Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmakaka

Sikanie w ciąży

Polecane posty

Gość mmmakaka

Czy częste oddawanie moczu to objaw ciąży? Zapalenie raczej nie wchodzi w grę. Nic mnie nie boli.

Gość strzałka :)
to jeden z objawów ciąży, ale powody mogą być różne :)

Gość RubyRubyRuby
czeste sikanie w ciazy to normalna rzecz, bierze sie to z ucisku na pecherz moczowy jaki niestety ma miejsce.najgorszy jest pierwszy trymestr, w drugim powinno byc odrobine lepiej, najgorzej jednak juz przy koncowce, kiedy dziecko duze i brzuch obnizony...wtedy jest masakra ;/

Gość mmmakaka
Nerki mam zdrowe. Pęcherz no cóż. Nie boli mnie abslutnie. Czuje tylko cały czas chęć oddana moczu. :/ Dosłownie cały czas.

A jesteś w ciąży? Jeśli nie wiesz to zrób test a się wyjaśni :) ja jestem w ciąży i ciągle latam siusiać ;) i nieustannie mam uczucie pełnego pęcherza.

Gość tez tak mialam w pierwszym
trymestrze. Nawet teraz, w 8 miesiacu mimo ucisku jest lepiej ;)

Gość mmmakaka
mi sie zawsze wydawalo, ze to ma miejsce jak juz brzuch sie obnizy. Kurcze. Chyba zrobie test. Dziwne, ze nic mnie nie boli. Siostra dzwoni i mowi, ze wspolczuje mi zapalenia pecherza bo to okropny bol, a ja mowie ze nic mnie nie boli. Moge zamieszkac w wc jedynie.

jakbyś miała zapalenie pęcherza to byś się wysikać nie mogła tak by Cię bolało (przynajmniej ja miałam tak bolesne), a ja jestem na samym początku ciąży, pierwszy miesiąc i uczucie pełnego pęcherza i częste oddawanie moczu towarzyszą mi od pierwszych dni ;)

Gość mmmakaka
Właśnie gdzieś w necie przeczytałam , że częste oddawanie moczu to objaw ciąży. Macica się powieksza i jest więcej czegoś tam we krwi co rozluźnia pęcherz. W 3 miesiącu brzuch podnosi się i ta chęć n sisusianie jest mniejsza, a później znowu się zwiększa... wzięłam furaginum. Półtora tyg temu miałam miesiączkę. Nie wiem czy to jest możliwe, że jestem w ciąży..... Tzn nie będę naiwnie mówić, że to abolutnie nie możliwe BO - możliwe jest. Jednak to nikłe szanse.

to, że miałaś miesiączkę kompletnie nic nie znaczy, bo w pierwszych cyklach jest taka możliwość :) Ale najlepiej zrób test, jeśli pozytywny to ginekolog, jeśli negatywny to może rodzinny - może faktycznie jakieś łagodne zapalenie pęcherza?

Gość mmmakaka
zrobie jutro test. Napisze tutaj co wyszlo. hmmmm a moj mezczyzna mowi dzis do mnie : "wygladasz jak kobieta w ciazy." Ja pytam dlaczego, a on na to " buzie masz inna , taka promienna" heh

U mnie to był pierwszy objaw. Naczytałam się o innych, bardziej charakterystycznych w pierwszych tygodniach, tymczasem sikała non stop czy dzień czy noc :( Bardzo to było uciążliwe, i chociaż pod koniec pierwszego trymestru trochę się zmniejszyło, to i tak wycieczkowałam dosyć często do wc, przez całą ciążę... Teraz, już po, widzę ogromną różnicę i czuję ulgę, że mogę się wyspać w końcu bez przerwy. Przyjrzyj się też swoim sutkom, bo u mnie sikanie i ciemniejszy kolor sutków oraz trochę takie większe, takie inne było pierwszym objawem. A zarz potem, szybciutko w pierwszych chyba dwóch tygodniach doszła mega senność. Mogłam spać wszędzie i w każdej pozycji i najgorsze, że przestawałam to kontrolować... A jak jeszcze na początku chodziłam do pracy, to zdarzyło mi się przysnąć na lekcji, szczególnie jak dzieci coś czytały :O

ja też jestem ciągle śpiąca... i piersi urosły i mocno bolały na początku, no i mdłości - to tak z uciążliwych i charakterystycznych objawów poza siusianiem :)

Gość agnieszka-polka
ja miałam zapalenie pęcherza, które objawiało się JEDYNIE częstomoczem - nic mnie nie bolało, także warto zrobić na wszelki wypadek badanie moczu. a z kolei w ciąży nawet z zapaleniem nie miałam problemu. dobrze od początku dbać o zdrową dietę i brać suplementy z żurawiną (dowiadywałam się - można od początku, ja brałam pro uro).

Gość oj tam oj tam 6666666666666666
mnie zaczęła uciskać macica na pecherz na przełomie 3/4 miesiaca. koszmar to był bo nie wszedzie było wc unikałam jak mogłam wychodzenia z domu ale nie zawsze sie dało, ale powtarzam wam koszmar- po rowach i krzakach sikałam jak nie było gdzie:-D potem mi przeszło

Gość mmmakaka
testu dzis nie zrobie. Dopiero sie obudzilam. Polowe nocy spedzilam w wc... Jutro na bank zrobie test. Kurcze nie wiem sama. A co najlepsze - przestalam latac do wc na sikanie. Rano bylo mi niedobrze. A teraz gotuje ziemniaki bo mam zachcianke na obiad . Pewnie sama sobie juz wmawiam. Eee zobaczymy jutro.

daj znać, czekamy na wyniki!!

Gość kower#
ja tez sikałam na potegę, nawet jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży, czyli w II faie cyklu. Każdy krzak był mój ;) dobrze ze to lato bylo,,