Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Raj@ 82

Ile jest żon tak smutnych jak ja .... :-(

Polecane posty

Gość Raj@ 82

Już nie mam siły walczyc o nas o nasze małżeństwo. Czasami zastanawaiam się czy to wszytko to kara za moją młodość i szczeniackie wygłupy . Wyszłam za maż z miłości, wielkiej miłości i nadal go kocham ale juz nie mam siły z nim być i w sumie tylko dzieci mnie przy mni trzymają . Mam przez niego same kłopoty : sprawe w sądzie (przez jego głupote ) , problemy z sąsiadami i mase start materialnych ( to akurat jakoś przezyje , gdyż w miare dobrze zarabia ) ale najbardziej boli mnie to ,ze nie jesteśmy dla niego najważniejsze. Wczoraj poszedł do matki jak wrócił zapytałam co mamusia mówiła a on do mnie : ' Co ci będę gadał o czym z matką rozmawiam " . Zabolało mnie to i to jak cholera :-( Nie mam dobrego kontaktu z jego matką w zasadzie od samego początku (10 lat) jesteś my na stopie wojennej. Ostatnio posuneła się do tego ,że wszedzie rozpowiada ,że nasza starsza córka nie jest mojego męża , pobiła mnie już i jeszcze wiele , wiele innych atrakcji. A mój mąż praktycznie zero reakcji , tydzień tam nie pójdzie a potem wraca wszystko do normy . Po wczorajszym jego tekście załamałam się już całkowicie . Mam dość jestem zmęczona .... :-( Wyżaliłam się ale nie wiem czy mi lżej ....

Gość lena #
współczuję... Możw warto pomyśleć o rozwodzie?...

Gość Szymuś
No źle wybrałaś faceta.

Gość lena #
a jak wygląda Twoja sytuacja ; masz stałą pracę, własne mieszkanie? W jakim wieku są dzieci?

Gość Raj@ 82
przepraszam za literówke ale jestem rozkojarzona boże niby jesteśmy szczęśliwym małżeństwem materialnie nic nam nie brakuje ale to chyba tylko tyle. On jak jest w domu to nic nie robi wszystko jest na mojej głowie . kiedyś musiałam wyjechac i poprosiłam aby nauczył córke tabliczki mnożenia a on ,że mam napisac mu ja na kartce :-0 zgłupiałam , bo na żarty to nie wyglądało. Wszystko co mamy to moja zasługa, fakt on zarabia ale na tym się jego "kariera kończy". To ja kupiłam dom i to tak korzystkie ,że nie musieliśmy brać kredytu, to ja zapierniczałam przy remoncie itd. Nie ma pojęcia co i gdzie jest w domu, sprawia mu problem wysłanie listu poleconego i opieka nad dziecmi ehh . Tka bym mogła w nieskończoność wymieniać .

Gość reniferekstepowy1
Nie wszystkie ,nie wszystkie :)Ja miałam świetną ,bardzo dobrą -teraz to doceniłam dopiero !Mimo że jestem po rozwodzie to nic do niej nie mam i bardzo ją lubię .Sama w życiu nie jedno przeszła .Nigdy mnie nie krytykowała,nie pouczała ale jak zwróciłam się o radę pomogła jak mogła .Za to moja matka to dopiero matka i teściowa z piekła rodem rozwaliła mi małżeństwo -wszechwiedząca,wiecznie wtrącająca się ,krytykująca wszystko.Obiecałam sobie że ja taka nigdy nie będę .Każdy ma prawo uczyć się na błędach i synowe i zięciowie i nic mi do pouczania ich.Oczywiście jak poproszą czy zapytają ,zawsze pomogę :)

Gość lena #
To co Cię przy nim trzyma? Jest świetny w łóżku? Jest wspaniałym ojcem dla Waszych dzieci? Boisz się samotnosci? Czy tylko chciałaś się wyżalić?

Gość Raj@ 82
Ja nie pracuje ,żrezygnowałam z pracy bo on tak chciał . Tylko ,że on mnie nie ogranicza z pieniędzy. Problem stanowi jego zachowanie. Jego rodzina traktuje mnie i nasza dzieci jak śmieci , corka jak miała Pierwszą komunie to nawet pamiątki nie dostała , a teściów trzeba było gonić pod kościołem ,żeby przyjechali na sale a potem i tak obgadali ,że to i tamto nie tak było. Problemem jest też fakt ,że on jest przyzwyczajony ,że wszystko jest na mojej głowie i ma w nosie ,żeby mi w czym kolwiek pomóc .

Gość lena #
Bardzo Ci współczuję ;( Twoim dzieciom także...

Gość lena #
A w swojej rodzinie masz wsparcie?

Gość reniferekstepowy1
Posłuchaj nie wypominaj tego że"wszystko to twoja zasługa"jak ty tak trujesz męzowi to nie dziw się że się psuje między wami .Wiem że jesteś z dziećmi ,dbasz o dom ale ile można słuchać wiecznie jojkającej żony.Ja to tak widzę ...chcesz skorzystasz z rady nie to trudno.Ja mam drugiego męża i nie popełniam błędów takich jak w pierwszym małżeństwie:wyrzuty,wieczne niezadowolenie (powód zawsze się znajdzie)bagatelizuję różne spięcia i staram się obrócić w żart lub porozmawiać ,uwierz to ci się zwróci 100 krotnie !!! Nie atakuj męża o czym rozmawiał z matką czy ty jesteś detektywem ?Inna sprawa że jeśli jego matka cię pobiła to gdyby twój mąż był w porządku ,zrobił by jej taką jazdę że hej i powinien wogóle do niej nie jechać .To nie dopuszczalne !!!!!!!!

Gość Raj@ 82
Co mnie przy nim trzyma hmm Dzieci ... mimo tego ,że cała opieka od zawsze jest na mojej głowie to jednak co do dzieci to daje im wszystko i rozpieszcza je , ale to tylko materialnie , kiedy go prosze ,żeby poświęcił im więcej czasu to ma sto innych zajęć , ale takich, które nic nie wnoszą w nasze życie rodzinne. Co do łóżka to egoista z niego straszny , ale cóż jakoś przeżyje. Tak dzieci i tylko one, są małe jeszcze ( 9 i 7 lat) i tak planuje odejść od niego za jakieś 7-8 lat , jak dziewczynki będą starsze .

Gość Anka 79 78 23
a dlaczego za 7-8 lat? co będziesz robić przez ten czas?

Gość Raj@ 82
lena - w mojej rodzine mam wsparcie w każdej chwili moge wrócić , ale ja nie chce , gdyż moja rodzina była bardzo przeciwna naszemu związkowi ale ja postawiłam na swoim i w sumie mam to co mam. reniferekstepowy 1 - widzisz to nie tak jak piszesz , ja już od bardzo dawna przestałam mu truć robie to to należy do mnie a żal nosze w sobie , ale jemu to tez przeszkadza . Kiedyś byłam awanturnica teraz już nic nie mówi , nie prosze to łazi za mną i zaczepia i nawet mu przeszkadza kompletny brak ignoracji z mojej strony.

Gość Raj@ 82
Anka - bedę tak żyła jak teraz i wyła do poduszki jak nikt nie widzi. Dlatego ,że wtedy dziewczynki będą już większe teraz nie chce pozbawiać ich ojca bo kochają go i to bardzo.

Gość lena #
jeśli Ty będziesz nieszczęśliwa- dzieci to wyczują i też będą sie zastanawiały co się dzieje między rodzicami nie ukryjesz tego

Gość lena #
porozmawiaj z mężem, może terapia by Wam pomogła?

Gość to nie tesciowe są najgorsze
To WY nie macie wspólnego języka!!!

smutne.. jeśli to nie prowo.. Nie ma nic gorszego niż związek w nienawiści. Nie mają wspólnego języka? ale przyczynkiem jest też rodzina. Jakby twojemu mężowi zależało dbałby o ciebie. Gdzie ty pracujesz, że więcej zarabiasz od faceta?