Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaoooooooooouuuu

rozkrecajacy sie okres

Polecane posty

Czy wy tez tak macie, ze okres wam sie "rozkreca'" dwa dni wczesniej? Bo ja np mam tak, ze przez te dwa wczesniejsze dni mam leciutko pobrudzona wkladke, albo moj sluz czasem jest juz czerwonawo - brazowawy ? nie ma tego duzo , niemniej wiem, ze @ juz nadchodzi . Dodam, ze mam cykle ok 35 dniowe i przed okresem 14 dni wyzszych temp. Czy mam jakies powody do obaw?

Gość aaaaaoooouuuuuuuueeeeeeeee
nikt się nie wypowie ?

Gość bhinkl
Ja mam podobnie autorko :) zawsze tak mam odkąd siegam pamiecia,dzis rano dostalam plamienia,czyli okresik sie nakreca .

nie, jeszcze nie rodziłam , ale staramu sie o dziecko 4 cykl

Gość mamam27
ja tak mam ale nie zawsze - są okresy gdzie własnie ze 2 dni przed mam takie plamienia a są okresy że nie - dziecko mam wiec to chyba nie ma większego znaczenia - ja tam wole tak niż dostać nagle

moze jeszcze jakes wypowiedzi ?

Gość jeśli masz plamienia przed @
to radziłabym Ci sprawdzić poziom progesteronu ponieważ plemienia przed @ sugerują niedomogę lutealną, a ta wiadomo - uniemożliwia utrzymanie się ciąży nawet jeśli zarodek się zdąży zagnieździć normalna, "zdrowa" @ zaczyna się normalnym krwawieniem, a nie plamieniem

ale z drugiej strony faza moich wyzszych temperatur (za ktore jest odpowiedzialny progesteron) trwa 14 dni, wiec chyba nie jest zle z tym progesteronem ?

może jest, może nie;) jeśli tego nie sprawdzisz, nie będziesz wiedziała;) a to tylko jedno ukłucie;) plamienia przed @ w każdym razie zdecydowanie nie są czymś pożądanym zwłaszcza jeśli chciałabyś zajść w ciążę dlatego lepiej sprawdzić niż starać się bezowocnie;)

a jak mam zbadac ten progesteron? w którym dniu cyklu , jesli mam cykle nie zawsze regularne? raz 35 dni, raz 30 ?

progesteron bada się zawsze 7 dni po owulacji

a owulacje jak wykryc? bo czytałam, ze skok temp nie jest jednoznaczny z dniem owulacji.

Są testy owulacyjne. A mam pytanie do mam które po porodzie nie stosowały żadnej antykoncepcji oprócz prezerwatyw czy Wasze cykle od razu były takie jak przed ciążą lub regularne?

tylko monitoring cyklu da Ci 100 % pewności metoda termiczna też jest dosyć zawodna ponieważ skok temperatury może wystąpić nawet 4 doby po owulacji dobrze jest obserwować śluz taki książkowy dojrzewa około 6 dni ostatni dzień z choć jedną cechą śluzu płodnego jest dniem szczytu co do @ po ciąży nie ma żadnej reguły, bo każda z nas jest inna;) u mnie na przykład po pierwszej ciąży tylko pierwszy cykl był dłuższy i wynosił 43 dni, pozostałe już były idealne co 28 dni (karmiłam wtedy piersią) po drugiej (nie karmiłam piersią) cykle od razu były regularne

Gość dgd
ja tez tak mam. np pod wieczór mam plamienia a nastepnego dnia juz zaczyna mi sie "normalny" Okres. Nie wiedzialam czy to liczyc jako pierwszy dzien, czy nie.. w sumie odkad pamietam tak mam... myslalam ze to normalne...

no dobrze, ale jakbym chciala zmierzyc poziom progesterony to co? najpierw musze chodzic na monitoring cyklu??