Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sarasararsa

Czy dieta MŻ ma prawo działać? Bo nei działa ;/

Polecane posty

Gość sarasararsa

Czasami wklejałam jakąś dietę, która wydawała mi się sensowna. Ale zawsze "a nie lepiej racjonalnie się odżywiać, mniej jeść?" No, drogie panie, mam zapalenie trzustki i od ponad roku jem: - 6 malenkich posiłków - nie używam oleju, masła, ograniczam pieczywo, ziemniaki, kasze - nie jem na 4-5 godzin przed snem - nie pijam słodkich napojów gazowanych ani alkoholu... po prawdzie to soki też od wielkiego dzwonu, bo są za słodkie - jem dużo warzyw, trochę chudych mięs, niewiele owoców, słodyczy nie mogę - jem w niedziele batonika Spożywam mniej jak 1300kcal dziennie. Nie chudnę, utrzymuję wagę. Raz mi się zdarzyło zjeść coś tłustego to trafiłam do szpitala na "głodówkę dożylną" i w ciągu 6 dni zleciało mi 4 kilo. Pewnie woda, ale od 5 miesięcy ważę te 4 kilo mniej. A tak waga 79kg jest, przez pierwsze kilka miesięcy było 83kg. Nie, diety MŻ nie działają. Jak ktoś żre dużo też może być chudy - erog moja siostra. Więc przechodzę na dietę głodówkową praktycznie,aby tylko w brzuchu nie burczało - w ciągu 2 tygodni 5 kg. Wiem że nie będzie tak spadać wiecznie, ale PRZYNAJMNIEJ DZIAŁA.

Gość sarasararsa
To znaczy że się ze mną zgadzasz czy nie? Mam dietę od lekarza przepisaną, bardzo konkretną (ścisłą miałam 3 miesiące), regularne kontrole krwi a u mnie to stan przewlekły. I nie chudnę mimo, że zywię sietak, jak powinnam.

Gość malo sie nacierpialas?
MZ nie dziala? Ale ty jestes schorowana osoba z nieciekawym stanem jednego z wazniejszych organow. Wiec twoje doswiadczenia nie sa reprezentatywne dla zdrowych ludzi. a na marginesie jakie przewidujesz konsekwencje glodowki dla zmasakrowanej trzustki? co powiedzial na twoj plan lekarz? czy masz w ogole nadwage? Jesli masz nadwage przy trwajacej pol roku diecie 1300 kal ( MZ nie ma nic wspolnego z 1000 kal) to prowadzenie glodowki bez konsultacji jest skrajna nieodpowiedzialnoscia. (?)

Gość sarasararsa
Nie jest to głodówka, bardziej jedzenie bardzo, bardzo mało pod kontrolą. Za 4 dni idę na kontrolę krwi i moczu, bo musze robić co jakiś czas. Niestety zanim miałam zapalenie trzustki też próbowałam się dobrze odżywiać pod opieką lekarza, przez rok nie zrzuciłam prawie nic. A potem wpadł do kanaliku kamyczek z woreczka (już usunięty jest) i mam poharataną trzustkę na amen. Niewiel znam osób, które schudły na MŻ. Większość np. na mojej uczelni dziewcząt przyznaje, że się głodzi albo je super mało przez 2, 3 miesiace a potem uważa na to co je i dopiero się racjonalnie odżywia. Na MŻ nikt nie schudł z moich znajomych, moja mama też sięprzerzuciła na dietę grejpfrutową (mięso gotowane, grejpfruty, woda - bardzo mało kalorii) i schudła już ładnie 10kg.

dieta mż dziala, po prostu wiekszosc osob, jelsi nie maja dokladnie wytyczone co kiedy maja jesc - zapomina to tu, to tam, tu wezmie gryza, tu dietetyczna salatke z majonezem i dressingiem... JEstem pewna na sto procent, ze gdybys uczciwie zapisywala i podliczala kazdy kes przez miesiac, to by wyszlo ze jesz wiecej niz myslalas. No ale dla mnie oczywiste jest, ze twoj stan zdrowia ma wplyw na niemoznosc zgubienia kilogramow,a tego co mowia "wszyscy" to bym nie sluchala,z tego samego powodu co wyzej - mnostwo osob mowi, ze jest na diecie, a wieczorem podjada itd., ale pozniej mowi, ze to wina diety nie ich samych:D Ja jestem na mż i chudne. Da sie.

A tak nawiasem mowiac, to wyrzucenie olejow, kasz i niejedzenie 5 godzin przed snem... to niezbyt dobry pomysl. Tak samo jak "malenkie" posilki.

Gość MZ wymaga konsekwencji
Twoja mama schudla 10 kg ktore pewnie zbierala przez dekade. Zakonczy z grejfrutami zacznie tyc powoli i konsekwentnie chocby jadla do 1500 kalorii. Jesli za kilka miesiecy znow przeprowadzi diete z grejfrutami schudnie juz nie 10 tylko 5 kg bo organizm tak dziala ze sie uodparnia. Dlatego sa tacy ktorzy wola przez pol roku byc na MZ schudnac i zmienic nawyki i nie rozregulowac sobie metabolizmu. " Wiekszosc dziewczat na twojej uczelni " zapewne nie ma nadwagi tylko jakies male niedoskonalosci, ktore daloby sie latwo zredukowac mala dawka sportu. Mozna do sylwestra schudnac na kapuscie chocby i 10 kg a wiosne powitac ze stara waga i rozstepami od wahan wagi. Diety radykalnie ograniczajace daja spektakularna utrate wagi. Na MZ chudnie sie powoli - chyba ze sie nie ma w ogole nadwagi.