Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jak_k

to nie dziecko??

Polecane posty

czesc dziewczyny, w zeszly wtorek bylam u lekarza i potwierdzil u mnie 6 tydzien ciazy. ucieszylismy sie z mezem bardzo bo chcielismy miec dziecko. dzis zrobil usg i niestety obraz nie pokazal tej diagnozy. nie dalo sie nawet zmierzyc wielkosci, no wlasnie, tego mojego "czegos".dal mi skierowanie na wykonanie 2 razy hcg z krwi. czytalam ze podwyzszone hcg moze oznaczac tez nowotwor. czy ktoras z Was wie moze cos wiecej? chwilowo jestem zalamana.

Gość kuku ryku.....................
czekaj, Ty masz 2 miesieczne dziecko i nastepne by juz w drodze bylo???

Gość ciapowata
"kuku ryku....................." po czym wnioskujesz pusty łbie?

jestem siostra owej pani, pozwolila podlaczyc mi sie w mojej desperacji pod jej nick. odpowiedzcie cos prosze w temacie.

Gość kuku ryku.....................
ciapowata, a dlaczego mnie obrazasz???? nie myslalam, ze sa takie osobniki jak ty.... koszmar!

Gość mamamama27
hmm do dupy ten lekarz - jak mógł potwierdzić ciąże a teraz mówić że nic niema? w 6tc u mnie biło serduszko i to bylo potwierdzenie ciąży

Gość ciapowata
kuku ryku..................... -pokaż mi paluchem datę poprzednich narodzin, pustaczku

no nie powiem jak do tej pory pomagacie mi bardzo. dajcie spokoj ze swoimi utarczkami jesli nie macie nic do powiedzenia w mojej sprawie. ja naprawde jestem zdenrwowana swoja sytauacja i potrzebuje fachowej porady.

Gość Connie....
ostatniego stolca miałam w momencie, gdy sikorka-bogatka przysiadła na brzózce pod którą przykucnęłam, by owego stolca oddać. chwilę później wspomniana sikorka zwróciła się ku mnie z lubieżnym uśmiechem i filuternym błyskiem w oku zatykając nos głośno zakasłała achu-kachu, kha-kha..!!

Gość a ja.....
jak potwierdził poprzednio? Rozumiem, że nie przez usg. Opcji jest kilka i dobrych i złych. Trzymam kciuki, żeby było ok.

Gość itakie sobie
nie chce Cie martwic ale mojej kolezance tez najpierw powiedziano ze jestw ciazy a pozniej okazalo sie ze miala raka jajnika, wycieli go :( a na pocieszenie w ponad rok po operacji zaszła w ciaze ma slicznego synka a teraz spodziewa sie kolejnego dziecka.

pierwszy dzien ost okresu mialam 1 list, 3 grudnia robilam test, wyszedl pozytywnie. we wtorek lekarz badal mnie jak przy normalnej wizycie i powiedzial ze to co czuje to oznaka ciazy i powiedzial zebym przyszla na usg. wiec poszlam dzis i dalszy ciag juz znacie. ;(

Gość itakie sobie
hmm nie wiem musisz to skonsultowac jeszcze raz z lekarzem moze innym?? mojej kolezance najpierw powiedziano ze ciaza a pozniej okazalo sie ze ma ogromnego guza no ale ona nie robiła wczesniej chyba testu ani nic z tych rzeczy

Gość a ja.....
mogę Ci wymienić możliwości, jeśli chcesz, ale nie chcę Cię stresować Z tych pozytywnych: - opóźniona owulacja(chociaż skoro test wyszedł już 1,5tyg temu to raczej wątpliwe) - kiepski sprzęt

itakie sobie dzieki za pocieszenie, mialam torbiele na jajniku ktore 5 lat temu usunieto laparoskopowo

Gość itakie sobie
my Ci tutaj raczej nie pomozemy a mozemy tylko wystraszyc po co te nerwy? do lekarza idz jakiegos innego zrob badania krwi itp mojej kolezance pierwsze usg robila jakas mloda nie znjaca sie na rzeczy lekarka albo polozna juz nawet nie wiem a guza dopiero inny lekarz zdiagnowował mam nadzieje ze w Twoim przypadku nie bedzie zadnego guza... moze znowu torbiel??

moj lekarz jest jednym z najlepszych z jakimi mialam do czynienia a juz kilku w zyciu poznalam, jest doswiadczony wiec jego pomylke jestem w stanie wykluczyc sama.

Gość itakie sobie
no ale nie potrafil okreslic czy to plod czy cos innego wiec ja bym poszła jeszcze z innym to skonsultowac

Gość zostaw kotke w spokoju
Mamy podobnie, bo ja ost miesiaczke mialam 3.11 i bylam dzis na usg - widac tylko czarny punkcik na tle wielkiej szarej plamy oddzielajacej sie biala otoczka od reszty obrazu. I to wszystko. Lekarz nawet nie chcial robic usg, bo wiedzial ze tak bedzie, ale i tak sie uparlam ;) mam wrocic w piatek, wtedy mooooze bedzie widac zarodek. Wiec moze nie panikuj i odczekaj kilka dni i wszystko bedzie dobrze? :)

Gość gtgrrrrrrrr
Autorko, robiłaś betę?

jestem w kropce teraz juz zupelnie. dzis poworzylam test i wyszedl ewidentnie pozytywny. zrobilam tez pierwszy bhcg, we czwartek drugi raz. zobaczymy co wtedy.

Gość gtgrrrrrrrr
Daj znać jak wynik bety, wydaje mi się, że powinien już być duzo powyżej 2000. Ważne, żebys zrobiła drugie badanie po 48 h. Wtedy będzie wiadomo czy przyrost jest prawidłowy.

po poludniu we czwartek bede wiedziala jakie te wyniki i co powie lekarz to na pewno dam znac

Gość weeeretqq
hmm teoretycznie w 6 tc, to już powinien być pęcherzyk chociaż ...no ale to jest jeszcze tak na granicy, więc może będzie dobrze. myślę że już dziś mogłaś powtórzyć USG, tydzień na początku ciąży to dużo...

Gość gtgrrrrrrrr
Pierwszy wynik powinnać już znac dzisiaj.

Gość weeeretqq
a masz jakieś objawy?, bo ja jesteś teraz w 7 tc, to już większość kobiet jakieś ma...

pewnie lekarzynie chodzi o zaśniad lub jego możliwość, albo pozamaciczna?

Gość weeeretqq
przepraszam, nie doczytałam, myślałam że to USG miałaś tydzień temu, nie dziś...no jak 7 tc i nic nie widać, tylko coś niewiadomo co, to niedobrze. ale dobrze ci ktoś radzi powinnaś zrobić USG jeszcze gdzieś indziej. no i dobrze że b hcg zrobiłaś.

Gość weeeretqq
mi się pozamaciczna ujawniła w 7,5 tc, ale na pewno była już widoczna kilka dni wcześniej, bo była dość duża, 10 dni przed tym potwierdzającym USG miałam 1 USG i nic nie było widać, nawet żadnego podejrzenia że coś jest w jajowodzie.