Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zniechęcona:(

Moi rodzice kontra mój mąż...co mam zrobić,doradźcie:(

Polecane posty

fsda -ale on nie chce tam w ogóle jechać.powiedział ze jeśli go nie tolerują to jego noga tam więcej nie stanie

a ja z kolei zastanawiam sie nad czyms innym. pamietam ze jak bylam mala to Wigilie zawsze spedzalismy u nas, rodzice ja i siostra. w 1 dzien swiat szlo sie do jednych dziadkow, w 2 do drugich. i teraz tak: ja mieszkam ze swoim facetem - bez slubu bo na razie nie mamy na to kasy, do rodzicow naszych mamy ok 150km. mam ochote zrobic Swieta takie tylko nasze. Ale - rodziny sie obraza. kiedy jest "dobry moment" na zrobienie wlasnych swiat? gdyby to bylo blizej to wigilia u nas a w kolejne dni do rodzicow..ale troszke za daleko bo jak juz jedziemy to na dluzej..

myszellina nie rozumiesz. najgorsze nie dlatego ze spędze je z najbliższą rodzina tylko dlatego że nie spędzę ich w zgodzie z rodzicami. nie lubie sie kłócić ...to nie tak powinno być:(

Gość o maTko!
jesteś dorosłą kobietą i takie rzeczy gadasz!?! Twój mąż jest teraz Twoją rodziną! przestań pieprzyć,że to będą najgorsze Twoje święta! Pomyśl trochę tolerował to 6 lat chyba wystarczy co? I to Twoja wina, bo nie zareagowałaś na początku, i żal mi Twojego męża,że ma taka żonę, która nie potrafi wyrazić własnego zdania. najlepiej to się z nim rozwiedz, wtedy rodzice będą zadowoleni, a o to Ci chodzi prawda? btw ja, bym sobie w życiu na to nie pozwoliła, ani mój mąż.

Gość jfkeoijckm
u mnie jest taka tradycja że jak się założy własną rodzinę to wigilię się spędza razem, natomiast w pierwszy i drugi dzień świąt jedzie się do rodziców na obiad, natomiast ze stron których pochodzi mój tato wigilię się spędza z całą rodziną, wszystkie wujki, ciotki etc, ja wolę to pierwszą opcję i też tak będę robic:)

Gość myszellina
Inka88 - nie ma dobrego momentu, zawsze znajdzie się ktoś, kto poczuje się urażony albo będzie was przekonywał do wigilii u niego. Nie dogodzisz wszystkim, dobry czas będzie wtedy, kiedy sama uznasz za stosowne spędzić święta ze swoim facetem.

Gość myszellina
autorko - rozumiem to, doskonale. Ale jesteś dorosłą kobitą w końcu, tak?? Jeśli nie potrafisz odseparować się przez cale życie od rodziców to po kiego zakładałaś własną rodzinę??? Twój mąż w najważniejszym dniu w roku czuje się u nich jak piąte koło u wozu i śmieć, a Ty masz jakiekolwiek wątpliwości i sentymenty????? No sorry, ale tego nie zrozumiem :o:o

inka ja mam do swoich 100 km i do tej pory było tak ze co drugi rok spędzalismy u którychś rodziców wigilie i pierwszy dzień świąt a na drugie swięto jechaliśmy do drugich.w tym roku mieliśmy być u moich ale tak sie poknociło:(

Gość jfkeoijckm
ja zawsze wybieram faceta, tak jestem nauczona, najpierw mąż później dzieci;p ponieważ tak mnie nauczyla mama, zawsze powtarzala (oczywiście jak już starsi bylićmy) że tatę sobie wybrała do spędzenia życia, a my jesteśmy tego owocem (bez wnikania czy z przypadku cz nie;d)

Gość myszellina
u mnie też zawsze jest wojna o to, kto ma organizować wigilię, a do kogo jechać na I dzień świąt. Co roku ustalamy to spontanicznie, nie ma jakiejś kolejności, ale i tak wszyscy oczywiście są niezadowoleni :o

Gość o maTko!
no brak słów.... ona dalej te swoje smutne minki ze do mamusi nie pojedzie....

wiem,macie racje...źle sie zachowałam na początku a teraz sie to ciągnie...:( ale ja po prostu zostałam tak wychowana,zawsze posłuszna,zero buntu...skutek jest taki ze nie umiem im sie postawić:( taka chyba dupa ze mnie :(

Gość Agdbcg
Zrób wigilię w domu. Zrób to, bo inaczej całe życie rodzice będą myśleli, że mają prawo kontrolować Twoje życie. Jak będą źli, będą pytać dlaczego to powiedz prosto z mostu, że święta Bożego Narodzenia to święta rodzinne, a skoro oni nie potrafią uszanować Twojej rodziny to nie możesz z nimi spędząć świąt. Uwierz mi, że to będzie najlepsze rozwiązanie... Tymbardziej, że Twój mąż zauważy, że jest dla Ciebie bardzo ważny

Gość jfkeoijckm
hehe Helenka z okienka;d priorytety takie jak u mnie;d

dzieki:) pomogłyście mi bardzo.czasem dobrze jest poznac opinie osób których temat nie dotyczy.oczy sie otwieraja...

Gość jfkeoijckm
dzięki:) dobrej nocki wszystkim:)