Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katol kibol patol

Dopiero teraz to zauważyłam o ja Cięż pierdzielę

Polecane posty

Gość Katol kibol patol

Że w kościele jak odmawiało się litanie ksiądz mówił wieżo z kości słoniowej a my modl się za nami. O co tu chodzi do cholery jak może się za mnie modlić wieża z kości słoniowej? Kurcze tyle razy to klepałam i nawet nie myślałam co mówię

Gość himena x
to chyba symbol- kość słoniowa jest szlachetna, wytrzymała, i to chyba w Litanii do Maryji, czyli to takie uznanie Maryji za tą właśnie szlachetną, wartościową....bo inaczej to bez sensu...

Gość doles
widzę, że bez zmian zamiast do google to do kafe m.inn. jeden z wielu cytat: "To drugie uzupełnienie wezwania Stolico mądrości wolno nam stosować do Maryi ze względu na dar rady. Albowiem wieża, jako królująca nad widnokręgiem, dozwala dojrzeć na czas niebezpieczeństwo; a w ten sposób staje się doradczynią i ucieczką w nieszczęściu. A jak do wieży z kości słoniowej Salomona schodzili się zewsząd, by zasięgnąć rady, tak też wszyscy przychodzą do Maryi, by zasięgnąć u niej zbawiennej rady. "

jarmark normalnie ,polecam przeczytac ze zrozumieniem oba testamenty ,Stary i Nowy ,rozbierzności jest cała masa ,właściwie to co w testamencie nijak ma się do kultu w tych wypacykowanych pałacach i fetyszystach w sukienkach

Gość himena x
no toż jasne, ale gdzie iść indziej... wychowali mnie katolicy i chociaż mam na wiele kwestii religijnych spojrzenie odmienne, to nie bardzo wiem, gdzie bym pasowała... także należę do tego kościoła, jednocześnie myśląc po swojemu, często nie zgodnie z tym, co tam jest nauczane... np. dopuszczam możliwość istnienia reinkarnacji itp. ... śmieszne

ja również formalnie jestem katoliczką,ale w środku mam zgoła inne odczucia ,tak -wierzę w reinkarnacje ( deja vu). W Boga nie wierzę ( za dużo zła) ,generalnie nie obstaję przy żadnej religi ,bo każda religia to głupota ,ogłupianie ludzi i szukanie rogaczy .Że nie wspomne o kwestiach materialnych i politycznych.

Gość to taj jak chłopak mówi do
ciebie "koteczku" - jak można np uprawiać seks z kotem??????? :-D