Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna mama :(

do mojego synka mikołaj nie dotrze

Polecane posty

dziadek mróz też nie :(:( jest mi niewyobrażalnie przykro ,buczę od rana ,od kiedy zaczął szperać pod poduchą i znalazł tam tylko drobne słodkości. Bieda ,pieprzona bieda ,pieprzony kraj. Inne dzieci będą opowiadały co to im mikołaj przyniósł ,a on co ? boże ,co ze mnie za matka .

Gość Like a boy..
Chyba mogłas odłozyc 20zl i kupic mu zabawke.

nie wierze, ze nie mogłas przez cały rok uzbierac chociaz 30 zł na zabawke

Gość Paula768
Kochana nie martw sie tak ,takie czasy sa ze napewno duzo rodzicow nie stac na prezent

Gość gfhgjhkj,nhmgf
ja jestem sama, biedna ale dla dziecko odkładam se od gęby by dziecko miało radość

Gość olaG78000004
dla niektórych 20 zł to majątek i żyją za to 3-4 dni ,wiec nie pieprz głupot ,a net prtzestancie już z tym netem ,mozna miec na abonament i trzeba dociągnąc konca umowy ,mozna ..ech szkoda pisac i tam zjedziecie babkę .

a ja rozumiem. jak jest malo kasy to 5l na slodycza ciezko odlozyc a co dopiero 20.

Gość nuvvvv
No jej dziecka to nie pocieszy. Śmieszne - jak ktoś jest nieudacznikiem i nie potrafi nic oprócz biadolenia, zawsze mówi "pieprzony kraj" ! NIGDZIE nie dają nic za darmo. Zapamietajcie to, żebracy.

Gość Justyna17..
Mam kolezanke (19l ma ) i ma 2.5l synka. Odkładała pieniadze na prezet- drobne, nie jakies tam PSP :) Kupiła mu duze klocki Cobi za 35zl- da sie, jak sie chce..

nie wiem jak taka meeaa sie moze wymadrzac. sama ma [ewnie kasy po uszy i latwi jej mowic. a 20zl to dla niektorych ludzi ostatnie pieniadze i maja do wyboru kupic dziecku zabawke lub robic mu za to skromne obiady przez kilka dni

miałam odłożone ,ale złapał zapalenie ucha i poszło na leki Kreci mi się w głowie z nerwów i żalu .

Gość oto prawdziwa matka
No bez jaj. Przeciez nie musi dostawac drogich prezentow. Zabawka za 30 pln tez by starczyla. Plus jakies drobne slodycze. Jestes cholernie nie zaradna i leniwa. Tak, placz i narzekaj.

Gość spoko loko
Wszystkim sie wydaje, ze łatwo odłozyc... Wiekszosc ludzi zyje z dnia na dzien, na styk aby straczyło. Troche wyobrazni ludzie.

Gość u mnie w domu na mikolajki
...to zawsze slodycze do buta mikolaj wkladal, raz wiecej raz mniej i jakos nie zawazylo to na moim zyciu. To tylko mikolajki- symbolicznie wystarczy.

Gość mario bolucci
a w czym slodycze sa gorsze? na mikolajnki zawsze dostawalam slodycze i moje kolezanki tez. niektorzy dostawali zabawki. i nie, nie bylo u mnie biedy. moi rodzice wychodzili z zalozenia, ze prezenty sa na wigilie

wlatcakobiet ,spadaj ,nie chce zadnych wysyłek ,potrzebuje pogadac wyzalic sie ,usłyszec miłe słowa , i bynajmniej nie od ciebie

Gość ja tez nie wierze ze nie mogla
s 20zl odlozyc przez kilka miesiecy

ja całe zycie nigdy nic poza słodyczami nie dostałam na mikołaja i zyje i nic mi nie ma i nie czuje się gorsza :o jak rozpuściłaś dziecko to się nie dziw, że mu czekolada się krzywo widzi :o

spoko loko popieram Cie! niektorzy maja dylematy czy kupic chleb czy leki. i jak taki ktos ma odlozyc te cholerne 20zl?

Gość jejku ludzie
ale piertolicie!!! nie znacie kobiety, nie wiecie jaka ma sytuacje a juz osadzacie patalachy pierdolone :-0

Gość nuvvvv
Skoro piszesz, ze wieklszość ludzi zyje w biedzie, to jakim cudem "wszystkim się wydaje, że łatwo odłożyc"? Owszem, łatwo odłożyć, ale mamusia woli zebrać w necie. Kolejna cwaniara ktora bierze na litoś zasłaniając się dzieckiem - uważaj, laluniu, takie postępowanie wraca do człowieka, obyś nie musiała płakac z poważnego powodu, wtedy wspomnisz oszukiwanie na Kafe i już nie będzie ci tak wesoło!

Gość Justyna17..
To zalezy ile on ma lat. Bo, ja pamietam jak moja ciocia, ktora mnie wychowuje- chyba tez nie miała wtedy pieniedzy na prezety, wrocilam ze szkoly- w wieku 10l to było- nie myslcie ze opóżniona jestem :P .. i w moim pokoju było kilkanascie(moze 20..) nadmuchanych balonow, -takie nic a ucieszylo mnie strasznie. I zrobila moje ulubione galaretki- i te urodziny pamietam najbardziej ze wszystkich gotowych, kupionych prezętów :) :) :)

Gość nie lamentuj jest ok
ja odkąd pamiętam pod poduchę dostawałam słodkości. Mało tego były to słodkości często z logo biedronki. Nigdy nie byłam rozczarowana, a cieszyłam się, że "mikołaj" o mnie pamięta. Ważne, że dziecko coś dostało. A nie, że nie była to zabawka warta 100 zł. Niech dziecko uczy się, że nie zawsze będzie miało to co rówieśnicy, a i tak będzie szczęśliwe. Nie ucz swojego dziecka takiego podejścia, że to tylko słodycze. To jest właśnie jego prezent niech się cieszy, że w ogóle coś dostało. Jakby była prawdziwa bieda to by nawet głupiego batona nie dostał. Nie ma źle dzieciak. I niech nie uczy się postawy, że musi mieć. Ja wyrosłam na normalną osobę mimo, że na mikołaja zawsze były drobiazgi nie przekraczające 10 zł. I zawsze słodycze, owoce. No i co? Pod choinkę też dostawałam drobiazgi liczy się gest, a nie kwota prezentu. Niech dzieciak nie rośnie na rozpieszczonego bachora, bo nie będzie miało czym pochwalić się kolegom. :o

w moim rejonie w wigilie przychodzi "dziadek mróz" tak własnie sie czuje jak zła wyrodna niezaradna głupia matka ,wy mnie jeszcze w tym utwierdzacie Ja nie wiem może tak jest ?? Może powinnam rzucić w cholere pracę za grosze i poszukac sponsora .Tak juz takie mysli mnie nachodzą.

Gość ja tez nie wierze ze nie mogla
poza tym w sklepie "wszystko po 2,50" mogłabys kupic jakas drobna zabawke

wczoraj w lumpeksie widziałam naprawdę piekne zabawki jak nowe wystarczy je tylko dokładnie umyć , a maskotki wyprać.

inka88 - po to jest forum, zeby sie taka meaaa mogła powymądrzać :o nienawidze biadolenia "pieprzony kraj" , "pieprzone życie" :o kurwa po złotówce tygodniowo byś odłożyła to byś miała. najlepiej kurwa dajcie, zróbcie, nie da sie nie da to sie parasola w dupie otworzyć!

Gość małgorzata 3490
kup mu mikołaj z czekolady za 2 zł, zawsze to toś