Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

|||O...N...A|||

Domowe sposoby na ból zęba...POMOCY!!!!!!:(

Polecane posty

Gość doktor ząbek
mnie też boli, od 4 dni, biorę 3 razy dziennie po 2 ibupromy, aby chronić zołądek polecono mi taki lek, zaczejakcie zaraz sprawdze w apteczce...Nolpaza, rano przed sniadaniem (to inhibitor pompy protonowej - zmniejsza wydzielanie kwasu i chroni zoladek)

Gość gdy naprawde boli
cala szczeka tak, ze czlowiekowi az sie momentami ciemno robi przed oczami, nie ma szans na niczym sie skoncentrowac czyli reasumujac zwyczajnie "chodzi po ścianach" to juz NIC nie pomoze a jedynie bedzie gorzej - spory stan zapalny, opuchlizna polowy twarzy a nastepnie mile alternatywy: wyrwanie zeba (darmowe na NFZ) lub leczenie kanalowe - dlugie i zabojczo kosztowne a efekty niepewne). Sama doprowadzilam sie do takiego stanu swego czasu bo "mialam nawal obowiazkow" oraz pustki w portfelu i zdecydowanie odradzam ... Jesli bol zeba nie jest spowodowany "wyrzynaniem sie" to musisz w trybie pilnym wepchac sie do jakiegos dentysty bo dlugo wizyty odwlekac sie nie da z kazdym dniem sytuacja bedzie sie pogardszac a szanse na zachowanie zeba malec (brak zeba jesli nie stac cie na implanta jest o tyle zly ze pozostale maja tendencje do przemieszczania sie i robia sie krzywulce) Jesteś studentka tak? Przy waszym kampusie czy uczelni nie dziala zadna studencka przychodnia? U mnie byla takowa i wszytskie dziewczyny biegaly wlasnie tam z tego rodzaju problemami

Gość Namaste
goździka odradzam bo będzie bardziej boleć przynajmniej na początku. najlepiej przyłożyć aspirynę i zażyć ibuprom max http://www.tipy.pl/tag3006,bol-zeba-domowe-sposoby.html

Gość Rafał Wrocław
Moi drodzy najlepszym sposobem jest dentysta nic innego nie poradzimy są sposoby na zbicie bólu a mianowicie zmiażdżony czosnek , krople żołądkowe wlać do buzi i trzymać na bolącym zębie będzie trochę szczypało , płukanie spirytusem bolesne , ale nerw zniszczy działa tylko gdy mamy strasznie zepsuty ząb . A jeżeli chodzi o naprawdę inwazyjne działanie na ból zęba to proponuję udać się do Apteki i zakupić żel dentystyczny o nazwie Sachol koszt 10 zł z groszami ... Powodzonka

oj jak ząb boli bardzo to chyba nie ma rady tylko do dentysty trzeba iść, nawet jeśli nam się nie do końca to podoba. A z tych domowych sposobów to wiem, że dym z papierosów ponoć pomaga, ale ktoś musi dmuchać w bolący ząb. Nie wiem czy skuteczny bo nigdy nie miałam okazji go sprawdzić. Ale myślę, że nie ma co zwlekać tylko pójść do dentysty, ale z bolącym zębem to najlepiej do jakiegoś ludzkiego i sympatycznego, jak dr Urszula Kuczyńska.

Gość gość
Mi pomaga umycie zębów, wypłukanie płynem listrin albo jakimś innym do płukania jamy udtnej, seta wódki i nasączony na maksa wacik z amelem na bolący ząb. Jezyk drętwieje po takiej kuracji ale zaraz przechodzi razem z bolący zębem. Oczywiście to dorazni srodek. I tak bez dentysty się nie obędzie i to jak najsxybciej. Nie ma co zwlekać no będzie coraz gorzej. Powodzenia, i pamiętajcie ból nie istnieje. Ha ha.

Gość gość
Goździki. Ssać, delikatnie gryźć.

Gość Miśśkowa3a
Przy bólu zęba bez wizyty u stomatologa się nie obędzie, ale by do niej doczekać i się nie męczyć zawsze łykam pyralginę. Tylko ona potrafi sobie poradzić z silnym bólem, a taki zawsze jest u mnie ból zęba.

Gość gość
Ja ostatnio próbowałam się domowymi sposobami pozbyć bólu, ale też w końcu skończyło się tabletką pyralginy, bo ból nijak nie chciał ustąpić

Gość gość
Ja mam ten sam problem niestety muszę jakos przetrwać weekend i dorwać z bólem do poniedziałku bo dopiero wtedy mam wizytę, biorę paracetamol i płucze żeby płynem listerine do płukania jamy ustnej po umyciu zębów. Działa idealnie

Gość gość
nie ma domowego, tylko ketonal activ z apteki, teraz jest bez recepty i kosztuje jakieś max 15 zł na bank pomoże.

Gość gość
Na trzy zdrowaśki potrzyma pieprz w jamie ustnej

Gość KarolaPPA
Z domowych sposobów to znam tylko czosnek, płukanie zęba alkoholem, czy ciepły okład. Ale jeśli masz możliwość to idź do apteki i kup Gardan: https://adamed.expert/product/gardan/ . To bardzo silny lek przeciwbólowy ale możesz go kupić bez recepty. Znajoma mi poleciła i wczoraj mi uratował życie ;)

Gość gość
Powtarzam żadne goździki, płukanie itd. Do apteki po ketonal activ.

Gość Henry935
Możesz przepłukać alkoholem, ale w moim przypadku to i tak niewiele dało :/ Chwilową ulgą da ci Gardan, ale tak czy siak musisz wybrać się do dentysty, bo mogła zebrać się już ropa i trzeba będzie to oczyścić.

Gość Odiks

Ogólnie to zaczęłam leczyć zęby w stomatologii dr Cichonia. Przede wszystkim chyba dlatego że są tam odpowiedni specjaliści i wszystko na miejscu kompleksowo można załatwić. 

Gość BABCIA WANDA

DOMOWE SPOSOBY NA BÓL ZĘBA =>> domowe-sposoby.com/domowe-naturalne-sposoby-na-bol-zeba/9

Gość Ekomka

ja wlasnie skończyłam wizyty dentystyczne w Stomatologii dr Cichonia i jestem bardzo zadowolona z tej kliniki - leczą dokładnie, bezboleśnie i konkretnie! spełnili moje potrzeby w sam raz!

Gość

hahahah chamska reklama DNO 

do dentysty brudaski