Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małpqa

Jasny meszek na twarzy - jak skutcznie usunąć?

Polecane posty

Gość małpqa

Czy któraś z Was usuwała meszek na twarzy? Ja mam bardzo jasny, ale pod łońce widoczny.. Czy jest jakaś trwała metoda? Bo wosk odpada, będą odrastać na wszystkie strony.. Proszę o rady!!

Gość dffddtgfghgjhg
chyba jestes pieprznieta, zostaw to :D

Gość małpqa
Nie jestem, on jest widoczny, to nie jest taki meszek o jakim myslisz, ale dluzsze wloski, wyglada to komicznie.. Ludzie zwracaja na to uwage, gdyby nie zwracali, to bym sie tym nie przejmowala :(

ja bym tego nie ruszala. Raz usuniesz i bedziesz miala problem. Ja tak miala z wloskami na nogach, nic nie bylo widac, delikatne blond , a kumpela mnie namowila aby ogoloc i tak sie zaczal koszmar. Prawie w ogole nie mialam wloskow, ale jak zaczelam je usuwac to teraz jakies czarniejsze ,ciemniejsze ,

Gość reregde
Ja usuwam pastą cukrową. Może plastrami też można, ale ja się nimi nigdy nie potrafiłam posługiwać. Jedyne co z nich miałam to siniaki, a włosów nie udawało mi się usunąć.

Gość małpqa
A czy po tej pascie cukrowej odrastaja takie same jak wczesniej? Czy robi ci sie po depilacji jakies podraznienie?

Gość reregde
Tak jak po depilacji (bo to jest depilacja) włosy z czasem robią się słabsze. Skóra jest podrażniona. Trzeba użyć talku, żeby nie podrażniać skóry (pasta nie klei się wtedy tak bardzo do skóry, ale włosy nadal łapie). Jest to robota na piątek/sobotę wieczór. Na twarzy warto po nałożeniu pasty odczekać parę sekund, żeby pasta wsiąknęła i chwyciła włosy. Wtedy nie będzie trzeba powtarzać procedury (bo to przede wszystkim tworzy podrażnienia).

Gość reregde
*podrażnienia czyli lekkie zaczerwienienia i lekka nadwrażliwość. Nic czego należałoby się obawiać. Ta pasta też jest reklamowana jako peeling ściągający martwy naskórek, co wydaje mi się, że jest prawdą. Skóra jest po tym gładka i to nie tylko ze względu na brak włosów. Ale wcześniej chyba przećwiczyłabym to np. na nodze, ponieważ pasty trzeba nauczyć się używać. (Sama zrobiłam sobie parę siniaków na początku).

Gość mjklk;
łomatko, głupio pytasz jakby nie było kremów depilacyjnych. Jak zauważysz że pojawiają się nowe, całkiem nowe włosy to do ginekologa zrobić badanie hormonów.

Gość seele
ja też mam dość widoczne włoski na twarzy :o ale nie usuwam, teraz przynajmniej są jasne, a jak będą odrastać ciemniejsze? ! na całej twarzy ! nie wyobrażam sobie :(