Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Youneverknow

Jak Wam się żyje w Polsce tak szczerze?Proszę o opinie?

Polecane posty

Gość Youneverknow

Jesteśmy już w mężem poza Polską 5 lat.I czas chyba najwyższy na powrót.Mamy w Polsce wybudowany dom(stan surowy) i kasę na jego dokończenie.Czy naprawdę w Polsce tak ciężko się utrzymać kiedy 2 osoby pracują i nie mają kredytu? Jaka jest Wasza sytuacja? Dodam,że tutaj z kasą nie ma problemu mąż pracuje 40 h ja 20 h opieką nad dzieckiem się wymieniamy więc mała nie musi tułać się po żłobkach,przedszkolach,opiekunkach... Brakuje jednak rodziny czy normalnego wyjścia do kina,restauracji bo z kim zostawić dziecko. Śmieszne nie,masz kasę na przyjemności a ciężko ją wydać:) Gdzie pracujecie i ile zarabiacie? Bardzo dziękuję za jakiekolwiek komentarze:) Pozdrawiam M

Gość rteteter
Jak mozesz nie wracaj!!!!!!

Gość no pewnie, że nie wracaj
Polska to bagno.

Gość dr zyrowska
wracaj zapraszamy ty w spozywczaku po 300h za 1200 a maz znajdzie jakies cieciowanie wtefy bedziesz marudzic.

Gość dr zyrowska
a co moz e chcesz jescze z pensji wykonczyc dom?? co?z pensji w pl..

Gość a ja ?
jak mnie wkurwia coś takiego jesteś po za polską pięć lat i nie pamiętasz jak tu jest ? naprawdę nie źle :-( trzeba być naprawdę zdrowo pierdolniętym PATRIOTA :classic_cool:

Gość bunt na bounty
strasznie ogolne pytanie, musosz dac wiecej info o sobie Wszystko zalezy od tego jakie macie wyksztalcenie, umiejetnosci, co macie do zaoferowania przyszlemu pracodawcy. Bo od tego zalezy czy bedziecie zarabiac 1500 zl czy 4000 zl. JAka prace wykonujecie obecnie i jakiej zamierzacie szukac w Polsce?

Gość Tu mi śmierdzi
Prowokacja ! Laska chce wybadac nastroje

Gość Youneverknow
Nie ,nie z pensji kasę już mamy odłożoną powiedzmy jeszcze zbieramy... Ale wiecie normalne życie dom wykończony,auto na placu tylko pracować na utrzymanie...Dom nie kosztuje tak dużo,nie ma czynszu tylko węgiel na zimę:)

Polska to bagno. Co Ty mówisz...przecież TO ZIELONA WYSPA.

Gość do a ja -------------
a co ma piernik do wiatraka ? Mogla juz nie pamietac , a moze slyszy jak jest i szuka potwierdzenia A to z ,,patriotyzmem ,,denne Tak powina siedziec w Polsce na dupie uskarzac sie na bide ,nie miec pieniedzy na zycie w imie patriotyzmu ??? Skoncz te bzdury pisac :-0 A moze ktos lubi podrozowaci mieszka raz tam raz gdzies indziej , to co w imie patriotyzmu nie wolno mu opuszczac granic Polski ??? Stuknij sie w leb

Gość Mikołaj 11334
Głupie pytanie. Nie masz rodziny, telefonu, neta, mózgu ? Mieszkasz na Alasce ? Przecież wiadomo ze ludziom z wykształceniem i pomysłem żyje sie dobrze i krzywdy nie maja. Auta drogie na ulicach, w galeriach pełno ludzi. A z lokum własnym to już całkiem rewelacja.

nawet sie nie pytaj jak w Pl. Sama widzisz jak jest. po co wracasz? chyba, ze dokonczyc dom i go wynajac, glupio ze tak stoi surowy. lepiej zeby kaska rosla. a Wy pracujcie dalej, bo w Pl nie sadze, ze szybko sie dorobicie ale to moja rada.

Gość Youneverknow
Prowokacja i co jeszcze..? Bo ja czasu na pierdoły nie mam... Pamiętam jak jest w Polsce,ale troszkę inaczej wiesz " a ja" ? nie miałam rodziny ,tylko się uczyłam a po maturze i zawalonym drugim semestrze pojechałam do Anglii dziwne ,nie..? Jak dla mnie nie było źle ,ale może to zależy od charakteru człowieka i trochę optymizmu a nie ciągłego narzekania...? Ps.Jak pytanie Cię przerasta to się nie wypowiadaj bo rzucać mięsem potrafi każdy...

Gość jiojioj
wybacz, ale pytanie beznadziejne. W Polsce jest duza grupa ludzi, ktorym zyje sie swietnie i baaaardz duza grupa ludzi (wiekszosc na kafee), ktorzy tylko narzekaja na polske i oczekuja, ze dostana kase za nic.

Gość bunt na bounty
ja juz znam takiego jednego PATRIOTE co sie dziwil, ze opuscilam Polske i pracowala w 2 krajach ten PATRIOTA potem wstapil do Legii Cudzoziemskiej :D w razie powrotu do Polski czeka go wiezienie Mam uczulenie na wielkich PATRIOTOW, sama uwazam ze patriotyzm to czesto blisko pochodna nazizmu

Gość a ja ?
mi nie chodzi o to że nie można wyjechać z polski wręcz przeciwnie jak ktoś ma na to ochotę to czemu nie tylko wkurza mnie takie gadanie nie było mnie pięć lat i nie pamiętam ktoś ma bardzo krótką pamięć:-(

Gość bunt na bounty
You never know nie odpowiedzialas na moje pytanie Chcesz wybadac jak wam sie bedzie zylo w Polsce? powiedz jakie pracy planujecie z mezem poszukac i jakie macie dotychczasowe dosw. zawodowe. Wtedy bedzie mozna oszacowac jak wam sie bedzie zylo ;)

Gość nie starczy ...
skoro nie bylo zle to po co wyjechalas ?

Gość Dellicyja
Mnie się zyje całkiem dobrze,jest jeszcze ktos taki ?

Gość drr56
zalezy gdzie i komu..mi kirdys spoko razem mielismy ok 5700, tera z mamy 2300, ja w domu z dzieckiem i bez planow na przyszlosc ale mammy mieszkanie wiec na pzrewegetowanie mamy..

Gość Mikołaj 11334
Ludzie kim wy jesteście ? Sprzataczami, babkami klozetowymi? Kwa, naród narzekaczy.

Gość widzewwidzew
na łódzkich blokach jest bieda konkret jedni zapieeerdalają po 10h za jeeeebane 8 stów a ci bardziej ogarnieci kradną

Gość bunt na bounty
Mikolaj, dziecko drogie - bawi cie prowokowanie ludzi? poza tym jak widzisz ludzie nie narzekaja, sa pozytywne komentarze wiec twoj wpis nie ma sensu

Gość sjdhasjshasdjnds
jakie durne pytanie :D :D :D :D w Polsce żyje się świetnie! i wcale nie ma kryzysu, ani bezrobocia :D

Gość Youneverknow
Do a ja nie napisałam " nie pamiętam jak jest w Polsce" ...chyba masz problem z czytaniem ze zrozumieniem...? Bunt na bounty Ja mam tylko maturę jak pisałam wcześniej tylko jeden semestr zaliczony drugiego i dalej brak :( Mój mąż magister(informatyk) Pracujemy w magazynie cash&carry coś jak makro Myślałam o tym żeby pobudować mały domek na wynajem w Zakopanem (15 km od centrum) mamy tam działkę a potem jakaś praca bo z tego się nie wyżyje...dochody stałe nie są... Mąż pracował wcześniej w Urzędzie Miasta

Gość Youneverknow
Jesteśmy w Irlandii Do "nie starczy"... jak pisałam nie było źle jak nie miałam rodziny ,czy Wy nie potraficie czytać ze zrozumieniem...? Wyjechałam bo zawaliłam studia i chciałam udowodnić sobie (i rodzicom chyba bardziej) że do czegoś tam się jeszcze nadaję:) I jak zaczęłam zarabiać tak dobrze to zostałam...zresztą długa historia:) A tak na marginesie pytałam gdzie pracujecie,ile macie itd... a tu same ogólniki:) ale i tak dziękuję za odpowiedzi te szczere i te mniej :)