Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

żeby zapomnieć

Zapominanie jest trudniejsze niż mogłoby sie wydawać.

Polecane posty

Jakkolwiek nie zorganizuje sobie czasu, nie ułożę planu zajęć na dany dzień, to wystarczy chwila dekoncentracji, czy przerwa na zaczerpnięcie oddechu, a myśli zaczynają się skupiać na tym o czym chce jak najszybciej zapomnieć, wrrr nie tak to powinno wyglądać :) Widzę że uwolnienie umysłu od niepożądanych uczuć ku niemożliwej "do zdobycia" osobie będzie trudniejsze niż mi się początkowo wydawało. W przypadku dalszej nieskuteczności będzie trzeba wypowiedzieć sobie wojnę i zacząć stosować ostrzejsze środki - wszak na wojnie wszystkie chwyty dozwolone :)

Gość szable kosy i łańcuchy
tak jest amen

Gość chłopak cie nie kocha
Idzie niedźwiedź i spotyka na drodze zajączka, całego okrwawionego. Miś pyta go: - Zajączku, co się stało? - Słonica użyła mnie jako podpaski! - Biedny. Chodź, odprowadzę cię do domu. I poszli razem. Po jakimś czasie spotykają orła, też całego we krwi. - Co się ci stało? - pytają jednocześnie. - Zabiję gnoja, który powiedział słonicy, że podpaski ze skrzydełkami są lepsze!

Gość niemaniemaciebie
wojna, to znaczy co?

Siedzą trzy nietoperze. Pierwszy leci na łowy. Po paru minutach wraca cała morda we krwi: - co upolowałeś? - widzieliscie tego królika - tak - to juz go nie ma Leci drugi na łowy. Po paru minutach wraca cała morda we krwi: - co upolowałeś? - widzieliscie ta krowę -tak - to juz jej nie ma Leci trzeci na łowy. Po paru minutach wraca cała morda we krwi: - co upolowałeś? - widzieliscie ten słup za rogim -tak - ja nie widziałem

Na lekcji pani mówi dzieciom: - Pod żadnym pozorem nie całujcie zwierząt! One przenoszą wiele zarazków! - Eee tam, moja ciocia całowała swojego kota... - I co się stało? - Kot zdechł...

W zoo zabrakło goryla i jeden człowiek zgodził się go zastąpić. Wchodzi do klatki. Wariuje jak goryl i nagle klatka się załamuje i wpada do lwów i krzyczy: - Ratunku pomocy niech mi ktoś pomoże Podchodzi do niego lew i mówi: - Zamknij ryja bo jeszcze wszyscy robotę stracimy.

Gość szable kosy i łańcuchy
przestań wpisywać głupie dziecinne humorki

Gość laulenkaaa88
A czemu niemożliwej do zdobycia?

Siedzą 3 mrówki na drzewie i idzie słoń. Zaczynają go przezywać: - Ty huju, mama Cię nie kocha idź stąd! A słoń: - Jeszcze raz będziecie przezywać to zrzucę Was z drzewa. Idzie znowu i mrówki go znowu przezywają: - Ty gruby fiucie, idź bo nam się rzygać chce. Słoń się rozpędził uderzył w drzewo. 2 mrówki mocno się trzymały a trzecia spadła słoniowi na kark. Te 2 krzyczą do trzeciej: - Uduś huja, uduś!

Gospodarz jechał wozem i uderzył konia batem. Koń się odwraca i mówi: - Jak mnie jeszcze raz uderzysz, to tak Cię kopnę, że długo popamiętasz! Chłop zdziwiony: - Pierwszy raz w życiu słyszę mowę konia! - Ja też - przytaknął siedzący obok pies.

Przychodzi Jasiu do swojej dziewczyny i zachciało mu się kupę. Ona pyta: - Chcesz coś do picia? - Tak Gdy ona wyszła to szukał łazienki, której nie było, więc pomyślał, że zrobi za firanką, a tam był duży pies i jak coś to będzie na niego. Dziewczyna przychodzi i pyta: - Co tu tak śmierdzi? - To pewnie ten pies. - Niemożliwe, on jest pluszowy.

Moczy komar jaja w stawie. Podlatuje do niego drugi komar i się pyta: - Co robisz? - Stary, chciałem przelecieć świetlika a okazało się, że to iskra z parowozu.

Gość niemaniemaciebie
autorze, napisz coś

Gość niemaniemaciebie
co z ta wojną?/

Sytuacja wygląda tak: Rozum jest w kłótni z uczuciami. Jedno mówi nie, drugie nie chce się podporządkować. W takich przypadkach może dojść do konfliktu w którym zostaną użyte środki mające na celu przekonanie tego drugiego siłą, żeby sobie odpuścił. Można wspomagać się farmakologicznie, jednocześnie organizując sobie czas w taki sposób, żeby wstawać bardzo zmęczonym, kłaść się wycieńczonym - to powinno teoretycznie pomóc, organizm skupi się na sobie a nie na tym co się dzieje na zewnątrz. Później stopniowo doprowadzać wszystko do normy :)

Gość niemaniemaciebie
może prościej jest się zabic??

Najszybsze zwierzę na świecie? Ostatnia kura w Etiopii.

Gość bezradność dfERTYHJK
OJOJI NIE tY JEDEN

Gość milky way!
ja Cię chętnie pocieszę :classic_cool:

Gość niemaniemaciebie
"Widzę że uwolnienie umysłu od niepożądanych uczuć ku niemożliwej "do zdobycia" osobie będzie trudniejsze niż mi się początkowo wydawało. " wtedy już nie musiałbyś zapominac na sił.ę i skończyłby sie twój problem, no chyba że to cię bawi, takie zapominanie na siłę

Idzie wiewiórka przez las, spotkał ją niedźwiedź i mówi: - wiewiórko dajesz mi dupy bo mi się tak chce?! Wiewiórka: - nie bo jestem dziewicą. Niedźwiedź: - a mam takiego znajomego jeża co Ci później zaszyje będziesz miała po problemie. Wiewiórka się zgodziła, po wszystkim poszli do jeża. Jeż jej zaszył tak jak obiecał niedźwiedź. Znowu idzie wiewiórka przez las, spotkał ją wilk i mówi: - wiewiórko dajesz mi dupy bo mi się tak chce?! Wiewiórka: - nie bo jestem dziewicą. Wilk - a mam takiego znajomego jeża co Ci później zaszyje będziesz miała po problemie. No więc wiewiórka się zgodziła, po wszystkim poszli do jeża. Jeż jej zaszył tak jak obiecał wilk. Znowu idzie ta sama wiewiórka przez las, spotkał ją zajączek i mówi: - wiewiórko dajesz mi dupy bo mi się tak chce?! Wiewiórka: - nie bo jestem dziewicą Zajączek: - ale mam takiego znajomego jeża co Ci później zaszyje będziesz miała po problemie. No więc wiewiórka się zgodziła, po wszystkim poszli do jeża. Jeż tak patrzy na nią i mówi: - gdybym wiedział żeś ty taka k***a to bym ci zamek błyskawiczny wprawił!!!

Zaginął pies. Trzy łapy, ślepy na jedno oko, brak prawego ucha, złamany ogon, ostatnio wykastrowany. Wabi się Szczęściarz.

/"Widzę że uwolnienie umysłu od niepożądanych uczuć ku niemożliwej "do zdobycia" osobie będzie trudniejsze niż mi się początkowo wydawało. " wtedy już nie musiałbyś zapominac na sił.ę i skończyłby sie twój problem, no chyba że to cię bawi, takie zapominanie na siłę / Nie bawi, bo niby jak miałby mnie bawić? Twój sposób rozwiązywania tego typu problemów jest zbyt radykalny. Mój sposób powinien być równie efektywny, a przy tym "mniej szkodliwy" niż twój ;) A z tym zapominaniem to jest tak, że zapominam dla własnego dobra :) Jak ktoś chciałby być astronautą a byłby niewidomy to chyba lepiej żeby zapomniał o tym czego chce, niż się zamartwiał tym, że jest to nie do zrealizowania, prawda?

Gość niemaniemaciebie
ale przypomina ci sie, jak tu o tym piszesz

Gość św Judaaa pomoge Ci
a jak sie doprowadziłeś do takiego stanu/?

Gość nicnasile;)
na sile chcesz kogos zmuszac, ale do czego

/ale przypomina ci sie, jak tu o tym piszesz/ Przypomina, ale dzisiaj już i tak złamałem zasady związane z procesem zapominania, który się realizuje :) Dzisiaj już nie zapomnę, bo w czasie kiedy rozum robił sobie przerwę, uczucia postanowiły wykorzystać tę okazję i zaatakować go bodźcami "obrazowymi" ;) Uczucia myślały, że są sprytne, ale nie przewidziały, że odwet rozumu będzie o wiele silniejszy :) Właśnie się zbroi i przygotowuje ataku na to "drugie" ja :)