Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gmaja

błagam poradzcie coś. Jak odstwic od piersi dziecko, i jak je usypiac

Polecane posty

Moj synek skończył rok. Od jakiegoś czasu chce go już na dobre odstawić od piersi. W ciągu dnia go już nie karmie tylko wieczorem , i rano i w nocy jak się czasem obudzi. Synek nie chce pic z butelki. Nie wiem co robić. A przede wszystkim problem w tym , ze zasypia przy piersi i inaczej nie ma mowy żeby zasnął. Nie da się położyć w łóżeczko, śpiewanie , kołysanie nic nie pomaga.Juz nie mam siły, ryczy jakby ktoś go ze skóry obdzierał. I tak z godzine z nim walcze az w koncu dostawiam go do piersi i zasypia. Koszmarne ostatnio są wieczory. poradźcie coś!!

ja też odstawiałam małego jak skończył rok. jestem za stopniowym odstawianiem, czyli karmić coraz mniej. na początku daj mu na śniadanie kaszkę i nie podawaj piersi, po 2-3 dniach jak już się przyzwyczai że rano nie ssie,to wtedy przestać karmić wieczorem. mój mały zjadał na kolację kaszke i dał się tak zagadać że nawet nie myślał o piersi. no i jak zostanie nocne karmienie to trzeba po prostu nie dać jak się obudzi. u nas to trwało dwie noce, mały kręcił się marudził płakał, zsypiał w wózku a trzecią noc i każdą następną przesypiał już całą. odkąd go odstawiłam przesypia całe noce! tylko wiesz jak już zdecydujesz że tej nocy nie dajesz to musisz wytrwać i nie załamać się nad ranem :)

ale on juz w ciagu dni nie je. Rano to tylko chwile poclamie i nie zawsze. Na kolace je normalnie kaszkę łyżeczka. A potem się zazyna. Chce go polozyc do łózeczka i sie zaczyna jeden wielki ryk.a jk go dostawie do piersi to poclamie pr min i spi. Bardziej go jak smoczek traktuje. A smoczka nie chce

skoro tak to ja bym radziła po prostu nie dać. wiem że to okrutne i wiem że dziecko przeżywa ale będzie przeżywał 2 noce i w końcu zapomni o piersi. głaszcz go, przytulaj, żeby pokazać mu że jesteś blisko. w końcu zaśnie, chociażby ze zmęczenia

Gość dellicje
Kochana Ustępujesz dziecku a ono Cię terrozyzuje płaczem Nie płacze bo jest głodne, tylko przyzwyczakone do cyca. Pokaz sił jest jasny i wygrywa Twoja pociecha

Gość Kaja mala kobitka
Mialam identyczny problem. Zasypial tylko przy cycu, smoczek nie, butelka nie... Kupilam mu projektor- uspokajacz. Takie obrazki sie wyswietlaja na scianie i leci uspokajajaca kolysanka. Zasypia jak mops.

właśnie tak mi sie zdaje ze mnie terroryzuje,glodny nie jest, pielucha sucha ale tak to potrafi usisc w lozeczku i pruję sie w nieboglosy. Myślicie ze mam go tak zostawic takiego placzacego? Serce mi sie kraja po paru minutach płaczu

Niestety,ja nie dałam rady,ma juz 1,5roku,a najgorsze,że podejrzewam ciąże;/ Doi mnie konkretnie 4razy na dobe..jestem za miękka..podziwiam dziewczyny,którym się udało

Kaja mala kobitka daj linka do tego cudownego urządzenia - błagaaaaaaam

jak miał 7 mc, to wtedy postanowilam go odstawic.Tz on postanowil sie odstawic. Posamkował innego jedzenia i juz nie chcial piersi. Tylko ze wtedy ja nie bylam jednak gotowa na to i plakalm ze juz nie chce. I na sile mu wtykalam. I teraz mam. Ja juz niechce a teraz on chce.

ja mam projektor,ale on dziala chwile 3 melodie i się wyłącza.

Gość Kaja mala kobietka
To masz zle ustawiony. Ja mialam wczesniej karuzele fisher price z misiami pilotem i projektorem,ale ona strasznie zarla baterie w dodatku 4te mega grube... Kupilam w biedronce teraz sa za 49zl projektory z melodyjkami ustawiasz na 5 lub 15min