Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zapytanie do......

GDZIE PODZIAŁ SIĘ TEMAT DO FIRMY fotocud.pl ?

Polecane posty

Gość Zapytanie do......

Był tu temat do niby najlepszej fotograf ślubnej w Warszawie. Było mnóstwo negatywnych opinii i wszystko gdzieś znikło. Na stronie www.fotocud.pl są elementy manipulujące oglądającymi.

Gość Jaki fotocud
Pewnie właścicielka tej strony ją wykasowała. Faktycznie po zobaczeniu zdjęć i propozycji trudno aby były pozytywne opinie.

Gość klainer
Mamusiu, te zdjęcia są okropne... w ogóle nie obrobione, nie ma w nich NIC! Sama jestem w stanie takie zdjęcia zrobić, a nie reklamuje się jako profesjonalny fotograf. BA! nawet nie uważam się za fotografa.

Gość Blisko Grójca
W się nie znacie, te zdjęcia są piękne. Zobaczcie jak sliczne pokazana jest piłka, buty..... Zdjęcie pary młodej na kręconych schodach to istny majstersztyk, jak oni licznie wyglądają.

Gość Blisko Grójca
W się nie znacie, te zdjęcia są piękne. Zobaczcie jak sliczne pokazana jest piłka, buty..... Zdjęcie pary młodej na kręconych schodach to istny majstersztyk, jak oni licznie wyglądają.

Gość Bkisko Grójca
W się nie znacie, te zdjęcia są piękne. Zobaczcie jak śliczne pokazana jest piłka, buty..... Zdjęcie pary młodej na kręconych schodach to istny majstersztyk, jak oni licznie wyglądają.

Gość ZielonoCzerwona
Plener nad morzem piękny. Ślicznie pokazane niebo i chmury, to się musi podobać i nie jest powtarzalne. Śliczna pamiątka dla młodej pary.

Gość klainer
Blisko Grójca - Ty na poważnie, czy z ironią?

Gość ciekaweeeeeeeee
Przecież na tych schodach kręconych to nawet nie widać tych ludzi tylko dwie biało szare plamki - masakra, niektóre zdjęcia jeszcze ujdą ale większość jest beznadziejnaaaaa....... i rozmazana

Gość ZszokowanaWawa
Jeśli tak ma wyglądać profesjonalna fotografia ślubna to ja bardzo dziękuje za profesjonalne zdjęcia. Faktycznie chyba tylko cud może sprawić że znajdzie się ktoś ślepy aby zamówić takie zdjęcia. Rozbawiło mnie zdjęcie portretowe z cieniami chyba od lampy błyskowej i zdjęcia jakości aparatu cyfrowego. Pomysły, ujęcia na poziomie dziecka które w prezencie pierwszej komunii dostało aparat kompaktowy w prezencie. Naprawdę trzeba nie mieć wstydu aby takie zdjęcia prezentować.

Gość Blisko Grójca
Klajner czemu sądzisz ze napisałam z ironią? Przecież ta pani fotograf ma zlecenia czyli jej zdjęcia się podobają.

Gość klainer
Nie będę spierać się z tym, że zdjęcia mogą się komuś podobać. Różne są gusta. Jeden zadowoli się wyrobem czekoladopodobnym, a drugi woli prawdziwą czekoladę. Ale pisanie, że te zdjęcia to "majstersztyk" to już gruba przesada. Jak już padło - zdjęcie na schodach jest totalnie zepsute i wygląda jakby wyszło spod ręki osoby, która właśnie kupiła swój pierwszy aparat i dopiero zaczyna się nim bawić i nie wie co to ostrość. Porównaj sobie z tymi zdjęciami: http://blog.gubala.pl/wp-content/uploads/2009/05/karo1.jpg http://lisiarnia.pl/wp-content/uploads/2011/05/warszawa_fotografia_slubna_7m.jpg http://moniqueart.files.wordpress.com/2010/09/nowejp-54-e1284750055522.jpg?w=497&h=747

Gość do klainer
klainer Te wszystkie twoje pokazane zdjęcia to wielka pomyłka jeśli chodzi o pamiątkową fotografię ślubną. Właśnie tak ta fotografia została wypaczona jak pokazałeś to na zamieszczonych zdjęciach. W tych zdjęciach MP jest tylko dodatkiem do zdjęć a główną pierwszoplanową rolę grają schody. Żerujące jest też to że fotografowie powielają pomysły innych i tak mamy wszędzie zdjęcia na schodach, torach, mostach w wodzie itp. Mało który fotograf potrafi dzisiaj zrobić prawdziwe zdjęcia młodej parze gdzie to ludzie w zdjęciach grają główną rolę. Widziałem zdjęcia młodej pary zrobione na tle czystego niebieskiego nieba i na tle wody. Ta para wyglądała pięknie i to właśnie jest fotografia pamiątkowa bez udziwnień i rozpraszaczy. Jak fotograf nie ma schodów, mostu, torów zrujnowanej fabryki czy ruin to nie potrafi zrobić ładnych przyjemnych dla oka dobrze wykonanych technicznie zdjęć. Zdjęcia pani Kościołek właścicielce www.fotocud.pl to totalna pomyłka i chyba tylko dzięki znajomościom, układom i manipulowaniu MP ma ona zlecenia. Pomijając już to że nie ma ona najmniejszego pojęcia o technice to nie ma ani pomysłu ani estetycznego spojrzenia na wykonywane zdjęcia. Ujęcia są wręcz brzydkie.

Gość do do klainer
Widzisz, to znowu ta kwestia gustu. Tobie się nie podoba, a innym tak. Ja szanuję Twoje zdanie, więc uszanuj też innych. Zwróć również uwagę na taką rzecz, że fotograf przecież nie robi jednego zdjęcia w danym miejscu. Sama mam taki plener. Jest ileś zdjęć skupiających się na nas, gdzie jesteśmy najważniejsi (jak to ująłeś), a jedno zdjęcie jest takie "artystyczne", jak na tych schodach. Ja jestem bardzo zadowolona, czy to źle? Ty byś nie był i wolałabyś inne zdjęcia, więc na pewno powiedziałbyś o tym fotografowi, że czegoś takiego sobie nie życzysz. Ale cieszę się, że przynajmniej w pełni zgadzamy się co do poziomu zdjęć fotocudu.

Gość Zielona beza
Co wy piszecie o jakimś poziomie fotocudu, przecież te zdjęcia na stronie nie mają żadnego poziomu choć jeszcze nie przebiły dna. Widziałam wiele stron i zdjęć w realu gdzie poziom zdjęć przebił już dno. też nie cierpię udziwnionych zdjęć na których młoda para tylko jest i nie zawsze nawet widać jaka to jest para. Uogólniając sami samozwańczy profesjonalni fotografowie zdegradowali pojęcie pamiątkowej fotografii ślubnej. z tego co czyta się po fotach coraz mniej młodych par decyduje się na wynajęcie fotografa i coraz głośniej fotografowie narzekają na brak zleceń.

Gość Wklukiona
Jak można pokazywać takie zdjęcia na stronie jako zdjęcia profesjonalne? Pani fotograf fotocud chyba robi z ludzi idiotów.

Gość Za wielkiej wody
Obejrzałam chyba prawie wszystkie zdjęcia na stronie autorskiej pani Kościołek fotocud.pl i nie znalazłam ani jednego zdjęcia o którym można powiedzieć ze jest zdjęciem profesjonalnym. Do tego zauważyłam wielkie oszustwo na tej stronie dyskryminujące tą osobę jako fotografa profesjonalnego. Pani Ania Kościołek jest typowym przykładem tego jak postępują samozwańczy fotografowie ślubni nazywając siebie profesjonalistami.

Gość Agga30
Nie wiem gdzie na pokazanej stronie jest ten fotograficzny cu Pokazane na stronie zdjecia to brak gustu i profesjonalizmu. To takie zdjecia koszmarki. Calkowity brak samooceny.

Gość krakus wżeniony
@klainer: na ocenę 'zdjęć' fotocudu żal klawiatury, a co do zdjęć ze schodami do których linkujesz - fajne, chociaż ja wolę w takim bardziej "kryminalnym" klimacie: http://www.mammaart.pl/img/photos/7.jpg -ale to już tylko kwestia gustu, bo to co podesłałaś jest na profesjonalnym poziomie (mi się jeszcze nie bardzo podoba zdjęcie nr2, ale to pewnie "co kto lubi")

Gość klainer
Krakus - chodzi mi stricte o porównanie technicznego poziomu zdjęć. Czy się podobają takie albo inne - to już kwestia gustu.

Gość krakus wżeniony
Co do technicznego poziomu - zgoda. Ale najgorsze jest to, że część ludzi gustu albo nie ma, albo ma jakiś dramatyczny - wystarczy wejść na fotkę i pooglądać "słitasne" zdjęcia profilowe, żeby się o tym naocznie (i boleśnie) przekonać.

Gość klainer
No, niestety. Ale skoro osobom zamawiającym zdjęcia się podobają, to nic nie zrobisz. Kiedyś dyskutowałam na ten temat. Przykładem były fotki (które wg mnie) były zdecydowanie za bardzo photoshopowane. Miały nałożone okropnie dużo efektów i przez to były strasznie sztuczne. Ale inni byli nimi zachwyceni i właśnie to im się podobało. Dyskusja utknęła w martwym punkcie, bo ani oni nie sprawili, że spodobały mi się te zdjęcia, ani ja nie sprawiłam, że "przejrzeli" na oczy ;) Przy obiektywnym kryterium jeszcze masz szansę kogoś przekonać (wypunktować złe oświetlenie, kiepską kompozycję itp), ale przy subiektywnym odbiorze zdjęcia już nic nie zdziałasz. Druga sprawa jest taka, że wielu osobom nie zależy na dobrych jakościowo zdjęciach i dlatego wspierają takie miernoty, bo najważniejsze, że wiele się nie płaci, a zdjęcia (jakieś tam) są.

Gość gość
Okropne....czytam co piszecie i wydaje mi się okropne, pozostawcie klientom decyzje czy chca takiego fotografa czy innego. Nie to jest ladne co jest ładne tylko to co się ludziom podoba. Az strach pomyśleć. Sama jestem fotografem. I choć fotografuje zupełnie co innego niż śluby to uważam że każdy ma prawo do robienia wlasnej pracy w swoim stylu a czy na tym zarobi to też jego sprawa.