Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Goramka

Aparat Ortodontyczny.Kto ze mną ?

Polecane posty

W poniedziałek mam pierwszą wizytę ! Trochę się boję a potem jak dobrze pójdzie to aparat na zęby hehe :-o kto ze mną?? ma to być metalowy aparat i może niebieskie gumki :D przyznam że boję się reakcji w szkole ;p

Gość lubie ale nie za bardzo
A co ja mam powiedzieć mam 26 lat i też w przyszłym tygodniu zakładam

No właśnie widzę że ty zakładasz już w przyszłym tygodniu :) będę trzymała kciuki hehe

Gość lubie ale nie za bardzo
Dzięki;) Mam masakryczne zęby więc ortodonta już mi zapowiedział, że z aparatem pożegnam się nie wcześniej niż za dwa lata. Ale wybrałam sobie fajny aparat, prawie go nie będzie widać to plus minusem jest cena ( strasznie drogi).

Aha podejrzewam że wybrałaś aparat kosmetyczny :) moja siostra też taki ma :) moja mama mówi że moja wada nie jest tak wielka ale ja widzę co innego heh myślę że ja też z aparatem będę przez 2 lata :D no nic dla urody trzeba trochę pocierpieć . zobaczymy jak to będzie :) ja chyba będę miała aparat metalowy i myślę nad wyborem niebieskich gumek :classic_cool:

Z góry mówie, ze ortodontka wybiera jaki typ aparatu ci da, czy kosmetyczny czy poprostu jak ty to nazywasz z tej blachy, - to nie jest blacha, to jest stal chirurgiczna . Jesli ktos ma alergie na nią, wtedy zakładają kosmetyczny . .ale on nie wyglada fajnie .; /

Jeśli aparat kosmetyczny nie wygląda ok, to ja jestem zakonnicą :D Noszę aparat kryształowy i z odległości metra nie jest nawet widoczny na zębach. Koleżanka ze mną rozmawiała i dopóki jej nie powiedziałam, że mam to by się nie zorientowała więc to na pewno jest plus. Minusów żadnych do tej pory nie zauważyłam. Zęby prostują mi się wzorowo i to najważniejsze :)

No z tym to się zgodzę bo moja siostra też ma kosmetyczny :D i zadowolona jest z niego :)

Gość wiremia
ja mam kosmetyczny, i z zatrzaskami a nie z gumkami ;)

Hmm... ja już się przygotowałam na gumki :0 boję się... wyrywania zębów. czy ktoś z was już miał wyrywane zęby do aparatu? opowiadajcie od początku jak zaczęła się wasza przygoda z aparatem heh :D :)

Gość .,;
a nie zaproponował ci clear alignera?

Gość doremiaaaa
a ile teraz kosztuje aparat? i czy jest różnica czy to góra czy dół?

Gość mario bolucci
Aparat nosilam łącznie 3,5 roku (dół i góra zakladana w odstepach czasu) wyrwane wszystkie 4 (aparat na dół i góre), a po skonczeniu jeszcze musialam usunac chirurgicznie ósemki dolne. Kazda zmiana gumek mnie bolala, ale aparat mialam zakladany 10 lat temu. Obecnie moj brat konczy nosic swoj i mowi, ze jego nic nie bolalo (no poza tym bolem zaraz po zalozeniu, bo na zeby zaczyna dzialac sila). Najbardziej wkurzalo mnie noszenie aparatu stabilizujacego po sciagnieciu drutow, bo przez dwa miechy musialam nosic ruchoma plytke w ustach i niewygodnie sie mowilo. Ale teraz mam piekny usmiech.

Cześć. Ja mam aparat już ponad rok, płaciłam 1500 ( ze stali) za sam aparat a przygotowania do założenia też trochę trwały i kosztowały. Z tego co wiem to nie ma wielkiej róznicy w cenie górnego czy dolnego łuku, u mojego orto. jest taka sama cena. Ktoś pytał o usuwanie zęba przed aparatem, a więc ja miałam wyrywaną jedną czwórkę i nie było źle. Przy znieczuleniu nic nie bolało i szybko się zagoiło...Jeśli macie jakieś pytania chętnie odp.

Gość .,;
a nie orientujuecie się czy do zalozenia clear alignera trzeba miec wszystkie zeby wyleczone?

No więc już po wizycie... Więc najpierw zrobił mi wycisk i pooglądał zdjęcia zębów... no nic zobaczymy jak to będzie

Gość To jaa też
Ile sie mniej więcej czeka na zalozenie aparatu?

To zależy , moje siostry czekały około 3-4 tygodnie od pierwszej wizyty. :)