Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aguśka;)

sposób na zgrabną sylwetkę

Polecane posty

Gość aguśka;)

Nie ma co dużo sie rozpisywać troche mi się przytyło potrzebuje zrzucić 10kg macie jakieś dobre sprawdzone diety? pomóżcie !

Gość htrdhtgtdsfgg
też by mi się przydało coś zrzucić...

Gość aguśka;)
nikt sie nie odchudzał ? hop hop?

Gość aguśka;)
hallo

wystarczy prześledzić samodzielnie kilka wątków. Nikt ci na tacy diety nie poda, sama musisz się rozeznać co jest dla ciebie i na czym dasz radę wytrwać.

Diet jest masa i każda ma swoje zasady których trzeba przestrzegac.Zwykle wiąze sie to z ograniczeniem kalorii ,przeciętnie 800-1500.Ja własnie zbijam efekt jojo +3kg,schudłam niedawno 12kg ograniczając liczbę kalorii do ok.1000.Polecam mniej jeśc a w miarę co się lubi,ja ograniczyłam pieczywo zastępując je chrupkim,słodycze,smażone i tłuste.Popatrz sobie na tabele kalorii i zorientuj co możesz jeśc a czego unikac.Przy ok.100kcal można nie chodzic głodnym warzywka mają mało kalori a nawet zapychają i schudnąc ok 1kg tygodniowo,wiem że może to nie dużo ,ale tyje się powoli z dnia na dzień a schudnąc by się chciało szybko i bezbolesnie.Ja aktualnie popijam sobie ocet jabłkowy ale po nim się nie schudnie bez diety Dla przykładu moje menu dziś Kawa+2chlebki chrupkie z twarożkiem (cienko posmarowane)+pomodor jabłko zupka jarzynowa jałowa ok 200gram z łyżką kaszy można sobie da mięsko jabłko jogurt smakowy chlebek chrupki+szynka +korniszon Wiadomo raz zje się mniej raz więcej ,ja mam też wpadki ,najgorsza jest niedziela ale pomalu i do celu ,ja nie lubię narzuconych diet więc staram się ograniczac to tak aby nie chodzic głodnym a efekt był aha: próbowałam też ograniczyc kalorie do 500 czego nie polecam,zatrzymał a własciwie rozregulował mi się okres,stan paznokci i włosów też był fatalny.Przemyśl sobie i do dzieła ale z głową,pozdr :)

chcialabym przejsc na diete ok 1000 kalorii ale najgorsze to liczenie, wazenie, niektore tabele odbiegaja od innych nie wiadomo \ktora wybrac a

Gość gość
To ile kalorii dostarczymy organizmowi to jedna kwestia, druga to ważny jest ruch. Co do kalorii dieta 1000, czy 1200 kalorii jest raczej mało skuteczna. Warto obliczyć ile kalorii może samodzielnie spalić nasz organizm i ile powinniśmy mu dostarczyć. Ja sprawdziłam ile kalorii potrzebuje mój organizm i zaczęłam ćwiczyć, nie przywiązuje dużej wagi do tego ile jem ważne aby nie przekroczyć tych kalorii i nie dostarczać organizmowi np. niezdrowych cukrów. Co do ćwiczeń proponuje zajrzeć tutaj: https://www.hop-sport.pl/ i zacząć od jakiegoś małego sprzętu, który pozwoli na łatwe ale efektywne ćwiczenia.