Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

|||O...N...A|||

Domowe sposoby na ból zęba...POMOCY!!!!!!:(

Polecane posty

Gość mściwa Gośka +
młotek:D ibuprom max:D

Spróbuj przyłożyć bezpośrednio na ząb patyczek higieniczny nasączony octem.

Gość hejhej nocna pora
żuj gozdzik

- płukanie zęba zimną wodą przez dłuzszy czas(sprawdzone, pomaga) - gozdziki ( rozgniecione, trzymane po stronie bolącego zęba) - "płukanka" z Amolu - w aptece są srodki na bol zęba(nie chodzi o ogolny bol a samych zębow, niestety nie pamietam nazwy)

Gość Jedz na pogotowie dentystyczne
i tyle. Domowe sposoby, jezu...

Gość maryjetta.
Smarowac propolisem,sacholem. Przeplukiwac wodka. Mnie ostatnio pomoglo po tygodniowej meczarni jak kleszczami pociagnelam za zeba. Widocznie uciskal na nerw. Bol jak reka odjal,zniknal.

Gość 93829389283
Mi jak nie dawały rady środki przciwbólowe, pomagała wódka.

Gość wedwwwee
kurde niektorzy ludzie sa glupi, zeby nie zawsze bola jak sa zepsute, mnie od tygodnia meczy osemka i to w takim stopniu, ze zaraz pojade na pogotowie i ja wyrwe zeby miec swiety spokoj, powstrzymuje mnie tylko to, ze mam sporo do pozaliczania przed swietami ;((((((((

Gość natikol
ja też walcze wlasnie z bolem zeba. 2x panadol + ibuprom_ketonal to moja dzienna dawka. Dzwonilam do kilku stomatologow-najwczesniej przyjma mnie w polowie stycznia. Na prywatnego nie mam kasy. pieprzona sluzba zdrowia !

Dużo, dużo, dużo wódki. A tak na poważnie, ogarnij tą ósemkę szybko, nie martw się o zaliczenia, od ręki Cię nie przyjmą. Koleżanka z pracy zwlekała z ósemką, zrobił jej się stan zapalny dziąseł, ranka jej się paskudzi, ma gorączkę i jest na L4 ...przez zęba.

Gość twoja m
ząbek czosnku

Gość włoszzzkaa
natikol co Ty pleciesz z bólem idziesz do 1 szego gabinetu z napisem nzf i musza Cie przyjac,jak nie dzwonisz do NZF I zglaszasz to lekarz dentysta ma obowiazek przyjac pacjenta z bolem a ganinetow nzf teraz jest pelno

Gość natikol
serio z bólem muszą przyjąć ? Dzwonilam do 3 przychodni i mówiłam ,że mi się złamał i boli. kazali dzwonić do innych przychodni i próbować.Zab jest do odbudowy nie do wyrwania

Gość wedwwwee
tylko, ze najczesciej wtedy zeba wyrywaja :) nie kazdy chce miec wyrwanego bolacego zeba. a co do mojej osemki to nie moge teraz pojsc bo juz mialam wyrywana 1 i mam dotad "dziure" przez to, ze nie chcialo mi sie goic, babralo sie i musialam co 2-3 dni do niego chodzic, na cale szczescie jest wporzadku i nie musialam za to placic, na zmiane opatrunku. niestety nie moge sobie teraz pozwolic tak czas marnowac bo dojazd w 2 strony + kazdorazowa kontrola + wyrywanie to ok 2-3h co 2-3 dni :( nie mam takiej mozliwosci w tej chwili.

Gość włoszzzkaa
ale skąd Wy jestescie?jak to wyrywają zęba?ten dentysta dostaje kase od nfz a nie ze to panstwowy pracownik ktory ma odgórnie zalecenie ze ma wyrywac w swoim miescie wrzuc w google kto ma kontrakt nfz,nie musi byc to przychodnia,gabinety prywatne te maja kontrakty nfz idziesz,i mowisz ze z bolem.ma Cie przyjac a jak nie to dzwonisz do NFZ i pytasz co masz zrobic jak w miescie nie mozesz slkorzystac z uslug gab nfz a jestes "z bólem" on sie boją bo jak nie swiadcza uslug tak jak trzeba to im zabieraja kontrakty i kaski nie ma

Gość włoszzzkaa
tylko,jesli ząb do leczenia kanałowego,to kicha bo do kłów chyba jest na nfz za darmo,a juz przedtrzonowce i trzonowce płatne,i jesli chcesz zeby to wygladalo to pewnie ten "plomba" płatna wszystkich inf powinien udzielic Ci dentysta i niech łaski nie robia

Gość natikol
jestem z Bydgoszczy, Jutro zadzwonie do NFZ i zapytam ;) Dzięki za radę.

Gość natikol
Bardzo,bardzo dziękuję Ci za te adresy. Może jutro uda mi się coś załatwić. Przez te tabletki wątroba mi wysiądzie. Może przy okazji macie radę dla mojej babci. Co zrobić jeśli od 10 lat leczy się na tarczyce. Próbowała się zarejestrować w kwietniu a oni,że miejsc nie mają.Kazali dzwonić w grudniu.Dziś dzwoniła i lekarz mówi,że ma próbować dzwonić w marcu. 10 lat leczenia u danego lekarza a teraz miejsc nie ma. Po prostu szlak mnie już trafia na to wszystko :(

Gość włoszzzkaa
mozesz sprobowac w tych nzoz wojskowych,bo teraz "cywilni" tez moga korzystac chyba,nie ma rejonizacji,i ze tylko dla wojskowych a takie gabinety sa b dobrze wyposazone i maja dobre materialy albo polecam prywatne gabinety,jest uCiebie jak widac b duzo,takie ze włąscicielem jest dentysta,i jest sam a nie ze przychodznia-tam to uslugi moga byc na srednim poziomie wiele prywatnych gabinetow ma tez kontrakt nfz powodzenia pa🖐️

Gość natikol
Patrzę na listę gabinetow na nfz i oczom nie wierzę !!! Dentystka u której leczę się od kilku lat prywatnie przyjmuje na nfz !! Nigdy mi o tym nie powiedziała mimo ,że wiedziała jaką mam sytuację finansową !

Gość włoszzzkaa
szukac gdzie indziej,bywa ze ten lekarz moze przyjmowac w jakiejs przychodni poza miastem i tam nie bedzie takich kolejek ale u tego typu specjalistow sa straszne kolejki,pozostaje wizyta prywatna,albo....inna ewentualnosc,narzekac na zdrowie i do szpitala,i tam zrobia badania

Gość natikol
jeszcze raz dzięki,dobranoc

Gość kiniaaaa;d
pomocyy boli strasznie dwie noce nie spałam. Czy jest jakis dobry sposob by bol ustał??? w nastepnym tygodniu dopiero dentysta a boli ze sie ku*** wytrzymac nie da a jeszcze tyle dni ;;((((((((((((( POMOCY

Gość cvbnm,
rozdrobnij gozdzik i wloz to w w zeba