Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zniechęcona:(

Moi rodzice kontra mój mąż...co mam zrobić,doradźcie:(

Polecane posty

Moi rodzice nie akceptują mojego męża,traktują go jak zło konieczne:( Jesteśmy sześć lat po ślubie chyba jest coraz gorzej:( Wigilie spędzamy na zmianę raz u rodziców raz u teściów,tzn.do tej pory tak było...w tym roku mój mąż stwierdził że nie pojedzie do moich rodziców bo czuje sie tam niechciany tylko pojedzie do swoich.Ja też sie z nimi niedawno o to ścięłam...W sumie to wcale mu sie nie dziwie:( Ale ja mam problem bo chciałabym jechać do nich na wigilie ale z drugiej strony też chciałabym spędzic te swieta z mężem...i nie wiem co mam zrobić,jak sie zachować:(

nie chodzi o to czy umre czy nie ale o to ze święta to taki czas że powinno sie je spędzać razem a nie każde osobno.w końcu jesteśmy małżeństwem,mamy dziecko...

Gość myszellina
hm... zostańcie w swoim domu, a rodzicom (jednym i drugim) powiedzcie szczerze skąd taka decyzja. Swoją drogą powinnaś pogadać z rodzicami, że wszystko za daleko zabrnęło i takie rzeczy są niedopuszczalne. Spędzenie świąt osobno jest najgorszym z możliwych pomysłów moim zdaniem. To, że masz pieprzniętych (sorry) rodziców nie znaczy, że mają was dzielić. Mam nadzieję, że myślisz tak samo.

jak to nie wiesz co masz zrobić? prosto z mostu powiedz rodzicom, że to jest Twój mąż i jesteście rodziną. jeśli chcą aby Wasze stosunki były przyjazne niech zaakceptują Twój wybór i niech się cieszą, że jesteś z nim szczęśliwa (chyba, że nie jesteś to inna sprawa)

Gość przez niebiosa,to chyba
A czemu on się zgodził na ślub z tobą,nie ma honoru.

lepiej złapać Aids w burdelu,niż na taki układ się zgodzić

a tak wlasciwie to dlaczego twoi rodzice nie akceptuja meza? moze maja jakis powod, a ty udajesz, ze wszystko jest ok

rozmawiałam ale ich chyba nic nie jest w stanie przekonać:( uważaja że maja racje i koniec.a ja jestem między młotem a kowadłem...z jednej strony to w końcu moi rodzice ale z drugiej mąż...:(

Gość myszellina
Nie jesteś między młotem a kowadłem, masz już swoją rodzinę i to o nią powinnaś dbać. Skoro mąż czuje się u Twoich rodziców źle tzn, że traktują go jak intruza i mają gdzieś, że to Twój wybranek życia. A to Tobie powinno najbardziej zależeć na tym, żeby czuł się w taki dzień swobodnie i szczęśliwie. Raczej nie powinnaś mieć dylematu tym bardziej, że facet ma takie jazdy 6 lat :o

Mogę zrozumieć jeszcze,jak mają podstawy do ewidentnie poważnych zarzutów,ale,że kogoś nie lubią,co za żenada,

Gość znam takie przypadki
Czasami rodzice mają problem z dupy tak zwany. Np. mąż nie pochodzi z wystarczająco dobrej rodziny. Nieważne, że kocha żonę, dba o nią i dziecko, pracuje, nie pije, nie bije itp., ważne że np. pochodzi i ze wsi i to już szanownych rodziców żony boli. Znam kupę takich przypadków. Lepszy drań, ale z odpowiednich "sfer", niż porządny ale ze wsi.

w sumie to nie wiem...uważaja go za lenia i pijaka tylko nie wiem na jakiej podstawie bo ciężko pracuje,niedawno został brygadzistą a jak wypije sobie pare piw w sobote to już pijakiem jest...Gdyby był taki za jakiego go uważaja to bym sie juz dawno z nim rozwiodła mimo ze mamy dziecko.

żeby jeszcze o takie problemy,że jest z nieodpowiedniej rodziny,ale,że tak sobie kogoś po prostu nie lubią,straszne i żenujące

Gość a dlaczego macie jechać
do rodziców, któychkolwiek??? skoro jest jak jest, to uważam, ze logicznym byłoby zrobienie w swoim domu wigilii dla własnej rodziny. Zły pomysł? Po co macie się rozdzielać. Powiedzcie rodzicom, zę w tym roku postanowiliscie spędzić wigilię w swoim domu.

Gość Life dont come easy
Twoją rodziną jest mąż i dziecko. To z nimi powinnaś spędzić święta. Pomyśl kobieto jak Twój mąż się czuję nie mając z Twojej strony wyraźnego starcia. Chciałabyś być na jego miejscu? Chciałabyś być intruzem w domu jego rodziców?? i jak byś się czuła jakby on zabrał dziecko i święta spędził u nich a Ciebie zostawił samą?

Gość papakamaja
Ale napisz konkretnie o co Go nie lubią, ale tak szczerze, czy może siedział, czy miał inną żoną , inne dzieci , pije ?

już o tym myślałam żeby spędzić te święta w domu ale jakoś mi tak przykro:( kocham ich i nie rozumiem czemu mi to robią

Gość ewa spopot 26 lat
no wiesz... mężowi zapewno smutno by było ale wiesz ja miałam niemal identyczna sytuacje nadal mam w sensie rodzice (tata) nie toleruje narzeczonego, mama go uwielbia rodzice narzeczonego mnie lubią, siostra nienawidzi w tym roku spedzmy sami wigilię nie potrafią nas zaakceptować mimo ze jestesmy razem 4 rok a 3 rok razem mieszkamy i mecza mnie te wigilie u tesciow i rodzicow niedobrze to zabrzmiało, ale nie chce się rozpisywac w tym roku 1 raz wigilia tylko nas dwoje inni niech sie pozabijaja ze złości

Mogę np.matkę zrozumieć,która się szykuję synowa z mocno rozchwianym zdrowiem,ma jakiegoś stracha co to za wnuki wyjdą z takiego związku,tym bardziej,że przeważnie spada na dziadków opieka,ale o co w ogóle chodzi w czymś takim,że ktoś kogoś nie lubi bo nie lubi.

juz pisalam...uważają go za lenia i pijaka tylko nie wiem na jakiej podstawie.nie siedział...nie ma innej...pije tyle ile każdy facet...uczciwie ciężko pracuje...

tzn.że mają z dupy wyjęty problem

chyba najlepiej będzie jak spędzimy święta w domu.moze cos do nich dotrze...ale to chyba będa najgorsze swięta w moim zyciu:(

moi tez nie lubili mojego faceta pomimo ze nie bije nie pije a ja czuje sie przy nim bezpieczna i szczesliwa :) az kiedys nie wytrzymalam i po kolejnym tekscie mamy ze jestem z byle kim (bo z biednej rodziny - w dodatku biednej z glupoty :/) nie wytrzymalam i powiedzialam ze mam dosc. i ze albo to zaakceptuja albo nasze kontakty sie pogorsza. jakos tak nagle go polubili :)

Gość przyłączam się
"Święta spędza się we własnym domu, a nie jedzie do rodziców" ten tekst to akurat glupi jest :O

Gość fsdasa
w takiej sytuacji wigilię spędziłabym z mężem w domu, a do rodziców jednych i drugich pojechała w święta

Gość myszellina
''chyba najlepiej będzie jak spędzimy święta w domu.moze cos do nich dotrze...ale to chyba będa najgorsze swięta w moim zyciu'' No to gratuluję ci mózgu i tupetu, skoro wizja świąt spędzonych w gronie własnej rodziny jest dla ciebie najgorszą opcją w życiu :o:o:o 🖐️)))