Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JaAutoAgresywna

Choroby autoimmunologiczne chce sie wyleczyc a nie zaleczyc

Polecane posty

Gość gość
dieta dr Ewy Dąbrowskiej rzeczywiście jest skuteczna w wielu chorobach, wynika to stąd, że głód stymuluje procesy naprawcze. Można nią wyleczyć wiele chorób autoagresyjnych, natomiast, niestety jest przeciwskazana w ch. Gravesa-Basedowa. Polecam stronę internetowa dr. Dąbrowskiej, będziesz mogła dowiedzieć się na ten temat więcej: http://ewadabrowska.pl/

Gość gość
Jak sie ma akupunktura do chorej tarczycy?

Gość gość
Głodówka to dieta wysokotłuszczowa :) , jako że źródło energii stanowią tłuszcze zgromadzone w organizmie. Jakby tego po głodówce nie zmieniać i po głodówce pozostać na diecie wysokotłuszczowej to rzeczywiście pożytecznych dla organizmu zmian mogłoby być sporo.

Gość gość
Witam, mam pytanie czy są badania, które diagnozują konkretną chorobę autoimmunologiczną? Lekarz przepisał mi sterydy, twierdzac, że coś jest i trzeba to uciszyć. Mam pozytywne ana1 i ana2. Ja bym chciała widzieć co mam konkretnie. Pozdrawiam

Gość psycholog_dyżurny
Zrób ANA3 (profil) i do rematologa... Ja mam słabo, ale dodatnie (+) badanie ANA2. Jutro idę robić ANA3 (profil), bo coś może być. A od sterydów jak najdalej, póki można !! :P

Gość gość
Do nowego programu TV o tematyce medycznej, realizowanego we współpracy z Centrum Medycznym Gamma w Warszawie poszukujemy osób z problemami zdrowotnymi w obszarze ortopedii, zamieszkałych w Warszawie i okolicach (z uwagi na miejsce świadczenia usług medycznych). Zapraszamy pacjentów po urazach, z przeciążeniami i zmianami zwyrodnieniowymi stawów oraz z innymi chorobami ortopedycznymi, metabolicznymi, zapalnymi i cywilizacyjnymi, takimi jak: - choroby serca, - nadciśnienie tętnicze, - cukrzyca typu II, - hipercholesterolemia, - reumatoidalne zapalenie stawów, - choroba Hashimoto, - łuszczyca, - ZZSK, lub inne schorzenia autoimmunologiczne (w tym te dotyczące dzieci) - dna moczanowa, - nadwaga / otyłość. Osoby, biorące udział w programie, trafią pod opiekę interdyscyplinarnego zespołu, którego zadaniem będzie przywrócenie w jak największym stopniu zdrowia i aktywności. Będą diagnozowane i leczone wielokierunkowo w poradniach, pracowniach diagnostycznych i szpitalu CM Gamma, przy udziale specjalistów ortopedii i traumatologii, fizjoterapeutów i diagnostów oraz lekarzy innych specjalności (w zależności od rodzaju schorzenia). Opieka ze strony specjalisty medycyny żywienia pomoże zmniejszyć następstwa chorób ortopedycznych oraz chorób współtowarzyszących. Pacjenci zakwalifikowani do programu, w ramach określonego przez lekarza prowadzącego planu leczenia, będą mieli możliwość m. in. leczenia operacyjnego w zakresie ortopedii i traumatologii narządu ruchu. Zgłoś się, pisząc na adres: zawroceni@formacjatv.pl. W zgłoszeniu proszę zamieścić informację o sobie i swojej chorobie oraz telefon kontaktowy. Być może to właśnie Tobie jesteśmy w stanie pomóc!

Gość popsutakobieta
Z chorobami autoimmunologicznymi jest nieco bardziej skomplikowana sprawa. Generalnie wiąże się z występowaniem autoprzeciwciał, czyli przeciwciał atakujących komórki swojego organizmu. Ich występowanie nie zawsze wiąże się z manifestacją kliniczną choroby i często współwystepują różne autoprzeciwciała pomimo tego, że manifestację kliniczną mamy na jedna chorobę. Pierwszym badaniem jest screening w kierunku ANA, czyli przeciwciał skierowanym przeciwko składnikom jąder komórkowych- metoda IFA . Ale ANA profil3 jest dokładniejszą metodą, aczkolwiek znacznie droższą. Ale to jest tylko wycinek autoprzeciwciał. Przeciwciała mogą również atakować inne tkanki, jak tarczyca, wątroba, mięśnie i wtedy robi się inne badania konkretnie pod objawy. Lekarz powinien zlecić wg wskazań.

Gość gość
poczytać Jerzy Zięba "Ukryte Terapie" Czyli czego ci lekarz nie powie. Skarbnica wiedzy tak jak i Pepsieliot, dr Ewa Dąbrowska i jej terapie dietą . Zdrówka życzę :)

Gość Graves
Witam zapraszam na stronę facebook.com/GravesaBasedowa

Gość rozzarq
W takich przypadkach obok leczenia konwencjonalnego dobrze byłoby spróbować bioenergoterapii i innych metod np. u Zbigniewa Popko.

Gość gość
jak mozna pić actimel i mysleć że przeciwciała się zmniejszą? Wiadomo że bedzie odwrotnie, przecież to sama chemia jest.

Gość paniG
ZAZYWAJCIE WITAMINY! Organizm nie bedzie prawidlowo funkcjonowal bez podstawowych jego budulcow. Witamina C co najmniej 1000mg K2 i D3 !!! Najwazniejsze, witamina k2 doprowadza wapn do kosci a nie tylko do krwi! Bez SIARKI (msm) takze nie da sie zyc, odpwiada za tkanki. W zaleznosci od potrzeb kazdy musi sprawdzic dawkowanie. Proponuje aby kazdy kto cierpi na te choroby pomogl sobie w ten sposob. Mam chorobe tkanki lacznej, wiem co to znaczy cierpiec, gdy lekarz nie jest w stanie ci pomoc, dlatego trzeba samemu pomyslec czasami.

Gość paniG
takze polecam oczyszczanie ukladu limfatycznego sproszkowanym korzeniem mniszka lekarskiego i korzen ashwagandha (zen-szen indyjski)

Gość gość
zacznijcie sprawdzac medycyne nie konwencjonalna. to o wiele bardziej pomaga niz normalna medycyna. jesli cie wylecza nie mieli by z tego interesu dlatego daja ci mnostwo lekow ktore i tak ci nie pomagaja a tracisz pieniadze i zdrowie, a oni sie ciesza ze ciagla przychodzisz sie ''leczyc''. Wkoncu od czegos macie ten internet wiec proponuje zaczac czytac wiecej na ten temat. ziola, witaminy, oczyszczanie organizmu, limfy itp