Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytania do ...

pytania do doswiadczonych gospodyń

Polecane posty

Gość pytania do ...

1. czy farsz do pierogów z kwaśnej kapusty i grzybów mielicie czy kroicie czy dodajecie do niego coś opócz przypraw np ugotowane ziemiaki 2. prosze o propozycje na obiad na 2 dzień świąt wigilie i 1 dzień świąt spędzamy poza domem na 2 dzień mam gości a wracam 1 dnia wieczorem co przygotowąć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja farsz siekam,a dodaje do niego tylko sól i pieprz. A co do obiadu to może: schab pieczony w majeranku schab nadziewany śliwką lub morelą kaczka pieczona kurczak nadziewany gołąbki szaszłyki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sdfghjkl
co do farszu nie pomoge.A na obiad np zrazy wołowe,albo z karkówki rozbite plastry karkówki nadziewane kiszona kapusta i śliwka suszona bitki wołowe devolaile

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wtwoich ustawieniach
farsz do pierogów : kapusta ugotowana z grzybami,podsmazona cebulka i wszystko miele przez maszynke do miesa(z wygody) sol i pieprz. Aha kapuste po ugotowaniu nalezy odcisnac.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wtwoich ustawieniach
Wczoraj zrobilam 300 :) juz zamorzone.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lepiej trochę zdrowiej
Ja kapustę gotuję do miękkości,studzę i dobrze wyciskam z wody,drobniutko ją kroję,grzyby uprzednio namoczone gotuję do miękkości i i drobniutko kroję.Wodę z grzybów w słoiczek i używam potem do dosmaczenia barszczu czerwonego.Następnie na patelni smażę na oleju 1 dużą cebulę - drobno pokrojoną w kostkę,gdy cebula jest już złotego koloru dodaję kapustę i grzyby i razem jeszcze podsmażam kilkanaście minut,ciągle mieszając,przyprawiam pieprzem,bo sól jest już w kapuście,studzę i farsz już gotowy:) Robię też nadzienie z gotowanymi i przepuszczonymi przez praskę ziemniakami,tyle samo kapusty np.1/2 kg i tyle samo ziemniaków: kapustę i grzyby j.w. mieszam ze schłodzonymi ziemniakami przyprawiam pieprzem i ewentualnie solą,takie pierogi polewam smażoną cebulką a w dni nie postne smażonym boczkiem:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość faktycznie parówki
Ale bym sobie zjadła i jednych i drugich mniammmmmmmmmmmmm!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×