Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RubyRubyRuby

Imie dla dziewczynki/polsko-angielskie

Polecane posty

Gość RubyRubyRuby
mi sie zawsze Emily podobalo, niestety moj M nie za bardzo zachwycony. takze Ruby, choc odpowiednika w polskim nie ma, ale pasuje to raczej do malej uroczej dziewczynki, nie wyobrazam sobie doroslej kobiety o imieniu Ruby...a moze przesadzam?

Gość Juliettaaa
A może Emma?

my mamy właśnie Klaudie imienia szukaliśmy uniwersalnego właśnie z tego samego powodu co i ty chodziło nam jeszcze po głowie Anna, Justyna, Joanna, Natalia , Livia i Sara . Byłam właśnie bardzo za imieniem Sara tylko że w uk to "Zara"

Gość oj weź żesz
Amber?

Gość RubyRubyRuby
niestety w obu rodzinach jest mnostwo dziewczynek, wiekszosc imion jest juz 'zajetych'...moj M ma 5 siostr, ja mam dwie, do tego dochodza dzieci siostr itp. jak narazie jedyne imiona jakie mam na liscie to Veronica, Emily, Kimberly, Ruby, Natasha...jednak zadne nie wywoluje u mnie wielkiego zachwytu a jedynie zainteresowanie ;/

Gość czytam z gwiazd * * * *
Alicja faktycznie bardzo ladne imie I chyba nawet nie tak popularne co jest plusem

tez nie mieszkam w Polsce miałam nadzieje na dziewczynkę, dałabym Natalie...ale mam chłopca:) i dałam Adam, w kazdym jezyku to imię pisze się tak samo:)

Gość RubyRubyRuby
u nas w rodzinie jest Sarah, wymawia sie jako 'Sara', piekne imie..niestety to chrzesniaczka Mojego, wiec odpada ;/

Gość RubyRubyRuby
co myslicie o 'Sylvia' ?

Gość RubyRubyRuby
Eliza jest w rodzinie, co do Luizy Moj marudzi ze kojarzy mu sie z brazylijskim serialem ;/

Gość Bulinka Bulego
Lucy - Lusia

Kimebrly i Ruby nie maja nic wspolnego z polskimi imionami ojciec jest Polakiem? jezeli tak to silenie sie na taka angielskosc jest troche sztuczne.. jezeli jest Anglikiem mimo wszystko ja bym optowala za polska i ang -firendly wersja

tak czy inaczej to twardy orzech do zgryzienia dla rodzicow tej samej narodowosci a co mowic o parach mieszanych :) u nas jakby byl chlopczyk mial byc Aedan polskie to ni w zab ;)

ok, doczytalam ze nie jest Polakiem

Gość RubyRubyRuby
nie, nie jest polakiem...w innym wypadku nie byloby problemu-polskie imie i tyle.. kwestia tego ze zyjemy za granica i tutaj moje dziecko pojdzie do szkoly..Dajac mu typowo polskie imie, moga byc problemy z wymowa przez jego rowiesnikow itp..dlatego chce pojsc na kompromis i znalezc imie o dwoch odpowiednikach.

Gość RubyRubyRuby
myslalam o tym by na pierwsze wybrac jakies angielskie imie, za to drugie typowo polskie. Nie wiem czy tak wlasnie nie bedzie latwiej...

Gość RubyRubyRuby
cinamoonka- owszem, problem niemaly.. tymbardziej ze jestem w zaawansowanej ciazy i przez caly czas mowa byla o chlopaku..na to wiec sie przygotowalismy..a tu nagle na ostatnim usg slysze ze dziewczynka...nawet nie bralismy pod uwage imiona dla dziewczynki, swiecie bylam przekonana o synku...stad teraz panika ;/

no tak ksiezna Diana kojarzy sie z psem :D

Gość aumuu
no to moze Maja - Maya

Mi się też kojarzy z księżną :) tak samo się pisze w obu wersjach, tylko wymowa inna Diana - Dajana :)

Gość mama natashy
Ją mam córeczkę o tym imieniu bardzo ładnie brzmi w każdym języku i nikomu nie sprawia żadnych problemu jak i w Pl i Uk i przede wszystkim mało spotykane