Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja mała kotka

kotka sika mi na łóżko!!!

Polecane posty

Gość moja mała kotka

Dlaczego temat został skasowany? Nie wiem, co zrobić z maluchem. Ma 2,5 miesiąca, kupę robi normalnie do kuwety, a ma problem z sikaniem.

Gość gość
Normalnie, tak koty okazują to, że kogos nie lubią... Nie wiem czy takie małe też...

Gość moja mała kotka
Jak to okazuje, że mnie nie lubi? Śpi ze mną, bawi się w ciągu dnia, a to raczej nie wskazuje na brak sympatii kota w stosunku do mnie.

Gość gość
Napisałem co wiem na temat sikania kota na łózko... Wiecej nie pomoge.

dokładnie- tak koty okazują, że kogoś nie lubią. Mój kot ZAWSZE sikał na łóżko moim rodzicom jeśli na mnie krzyczeli ;D

postaw kuwete kolo lozka, kazdego dnia przesuwaj ja kilka cm w strone miejsca gdzie kuweta ma byc na stale. wiem ze w koncu bedziesz miala kuwete na srodku pokoju al e to tylko tymczasowe a naprawde pomoze :) no i oczywiscie doczysc lozko zeby nie czula zapachu siuska :)

a nurzanie pyszczka w sikach to metoda dla idiotow i znecanie sie nad zwierzeciem! a jak dziecko oduczassz od pieluchy i narobi w gacie to tez go w tym maczasz?

Gość śmiesza mnie ludzie
którzy utożsamiają ludzi ze zwierzętami:D taaak wsadź twarz dziecka w kupę oddajesz do schroniska?? "to dziecko oddaj" idźcie się leczyć:o

Gość że kot może nie lubić to raz
ale to tylko jedna z możliwości. kot też sika na rzeczy właściciela, gdy ten nie poświęca mu tyle czasu co chciał - u mnie tak było i u moich znajomych i jeszcze jednej rodziny też. znalazło się więcej czasu dla kota - np. ja w sieci, a kot u mnie na kolanach - i problem zniknął. jeszcze inne wyjaśnienie to takie, że może kuweta nie jest tak często sprzątana jak należy? wtedy kot będzie ją omijał. może kupa leży i dlatego nie wejdzie na siku?

"nyra się pyszczkiem kota w tych siuśkach, a potem zaprowadza kota do kuwety." tekst i ''rada'' następnej pojechanej idiotki 🖐️ a zwierząt się nie powinno oddawać do schroniska, bo niby z jakiej racji? Gardzę takimi śmieciami co to robią 🖐️

Gość a mnie śmieszą ludzie którzy
myślą że mogą zwierzęciu zrobić co tylko chcą, łącznie z krzywdą, bo to "tylko" zwierzę, a nie np. dzieciak.

Autorko kot sikający na łóżko może być chory albo zestresowany albo poprostu kuweta jest wg niego ''za brudna'' lub ma za mało żwirku. Kot sikaniem na łóżko człowieka chce ''przekazać'' że coś jest nie tak, dlatego musisz sprawdzić każdą możliwość.

o, ktoś słusznie zauważył- koty to straszni esteci, jeśli nie mają na bieżąco sprzątanej kuwety to wysikają się wszędzie, tylko nie tam; z opcją o niepoświęcanie kotu czasu się nie wypowiem, ale ja mojego rozpieszczałam "na Garfielda" maksymalnie, więc nigdy się nie upominał o więcej uwagi :P

Gość śmiesza mnie ludzie
nie jestem za robieniem krzywdy zwierzętom ale to sa zwierzęta na miłość boską! a obrońcy zwierząt stanowcza przeginają z tymi tekstami. Przez takie podejście i wyzywanie inni nie traktują was poważnie, brzmi jakby te zwierzęta były dla was ważniejsze od ludzi.

no wlasnie, teksty ze "to sa zwierzeta na milosc boska" ucza tylko mlodych ludzi ze ze zwierzakiem mozna zrobic wszystko bo to tylko zwierze. a potem slyszymy o urwanych glowach, psach wyrzuconych przez okno.. "bo to tylko zwierze wiec mozna sie zabawic" niby tacy cywilizowani ludzie..

Gość najbrzydsze sa golfy
czy dla ciebie wszystko jest czarne albo biale? nigdzie nie napisałam że można ze zwierzakami zrobić wszystko ale nie można tez ich traktować na równi z ludźmi. a cywilizacja nie ma tu nic do rzeczy

Gość gość
przede wszystkim nalezy kota przebadać czy nie manifestuje w ten sposób jakaś chorobe zabierz malucha do weta koniecznie, niech zrobi badanie moczu i krwi

Gość gość
Mam to w d... Nie będzie szczała mi do wyra.5 raz i wyleciała z chałupy