Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dgdfgdf

do osób czytających STEPHENA KINGA

Polecane posty

Gość dgdfgdf

która powieść waszym zdaniem jest najlepsza?

Gość pijecie dziś coś ktoś?
moją ulubioną powieścią Kinga jest seria "Mroczna Wieża". uwielbiam także "Buick 8"

Gość dgdfgdf
ja zaczełam od Nocnej Zmiany i nie wiem za co się teraz chycic :P

Gość rtrtytrtytr
Ja czytałam prawie wszystkie, wg mnie najlepsza jest TO, w zasadzie wg większosci rankingów również.

Gość rtrtytrtytr
W zasadzie Trzy pierwsze to te kobyły: To Bastion POd kopuła Jak ktoś bardzo nie lubi długich ksiażek to polecam Wielki marsz Uciekiniera Lsnienie

Gość czytelniczkataka
'pod kopuła", kocham kinga ale nie mogłam przejść przez "historie lisey" początek był dla mnie nudny i się zniechęciłam:(

Gość ytytytyt
Dolores, a z tych bardziej typowo kingowych to Christine i Podpalaczka

Gość dgdfgdf
moze ktos jeszcze sie wypowie :P

Gość całkiem sporo tego
Miasteczko Salem Lśnienie Wielki Marsz Gra Geralda ale najlepsze zdecydowanie-Zielona Mila i Skazani na Shawshank

Gość w sirpniu było wesele
Przeczytajcie też "Blaze" i "Pokochała Toma Gordona". Inne niż te typowe "straszne Kingi", ale warte poznania.

Gość tylee
Coben lepszy

a ja zaczelam od BEZSSENNOŚCI i bardzo mi sie spodobala. ksiazka chwilami dziwna i trudna ale jednoczesnie taka tajemnicza i oderwana od rzeczywistosci, niezbyt straszna ale napewno moge ja zaliczyc do pierwszej piatki ksiazek ktore baardzo mi sie spodobaly. pozniej jest CMETARZ ZWIERZĄT, I LŚNIENIE, TO, ostatnio czytalam NOCNĄ ZMIANĘ ale niektore rozdzialy za bardzo byly ubrane fantastyką wiec ocena dostateczna.;d

Gość ujyhfgjd
Rose Madder, Pod kopułą i stanowczo WIELKI MARSZ! To jest najlepsza ksiązka Kinga jaką kiedykolwiek napisał :D

Gość oidsfudsbfhjdsvds
MAŁA BLONDYNKA stara a durna jak jasny gwint :O

Gość kaszdaga
Ja sie Kinga troche boje :D Przeczytalam "Pod kopula" i ogolnie calosc fajna tylko to zakonczenie....jakies glupawe jak dla mnie :O "Cmetaz zwierzat" jest bardzo starszny? :D Za bardzo za horrorami nie przepadam, bardziej mnie Koontz kreci ale tez te ksiazki z gatunku kryminalow bardziej niz te horrorowate.

Gość ujyhfgjd
oidsfudsbfhjdsvds jeżeli Ci chodzi o tytuł "Cmętarz zwieżąt" to on właśnie tak ma być pisany :D co za idiota!

Ja przez Wielki marsz i Pokochała Toma Gordona ledwo przebrnęłam, nic mnie w tych książkach nie zainteresowało i czytałam chyba tylko przez upór, że jak zaczynam to kończę ;) Podobnie było z Grą Geralda z tym, że tam jednak było kilka momentów, które czytałam na jednym oddechu ;) Ale całość też jakoś tak mi się ciągnęła i ciągnęła. Bardzo chce przeczytać Carrie, Lśnienie i To, ale ciągle inne książki mi wpadają w łapki tylko nie te 😭 Parę innych jeszcze czytałam to np Bezsenność podobała mi się bardzo opowieść, ale czytanie też nie miało końca, Desperacja taki typowy w sumie horrorek - nie wiał nudą, nie zachwycał... nie pamiętam co tam jeszcze czytałam :P Aaaaa zbiór Szkieletowa załoga - uwielbiam kilka opowiadań z tego

Gość oidsfudsbfhjdsvds
chyba z ciebie idiota, to jest SMętarz dla zwierzaków, kretynie :O

Gość ujyhfgjd
Chciałabym zauważyć, że są dwa tłumaczenia... Tak samo jak ze Lśnieniem, ja mam stare wydanie, w którym tytuł przetłumaczony jest na Jasność. A moja koleżanka ma książkę pod tytułem "Cmętarz zwieżąt", więc się nie wymądrzaj jak nie wiesz :o

Gość ujyhfgjd
I jeszcze polecam opowiadania "Wszystko jest względne", czytałam je po pare razy, niektóre są naprawdę obłędne :)

kaszdaga Ja sie Kinga troche boje Przeczytalam "Pod kopula" i ogolnie calosc fajna tylko to zakonczenie....jakies glupawe jak dla mnie "Cmetaz zwierzat" jest bardzo starszny? Za bardzo za horrorami nie przepadam, bardziej mnie Koontz kreci ale tez te ksiazki z gatunku kryminalow bardziej niz te horrorowate. Nie bałam się po tym spać ;) Dla mnie ta książką była bardzo interesująca, nie mogłam się oderwać, nawet się popłakałam w jednym momencie. Nie straszy duchami, ale ma swój klimat zwłaszcza na momentach wędrówek na " cmętarz"