Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znowu mniejsza pensja

Czy tak wolno robić??? sprawa pensji

Polecane posty

pensja to pensja na umowie masz kwotę brutto ( zazwyczaj ) musisz mieć zaznaczone jaka i do kiedy bon to bon i nie można wypłacać w bonach podpisujesz nie wiesz co??

jak widac bon ma wplyw na pensje, bo jak sie dowiedzialam jest opodatkowany i to ma wplyt juz na wysokosc pensji a to jaka umowe podpisalam nie jest akurat wazne po prostu o tym wspomnialam, ze oni mnie przewalaja. Kadrowa wyraxnie mowila umowa taka jak poprzednia. Moja wina, ze nie wzbudzilo mojej uwagi ze jest tam napisana kwota brutto. Zobaczylam 1050 ok tak jak zawsze. I uznalam, ze jest ok po prostu nie przylozylam do tego wagi, ze zawsze na umowie jest brutto i juz. Nic sie takiego nie stalo. Problem akurat tkwi w czyms innym.

każdą kwotę jaką pracodawca wypłaca musisz podpisać ja też dostawałm bony i nie maja wpływu na wynagrodzenie bon to bon uznanie na świeta czy cos tam

ktos wczesniej mowil, ze sa opodatkowane

Gość anna2222
wpisz w google podatek od bonów

może pogadaj z innymi niezadowolonymi pracownikami? im was więcej pójdzie się zapytać ub poskarżyć tym lepiej, a z jedną zdesperowaną osobą to bedą sobie pogrywali

Gość szybko pomogę 776
zaraz zaraz czy to jest "umowa o pracę" czy zlecenie o dzieło itp??? to bardzo ważne

Gość szybko pomogę 776
jeżeli jest to umowa o pracę to wg prawa najniższa krajowa wypłata to brutto 1386 zł czyli kwota netto (na rękę) będzie równa 1032,34 zł oczywiście mówimy o całym etacie czyli pracy 40 h tygodniowo w 2012 najniższa krajowa ma wynieść 1500 zł brutto