Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lokomotix

martwie sie o dziecko

Polecane posty

Gość lokomotix

mój synek ma 3lata i 3 miesiące ,zaczął sie rozkręcać w mówieniu 2 miesiące przed trzecimi urodzinami i bardzo dużo mi powtarza ,czasem potrafi powtórzyć za mną wszystko co mówie (przewaznie końcówki zdań).moje pytanie brzmi ,czy takie powtarzanie jest w normie bo sie bardzo boje,że to jakieś echolalie czy coś tam innego.

nie znam sie ale myśle ze to normalne zachowanie. Tak małe dziecko nie umie samo jeszcze składac zdań, słów wiec powtarza je po osobie która jest dla niego najważniejsza. Czyli Ty :P wiec pamietaj by uważac co mówisz przy dziecku :)

Gość lokomotix
a czy jest ktoś na forum kto ma takie dziecko w tym wieku ,i bardziej się orientuje ????

Gość lokomotix
????????????

Gość mamulinka
Tak, ja mam synka w tym wieku i też tak powtarzał, ale logopeda powiedziała,że to normalne. Trzeba tylko nie zwracać na to uwagi i nie poprawiać dziecka. To jeden z elementów nauki języka. Przejdzie.

A ja bym się wybrała do lekarza! Moje dziecko późno zaczęło mówić i też często powtarzał wyrazy.Byłam u logopedy,psychologa,neurologa bo podejrzanie miał echolali ,całe szczęscie po badaniach wyszło że ok.Ale takich sytuacji nie ma bagatelizować.

Gość AŁA bola piersiii
moja corka powtarzala najpierw koncowki wyrazow, potem zdan, ale po drugich urodzinach zaczela mowic normalnie. Z tym,ze Twoj synek ma juz ponad 3 lata, tak wiec radze udac sie do logopedy bo jednak to juz dosc "duzy" chlopiec