Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prawdziwa Patriotka PL

Odmawiajmy codziennie modlitwy, żeby Polska wyszła z Unii Europejskiej

Polecane posty

Gość Prawdziwa Patriotka PL

Unia to zło i podszept szatana, Polsce Unia niepotrzebna, jej laickość odsuwa nas od Boga.

Gość gośćobserwator
Zgadzam sie ze unia europejska jest zlem dla Polski,powoduje ona powolna destrukcje panstwa Polskiego,inni powiedza ze mamy dotacje unijne,ale ludzie nierozumieja ze sa to polsrodki dla zatuszowania tak naprawde celu jaki przeprowadza tak naprawde rzad Niemiec ktory rzadzi unia europeiska,jest to celowa pilityka wynuszczajaca panstwa europeiskie takie jak Polska,ma na celu wyniszczenie przemyslu,wykupu Polskiej ziemi,pozbawienie patryiotyzmu,tozsamosci narodowej,precz z unia euroejska.

Gość gość
a co z Polakami ktorzy pracuja zagranica dzieki unii ? hee ?

Gość gość
takich zdrajców nalezy wystrzelac. precz z unią! unia chce zniszczyć katolicyzm!

Gość gość
wiec chodz mnie zastrzel !!! pracuje w de i mam sie calkiem dobrze a polske olewam :p

Gość gośćobserwator
Ja tez pracuje juz wiele lat za granica w uk,ale niepodoba mi sie to co unia robi z moja ojczyzna Polska,Polska niebyla w uni i wielu polakow i tak pracowalo za granica to i tak duzo niezmienilo,niedziwie sie ze wkrotce Wielka Brytania wyjdzie z uni Anglicy przejzeli juz na oczy ze bycie w uni niejest juz takim dobrym interesem,a jesli chodzi o Polakow to zrobmy wkonco cos zeby niewyjezdzac za granice,i byc tanio sila robocza,a trzeba we wlasnym kraju odbudowac nasz przemysl,stocznie huty,zniszczone przez ostatnie 25 lat.

Gość gość
stocznie, huty upadły z powodu nierentowności.

Gość gość
Polacy wyjeżdżają do lepszego życia. Nikt tego nie zmieni. Zanim weszliśmy do UE Polacy też wyjeżdżali ale w stosunku do tego co jest teraz, to była garstka. Duże wyjazdy zaczeły się od czasów wstąpienia do UE bo wtedy można było wyjechac bez paszportu i wiz.

Gość gość
nic nie możemy zrobić, żeby Polacy nie wyjeżdzali. chyba że zamknąć granicę i na siłe trzymac ludzi w kraju.

Gość gość
Akurat patriotyzm i bidowanie w jego imie to ja mam gleboko w d***e

Gość gość
Ja koncze lekarski i za rok po stazu spadam stad wp**du. Do austrii

Gość gośćobserwator
Znam wielu lekarzy osobiscie ktorzy w Polsce maja wlasne gabinety i wcale niemysla o wyjezdzie za granice na chlebem,natomiast jezdza za granice dwa razy w roku jako normalni turysci po odpoczywac i poopalac sie pod palmami i wlasnie tak trzymac.

Gość gośćobserwator
Mam do was pytanie drodzy rodacy co sadzicie o podwyzszeniu wieku emyrytalnego,i o obnizeniu do stanu wczesniejszego pozdrawiam..

Gość gość
podwyższenie było konieczne a obniżenie to głupota.

Gość Argen
Pacta sund servanda. Skoro państwo obiecało emeryturę w wieku 60 65 lat tym którzy zaczęli pracę i już pracują to tych zobowiązań powinno dotrzymać. Jeżeli podwyższać to tylko dla tych którzy dziś rozpoczynają pracę. Choć uważam że system emerytalny powinien być wygaszany i zlikwidowany. Każdy sam sobie odkłada na starość

Gość gość
państwo nie obiecywało emerytury w wieku 60-65 lat. po prostu się ja w tym wieku otrzymywało ale nie wynikało to z żadnej umowy z panstwem.

Gość gość
Wg mnie nie ma możliwości wygaszania tego systemu. Jedyna możliwość to taka, że państwo będzie na tyle bogate, żeby za ludzi wpłacać składki a nowy system wprowadzać. Ktoś musi wpłacac składki, żeby wypłacac emerytury i inne świadczenia.

Gość gość
daniny na rzecz panstwa są zawsze przymusowe.

Gość gość
musisz płacić zus a panstwo decyduje kiedy dać ci emeryturę. tego nie obejmują żadne umowy.

Gość gość
To jest dobra intencja. Dla tych, którzy nie widzą - parę faktów: 1. Polska od unii nie dostaje (netto) tylko płaci z naszych podatków 2. wejście do UE oznaczało wejście silnego kapitału na chłonny rynek zbytu i wykoszenie konkurencji i rodzimej myśli innowacyjnej - dlatego nie ma pracy w rozsądnych zawodach 3. Polaków za granicą zawsze było dużo, ale ten exodus (bo nijak się to ma w porównaniu do Emigracji zwanej Wielką) był zaplanowany w celu zabrania z PL osób, które mogą coś w PL zbudować i stać się konkurencją (drenaż umysłów) 4. zaorano naszą wieś (piękne domki i trawniczki... szkoda tylko, że krowy nie uświadczysz a w spożywczym wszystkie warzywa nawet w sezonie i szeroki wybór trunków) i zniszczono prawdziwe rolnictwo 5. nasi emigranci mają możliwości obudzenia się z ręką w nocniku, bo: - jeśli stanie się to, co jest w planie to Anglicy wydalą niewykwalifikowanych Polaków nie mówiących po angielsku, którzy zarabiają poniżej bodajże 27.000 funtów rocznie. - szykuje się wojna w Europie z powodu niezadowolenia pewnych grup społecznych i tam, gdzie te grupy są będzie najgorzej. Stąd postuluję do modlitw dorzucić modlitwę o jedność etniczną Polski.

Gość gość
gość dziś Czyli jak władza stwierdzi, że od dziś emerytura wynosi 1 zł / miesiąc to jest wg Ciebie ok? To przypomnij mi jaka jest różnica między suwerenem (rzekomo naród) a niewolnikiem? Tylko wyraźnie, żebym zrozumiała.

Gość gość
podpisuję się obydwoma rękoma pod tym co napisał gość 23:07

Gość gość
o dziwo na Wp to samo, choć wersja skrócona (gupie ludzie nie dadzom rady) http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Fala-uchodzcow-zmieni-Szwecje-nie-do-poznania,wid,18012284,wiadomosc.html?ticaid=1160a4&_ticrsn=3

Gość TERAZhey
państwa Unii Europejskiej od samego początku traktowały Polskę, Czechy, Bułgarię, Rumunię , Węgry czyli państwa należące kontynentalnie do Europy jako ŚMIETNIK tej Europy , gdzie można wywalić kloakę i inne szambo albo jakieś wydzieliny chemiczne , dla UK , Niemiec , Francji, Austrii , Włoch , Hiszpanii jesteśmy traktowani jako plebs i do roboty za marne grosze miesięcznie a ONI są i czują się władcami Europy i prekursorami , animatorami Europy , tak wymyślili w Brukseli aby w Polsce i innych krajach Europy Wschodniej robić i pracować za miskę zupy na oligarchów , i patrząc na zarobki to sprzątaczka w Brukseli w Parlamencie zarabia dwa razy więcej miesięcznie niż elektryk elektryk ze wszystkimi uprawnieniami SEP pracując cały rok w Polsce , w Brukseli się zastanawiają nad tym, czy marchewka jest owocem albo jarzyną a w Polsce elektryk z uprawnieniami SEP po 180 godzinach pracy miesięcznie zastanawia się czy ugotować zupę ze szczawiu a może z pokrzyw lub perzu na obiad , w Niemczech bezrobotny otrzymuje 700 EURO miesięcznie zasiłku i śpi do południa , w Polsce elektryk z uprawnieniami SEP jest bezrobotny a jeżeli już ma pracę to rano wychodzi o świcie i wraca do domu swojego po północy zarabiając maksymalnie 500 Euro miesięcznie, więc nie jestem zaskoczony, że Kukiz i inni Polacy mają flagę EU głęboko w zadzie i srają na tę flagę EU !

Gość gość
To chyba pierwszy przypadek jaki widzę na kafeterii, że pod zaczepnym trollowatym tekstem są odpowiedzi za. A poważnie, myślę, że warto modlitwę zmówić. Zawsze coś się zrobiło. Lepsze to niż mielić ozorem i napinać internetowy mięsień.

Gość gość
Brawo za dobry temat :)

Gość TERAZhey
co Polsce dało to wejście do strefy Schengen skoro teraz chcą Nas wyrzucić ? Owszem, kilka kilometrów dróg ekspresowych zrobiono za pieniądze unijne ale nie zrobiono tego bezcelowo , Bruksela , Holendrzy i Niemcy tak wykombinowali aby dać pieniądze unijne na polskie drogi , po których pojadą w 2016 roku do zakupionych parceli i działek oraz gruntów kupionych za grosze w Polsce , taki był plan POsrańców aby od 2016 roku sprzedawać polskie grunty za bezcen , to dobrze, że PiS popsuło POsrańcom te plany , Polskę trzeba odbudować gospodarczo i przemysłowo aby każdy Polak mógł pracować w Polsce i nie tracił zdrowia na obczyźnie !

Gość gość
Wszystko u nas upada z powodu UE, a kiedyś byliśmy krajem samowystarczalnym.

Gość gość
Modlitwa ma moc :)