Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niech ktos wejdzie i wyrazi zd

Jesztem na 1rokuArchitektury naPolibudzieNieJestem dobra zRachowania.Męczę sie..

Polecane posty

Byłam na 3 roku innych studiów (humanistycznych) gdy zrozumialam, ze tak jak moja babcia i ciocia chce bys architektem. Przez 3 lata nie mialam matematyki, w Lo tez kulałam ale to dlatego, ze sie obijałam, balowałam. teraz płacę za to cene. Mam problem nawet z podstawami materialu. Siedze po nocach a i tak dostałam dziś laczka :( Z innymi przedmiotami poza Matma i Mechanika Budowli sobie radze ale kurcze z tymi dwoma mam problem. Czy ktos jako humanista takze podjal sie studiow inzynieryskich i je w bólu zdał?

Gość Lololinearen
Nie ma czegoś takiego jak humanista. Sama napisałaś, że zaniedbałaś matmę i dlatego masz z nią problem. weź dobrego korepetytora. Ja umiałem tylko dodawać i mnożyć. Po 2 miesięcznych korepetycjach miałem piatki z egzaminów na polibudzie.

Moze macie racje, ucze sie ale robie takie glupie bledy.. Az mi wstyd ale staram sie. Czuje sie gorsza od kolezanek one tak to wszytsko szybko lapia a mi tak ciezko nauka wchodzi do glowy :(

Gość chlopakkoo
Lololinearen-pewnie przesadzasz i to bardzo:Pa oceny z matmy w LO jakie mialas?

Gość HMS..SDRS...Petard
Poziom matematyki na polibudzie jest żenująco niski. Żaden, powtarzam żaden absolwent politechniki ( zwłaszcza architektury ) nie powinien się tytułować mianem inżyniera. Brak przedmiotu pt: wytrzymałość materiałów uważam na architekturze za kompletne nieporozumienie

ALe chyba jest cos takiego, ze jedni maja wiekszy dryg do liczenia, inni do rysowania, jeszcze inni do "pamieciówy" a jeszcze inni do spiewania. Wydaje mi sie, ze duzo zalezy od osobistych predyspozycji czlowieka.

Brak przedmiotu pt: wytrzymałość materiałów --> a Mechanika budowli to co? Przeciez to przedmiot o wytrzymalosci materialow wlasnie, a co to Materiałoznawstwo? Tak sie tez tego uczymy. po co piszesz jak nie wiesz bo Cie tam nie ma widac.

Brak przedmiotu pt: wytrzymałość materiałów --> a Mechanika budowli to co? Przeciez to przedmiot o wytrzymalosci materialow wlasnie, a co to Materiałoznawstwo? Tak sie tez tego uczymy. po co piszesz jak nie wiesz bo Cie tam nie ma widac.

Gość szkoda mi tylko waszych
dziweczyno jak ty sie dostalas na architekture jak mialas marne wyniki z matmy?????????????????/

Gość ewergsdfgsdfg
HMS..SDRS...Petard Poziom matematyki na polibudzie jest żenująco niski. Żaden, powtarzam żaden absolwent politechniki ( zwłaszcza architektury ) nie powinien się tytułować mianem inżyniera. Brak przedmiotu pt: wytrzymałość materiałów uważam na architekturze za kompletne nieporozumienie Na architekturze nie ma wydymałki? Coś mi się wydaje że jest, skoro ja na transporcie miałem to na architekturze nie byłoby?

Tak bo swietnie rysuje i swietnie zdalam inne przedmioty.

Gość lonely heart
no, ale skoro się dostałaś to jednak znaczy, ze coś umiesz, po prostu musisz się wdrążyć z powrotem w naukę matmy i bedzie ok.

Gość HMS..SDRS...Petard
Brak przedmiotu pt: wytrzymałość materiałów --> a Mechanika budowli to co? To gówno. Ja piszę o wytrzymałości materiałów, zwłaszcza zmęczeniowej. Mechanika betonu, płynów etc to zupełnie inne zagadnienia

przeciez po to mamy konstruktora by nam to zrobil. Tak jest na calym swiecie/ Nie pojmujesz tego?

Kazdy architet musi umiec obliczyc tak by budynek sie nie zawalil a poza tym zajac sie jego estetyka. Architekt musi byc artysta od konstrukcji sa specjalisci po budownictwie. Zawsze tak bylo jest i bedzie.

Gość HMS..SDRS...Petard
przeciez po to mamy konstruktora by nam to zrobil. Tak jest na calym swiecie/ Nie pojmujesz tego? Nie pojmuję. Kiedy ty zaprojektujesz swoje chore wizje na temat... nie mając elementarnej nawet wiedzy o wytrzymałości zmęczeniowej, obciążeniach i tp..to konstruktora i wykonawców szlag trafia

a Materiałoznawstwo przeciez tu sie uczymy wlasnie o tym co piszesz. Zreszta niewazne. Wrocmy do tematu.

Po to jestesmy my architekci by takie prostaki bez wizji jak Ty nie robilły dalej w Polsce domów z płyty kolego. Widzialam "wizje" ludzi z budownictwa i sie zalamalam. My sie zajmujemy estetyka pieknem.

Gość HMS..SDRS...Petard
Co ma materiałoznastwo do wytrzymałości materiałów. Jesteś durna jak paczka gwoździ

Gość HMS..SDRS...Petard
Tobie się dziecko łańcuch z kuchni poluzował. Nie będzie z ciebie architekt oj nie będzie

Zreszta Ty sie klocsz wlasciwie nie ze mna ale calym swiatem tak jest bylo i bedzie. Architekt tworzy takie chore wizje jak to np.: http://www.dezeen.com/2009/02/09/regium-waterfront-by-zaha-hadid-architects/ bo to jest to. Jak nie podobaja Ci sie chore wizje architektow to swiadczy o Twoim prymitywizmie, braku wrazliwosci i prostocie. ;)

U mnie kazdy prawie w rodzinie jest architektem wiec jakbym sie nie nadawala to y mnie ostrzegli. Ty mi prostaku rad nie udzielaj ale wracaj do swojego przyziemnego siwata betonie ;)

Gość HMS..SDRS...Petard
Cegła waży kilo i pół cegły. Ile waży cegła? Daję ci 5 min na rozwiązanie zagadki na twoim poziomie

A moze Ty mi powiesz KIm jest Karim Rashid z glowy i wymienisz kilku wazniejszych i wyrazisz swoje zdanie o nich projektantow w Polsce? Po co tu betobnie piszesz? kompleksy?

Gość gejuszka
dasz radę, tylko sie zapisz na korepetycje do kogoś kumatego i dobrze tłumaczącego

Wtracaj do swojego prostackiego swiata. Widzialam dziewki z budownictwa jak gustownie sie ubieraja i chlopakow dresiarzy z tegoz kierunku. Ty nalezysz do tego swiata. Ja nie.

Gość Kindelabradorantsarbrant
HMS..SDRS...Petard Poziom matematyki na polibudzie jest żenująco niski Żenująco niski jest poziom twojej inteligencji :O🖐️

gejuszko a Ty tez taki problem mialas? Co konczylas?

Gość HMS..SDRS...Petard
A kto ci powiedział durny kapiszonie że jestem z budownictwa?