Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magdalenqa

Telefon Alcatel OT-810

Polecane posty

Gość Magdalenqa

Hej dziewczyny! Niedługo kończy mi się umowa (w orange) i zastanawiam się nad wyborem nowego telefonu. Przeglądajac oferte zauważyłam telefon Alcatel one touch 810, typowo kobiecy,kwadratowy z klapka, klawiaturka qwert i innymi bajerami. Jednak nie mogę znaleść więcej informacji na temat parametrów tego telefonu a chciałabym się coś więcej o nim dowiedzieć. Pytanie kieruję więc do osób które taki telefon posiadają (zakładam że jest ich niewiele, ponieważ ja u nikogo takiego nie widziałam, sama pierwszy raz zobaczyłam go w internecie). Jak sprawdza sie ta kom? Czy wygodnie się z niej korzysta, pisze? Czy jest dobra ma potrzebne funkcje? Jaka ma wbudowana pamiec?Czy jestescie zadowolone z tego telefonu? Z góry dziękuję za odp będe bardzo wdzięczna :*

Gość PANEKK
GSM: 850 MHz 900 MHz 1800 MHz 1900 MHz Obudowa: Clamshell (klapka) Waga (gram) : 93.8 g Wymiary: 70 x 70 x 16.8mm Bateria: lithium 850 mAh Max. czas rozmowy (Godzina) : 10 h Max. czas czuwania (Godzina) : 600 h Kolor: srebrny Klawiatura QWERTY: Tak Kolorowy wyświetlacz: Tak Pozostałe informacje o wyświetlaczu: 2.4 QVGA 320 x 240 pixels, 262tys. kolorów Ekran dotykowy: Tak Aparat fotograficzny: Tak Szczegółowe dane aparatu: 2.0 megapixel Transmisja danych: GPRS EDGE WAP Komunikacja: Bluetooth Odbiornik GPS: Nie Pamięć wewnętrzna (MegaBajt) : 50 MB Czytnik kart pamięci: tak Obsługiwane karty pamięci: Micro SD (up to 16GB) Radio FM: Tak Odtwarzacz MP3: Tak Dyktafon: Tak Java: Tak MMS: Tak Rozmowy video: Nie System operacyjny: Producenta Przeglądarka www: Tak Klient e-mail: Tak Dual SIM: Nie

Gość claudiaaaa87
Ja własnie zamowilam sobie ten telefon i za dnia powinien byc mi dostarczony gdy tylko go wyprubuje to odrazu dam opinie bys nie musiala sie zastanawiac....telefon jest sliczny i zwrocil moja uwage odrazu... pozdrawiam Klaudia.

Gość DOMI<3
czy on ma WiFi ?

mam go 3 dni. nie było do niego konfifuracji a ni nic, teraz juz jest na str orange ale gg nie działa nie wiem co mam zrobić, wifi nie ma, gier tez nie ma

Gość claudiaaaa87
Witam juz mam ten telefon jest a raczej wyobrazalam go sobie jako wiekszego wyciagnęłam z pudełka takie maleństwo ale jest sliczny nie powiem ze nie...jak narazie jestem z niego zadowolona ...co wyjdzie pozniej to sie okaze...pozdrawiam

Gość 123jolkka
posiadam ten telefon od ok tygodnia, narazie nie zauwazylam zadhych wad, nie zawiesza sie , szkoda tylko ze nie posiada wifi , jet naparwde piekny

Gość fkskjk
noo nie wiem czego sie spodziewalas po telefonie, ktorego cena waha sie w granicach 300 zl.. polska mentalnosc... moim zdaniem bardzo fajny telefon za takie pieniadze

Gość grunetka
Proszę o odpowiedź osoby posiadające ten telefon. ?Co z zewnętrznym wyświetlaczem? Nigdzie nie mogę znaleźć interesujących mnie informacji, a chciałabym wiedzieć czy jest i czy wyświetla się na nim nazwa osoby dzwoniącej.

niestety nie wyświetla się nazwa osoby dzwoniacej;( tylko taki ledowy swiecacy telefon sie wyswietla... mozna samemu stworzyc ledowy wzor ja np. jak dzwobi moj maz to wyswietla mi sie serduszko i wiem ze on dzwoni:)))) bo tez niemozna dodac dzwieku do poszczegolnych osob i grup:((( ale telefon fajny tylko bateria trzyma dwa dni nie wiem co jest grane laduje cala noc i nigdy mi nie pokazuje jak w innych yelefonach ze bateria naladowana:((( nie wiem o co kaman????:((( Pozd4rawiam

diament66 - Coś musi być nie tak z Twoją baterią, w moim po ok. 3 godz. ładowania telefon informuje dźwiękiem i wyświetleniem na zewnętrznym wyświetlaczu symbolu, informującym o naładowanej baterii. Mam telefon dopiero dwa dni, więc jeszcze nie w stanie powiedzieć ile trzyma bateria.

Da się ustawić dzwonek do kontaktu lub grupy kontaktów, tylko trzeba trochę poszperać w telefonie: wejdź w menu --> Pliki --> Moje dźwięki --> Melodie --> Opcje (przy wybranym dźwięku) --> Ustaw jako --> Dzwonek --> Do wybranej pozycji lub Do grupy kontaktów

No to się nacieszyłam telefonem. Dzisiaj przestał działać mikrofon. Podczas połączenia ja słyszę osobę, z którą mam nawiązane połączenie, natomiast ona mnie nie słyszy. Próbowałam także nagrać notatkę głosową i też się nie nagrywa, więc ewidentnie jest coś nie tak z mikrofonem. Czy ktoś miał taki problem?

Gość tarta
u mnie dziala wszystko bez zarzutów, z ciekawości sprawdzilam oferte orange i zauwzylam ze nie ma juz tego telefonu w orange . naprawde piekny telefon przykuwa uwage

Zawsze trafi się model z jakąś wadą fabryczną. Tym razem najwyraźniej ja miałam pecha... Oddałam telefon do naprawy i czekam. Mam nadzieję, że będzie ok. No właśnie nie ma go już w Orange, bo gdyby był, to nie oddawałabym do naprawy, tylko skorzystałabym z możliwości odstąpienia od umowy w ciągu 10 dni i wzięłabym go ponownie, licząc, że dostanę inny, sprawny model ;)

Gość milusinskagda
lubie jak ktos spojrzy na telefon i uzuwa komentarza w stylu " to jest telefon?? wyglada jak lusterko" :D

Gość kakakakaka
cześć :) mam ten telefonik i jestem bardzo zadowolana

Gość klaudusiaklaudusia
witam ! mam to różowe cudeńko w domu i jest OK :) jednak wadą jest dla mnie brak wifi co w dziisiejszych telefonach to troche rzadkość ;P ale ogółem co moge powiedziec: inną wadą jest troche słaby aparat bo ok 2.4 ; jest dosyc slaby a szczegolnie przy gorszym świetle ;/ po paru upadkach troche rozruszala sie równiez klapka ale to ogolem maly problem :)) bardzo dobrze sie rozmawia przez niego, jak dla mnie, wręcz idelanie . ogolem cieszą oko komentarze typu : to telefon ? świetny ! taki orginalny :D ogolna opinia : 8/10 :)))) a smsy to wrecz przyjemnosc ;)) dziekuje

Gość pomysłowa Gośka
bo teraz juz nie ładuje się baterii całą noc:D

Gość mąż ;-)
diament66 - A jak ustawiłaś to serduszko dla męża?... Żona kupiła wczoraj telefon i za nic nie może go zmusić aby wyświetlał ikonki dzwoniących osób... Tylko telefon albo inne obrazek - ale zawsze, dla wszystkich ten sam. Mimo, że w kontaktach są ikonki dla rożnych osób... Będę wdzięczny za podpowiedź, bo mi się żonka zasmuci ;-)

Gość Anonimka ;-)
MĄŻ- odpowiem na twoje pytanko a pro po ustawienia serduszka lub innego znaczka LED. Wchodzisz ustawienia-ustawienia telefonu- wyświetlacz-wyświetlacz LED-ustawienia LED-kontakty-edytujesz dany kontakt-zjeżdżasz kursorkiem w takie bąbeki i ustawiasz wybrany znaczek LED-zapisz. Mam nadzieję, że jakoś pomogłam ;-) Za to ja mam inne pytanie. Czy da się wyłączyć ten dźwięk przy otwieraniu i zamykaniu klapki ? Ale żeby telefon pozostał przy profilu ogólnym a nie wyciszonym. Z góry dziękuję za podpowiedzi.

Gość Mąż ;-)
Dzięki za pomoc. Wszystko to robiłe i nie działało... ALE. jak zwykle jest jakieś ale. Problem był w tym, że żonka miała mnie wpisanego do książki telefonicznej dwukrotnie. I ustawiałem obrazek dla jednego "mnie" a dzwonił ten drugi "ja" ;-) A co do sygnału zamykania klapki - sprawdzę i zobaczę czy mnie uda się go wyłączyć nie zmieniając profilu. Pozdrawiam i dziękuję.

Gość becia 431
Witam Czy ktoś wie jak zainstalować polskie menu w tym tel.

Gość AQsia
Używam telefon od ponad dwóch tygodni i małe rozczarowanie niestety.Bateria przy normalnym uzytkowaniu-rozmowy,sms,trzyma o zgrozo niecałe dwa dni!!!! Już sie boję co by było,gdybym zaglądała do internetu:/ poza tym aplikacja gg nie działa-ŻAL :(( i co mnie osobiście przeszkadza-przy wiadomościach sms starszych niż jeden dzień,nie wyświetla sie godzina wiadomości wysłanych i przychodzących tylko data-mnie to drażni.Jestem zdecydowana pójść do operatora,w końcu telefon jest na gwarancji.Dodam że przez ostatnie półtorej roku uzytkowałam Motorole Gleam,wchodziłam na internet,używałam aplikacji gg,słuchałam muzyki i standardowo-rozmowy i sms,a bateria trzymała nawet tydzień!!A porównując obie bateria,parametry tej z alcatela są większe....nie pojmuję tego.Ale design oczywiście na plus i klawiaturka qwerty przyjemna,ale powyższe ,,wady'' jak dla mnie sa nie do zaakceptowania,a szkoda,bo umowa podpisana na 2 lata echh:(((

Gość halks
Hej bo chciałam się dowiedzieć czy w tym telefonie jest polskie menu??

W telefonie oczywiście jest polskie menu. A co do baterii, to moja na początku trzymała bardzo dobrze - przy normalnym użytkowaniu do 5 dni. Niestety po ponad roku użytkowania bateria zupełnie padła, musiałam ładować telefon codziennie. Ponadto, jeśli bateria całkiem się rozładowała, to nie wystarczyło podłączyć telefonu do sieci, żeby go można było użytkować. Musiał się ok. pół godziny podładować i dopiero można było coś z nim zrobić. A ponieważ baterię do tego telefonu ciężko dostać, więc przeprosiłam się ze swoim starym Sony Ericssonem ;) Przynajmniej znów mnie budzik budzi (w Alcatelu budzik grał tylko 9 sekund - dla mnie zdecydowanie za krótko).

Gość halks
Ejj noo weźcie się w końcu zdecydujcie bo jedni mówią że jest super a inni że do dupy!! A ja nie wiem co na jego temat mam sądzic!!

Gość ZAPRASZAM!
WITAM SERDECZNIE ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA STRONY http://telefoniadlaciebie.blogspot.com/ NAJLEPSZE AKTUALNE OFERTY MOŻNA WYBIERAĆ! POLECAM NAPRAWDĘ WARTO!!! PLUS PLAY ORANGE UPS JEŻELI POTRZEBUJESZ DOBREJ UMOWY WEJDZ I ZŁÓŻ WNIOSEK!!

halks, telefon jest uroczy, na pewno jest wyjątkowy, wygodnie się go użytkuje i wygląda cudnie w kobiecej dłoni. Nie miałam do niego żadnych zastrzeżeń, aż po roku i dwóch miesiącach (koniec stycznia) użytkowania całkiem padła bateria. Jednak koleżanka, która nabyła telefon jakiś miesiąc po mnie, użytkuje go do dzisiaj i nie narzeka na baterię, więc może to jednak ja miałam pecha i trafiłam na jakiś wadliwy egzemplarz. Zresztą jeśli czytałaś/eś wcześniejsze wypowiedzi to pisałam, że moją przygodę z nim rozpoczęłam od popsucia mikrofonu, a nikt inny nie zgłaszał takich problemów. Więc może to mnie nie jest pisane jego posiadanie :) A że budzik mnie nie budził to inna sprawa - dla mnie po prostu za krótko i za cicho dzwoni, ale przecież nie każdy korzysta z budzika w telefonie.