 15 zł i jest tam 28 sztuk chyba. pozdrawiam

Gość minimorissss
bambino baby love rzeczywiscie całkiem spoko, chłonne, miekkie, nie pachną chemią, no i cena całkiem dobra :)