Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cathedra

nie chce mieć dzieci

Polecane posty

Gość agatko malatko
piszesz: I jeśli kobieta twierdzi, że dziecko nie ogranicza czas to albo jest matką na zasadzie ubrać, nakarmić i wypuścić na dwór albo jej jedyną pasją jest przeczytanie raz na jakiś czas ksiązki albo pójście do kina raz w miesiącu Wychowanie dziecka moze bardziej rozwinąc niz wykonanie najbardziej skomplikowanegp projektu ( jesli oczywiscei matka jest inteligentna i przyklada sie do tego, co robi) Poza tym dziecko wymaga karmienia i ubierania raptem przez pare lat, a przez parędziesiąt nastepnych moze byc ciekawym partnerem - do rozmow. pracy itd. Nie ogranicza, ale poszerza horyzonty .Ograniczasz swoją matke? Jesli tak, to wspólczuje, wyjatki bywają...

Gość Life dont come easy
Dziecko OGRANICZA i nie pieprz głupot, że tak nie jest.

Gość Life dont come easy
Wystarczy wejść na jeden z topików kategorii ciąża, poród, macierzyństwo. Większość kobieta tam się wypowiadających sprawia wrażenie intelektualnie ułomnych. Ni mogą spać bo 1. dziecko ma zatwardzenie 2 dziecko ma rozwolnienie 3 kolor kupki dziecka odbiega od normy i milion podobnych

Gość ograniczonego ograniczą
mnie nie ograniczyły, wiem , co mówię, bo moje są dorosłe, mam ambitną pracę, one jeszcze bardziej, mamy o czym gadać, wiele się od nich uczę, choć od lat pracuję na uczelni.

Gość ograniczonego ograniczą
Life - przepraszam- dla mnie ograniczeniem jest pisanie o dramacie kupek , co jest kwestią roku- dwóch. Pisałam zreszta o tym wyżej ( lekarz jest ułomny intelektualnie, pytając na każdym obchodzie pacjenta o stolec). Dziecko ma się przez kilkadziesiat lat, nie na rok czy trzy. Ale widac słowo kilkadziesiąt przekracza wyobraźnie tych, którzy potrafią zliczyc tylko d trzech. Czy twoja matka ogląda twoje kupki?

Gość ggggguukkvyuy
Ja tez nie chce. Moj partner kiedys by chcial miec. A mam juz 35. i nie mam instynktu macierzynskiego. Temat slusznie zostal zalozony. Poniewaz o tym trzeba glosno mowic. Gdyz nasz wybor jest ostro krytykowany i nieakceptowany przez spoleczenstwo. Dlaczego ktos ma traktowac mnie gorzej, tylko dlatego ze nie czuje tego. Szkoda mi zycia. I tak jest nas duzo na swiecie. Wole poswiecic czas na podroze. Swoje pasje. Chyba o to chodzi aby przezyc to zycie szczesliwie. A nie koniecznie w meczarniach i depresji. Nie mam ochoty poswiecac sie tyle lat dla dziecka. I nie lubie matek . ktore ciagle opowiadaja o swoich pociechach. i to jest ich cale zycie.....

Gość do ostatniego postu
dlaczego wciąż piszecie o tych mitycznych podrozach? ja z dziecmi zwiedziłam pól swiata, drugie pół bez dzieci. Jak calkiem male to trzeba sie pchac, ale potem - co za problem? Dzieci sa wytrzymalsze od dorosłych i ciekawe swiata. Piszecie, jakby kazda bezdzietna co rok przemierzała dzungle amazońską. Kto cie gorzej traktuje? znajomi? to zmień.

Gość do ostatniego postu
( jak całkiem małe to nie trzeba sie pchac - mialo być)

Gość lela*
Autorko, a jakiesz Ty masz pasje, które tak aktywnie realizujesz?? Bo z tego, co piszesz, to siedzisz na bezrobociu i nie bardzo wiesz, co z sobą zrobić, a obracasz się w towarzystwie taeściowej, matki i kolezanek, które opowiadają Ci o swoim życiu domowym :-0 Nie wyglądasz mi na silną, wyzwoloną kobietę sukcesu, bo taka nie zakładałaby takiego żałosnego topiku, raczej w tym czasie realizowałaby swoje pasje, rozwijała się zawodowo.

Gość lela*
czyżby brak argumentów? no cóż...