Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyspa kreta

zaczynam starania o dziecko listopad/ grudzień 2011 czy ktoś ze mną ?

Polecane posty

Gość wyspa kreta

Cześć dziewczyny ! Własnie miesiąc temu zaczęłam 28 rok życia i postanowiłam, że będzie to rok starań o dziecko. Po ślubie jestem 2,5roku. Wcześniej nie myslałam o dziecku ale w końcu mnie dopadł instynkt do rozmnażania się...

Gość moja rada :)
Jeśli chcesz mieć dziecko, to po prostu się nie staraj, kochajcie się kiedy macie ochotę i jak często macie ochotę.

Gość niebieska_m
ja z Tobą :) ale napisze cos za chwilke bo mnie tu wołają na sniadanie

Gość nikulka083
najlepiej to jakbys troszke wglebila sie w temat podstawa to kwas foliowy moj gin mi powiedzial ze przez 4 dni mialam sie kochac 2 razy dziennie a w necie czytalam ze nawet 4 wydaje mi sie ze troche przesada oczywiscie kochaj sie w dni plodne najlepiej jakbys sie orientowala kiedy masz owulacje...ja mialam monitoring wiec nie musialam zbytnio tego sledzic:) dobrze jakbys wybrala sie do gina i poinformowala o twoich planach on rowniez przygotuje Cie zdrowotnie do tego zrobi jakies badania sprawdzi czy jajniki ok...ja sie staralam 2 lata i wkoncu sie okazalo ze mam pco i cykle bezowulacyjne:(:(:( a bez owulacji w ciaze nie zajdziesz a starasz sie od listopada tak??????

Gość wannika
ja sie tez od listopada staram o dziecko:)

Gość wannika
mam 25lat ,jeszcze nie mam dzieci to bedzie pierwsze

Gość nikulka083
migotka a u Ciebie co tam????jakie przejscia???

Jestem po ciąży pozamacicznej, usunęli mi prawy jajowód...niby mamy nadal duże szanse na dziecko, no ale wiadomo jednak płodność z jednym jajowodem siłą rzeczy maleje. nikulka, a Ty jak tam, leczysz to PCOS?, z tego co wiem, to jeszcze nie jest aż taka tragedia, można mieć dzieci z tym.

Gość nikulka083
mozna:):) tylko kazde pco jest inne i tak naprawde leki cale zycie bo poki co nieuleczalne to jest ale najwazniejsze ze wyszlo wiesz...najgorzej sie neta naczytac najgorsze scenariusze ze napewno to mam napewno taki wyniki a poki co u mnie znakomicie:) wiec przestalam net czytac w zwiazku z ciaza i dolegliwosciami:) bezsensu sie denerwowac....a jak dlugo sie staracie????

No tak, to z tym jest, tak samo z cp...no nie ma zasady na nic. Jak długo, teraz znów drugi cykl, więc sam początek, no ale mam nadzieje, że szybko się uda :)

Gość nikulka083
mialo byc ze najwazniejsze aby wyszlo:) a nie ze wyszlo bo nie wyszlo jeszcze:p

Gość nikulka083
ale ogolnie u Was wszystko ok z badaniami itd???tylko poprostu sie starac macie??my miedzy swietami teraz badanie nasienia robi bo jak slabe plemniki to inseminacja bedzie

Gość nikulka083
dzi'eki emisia..:) Tobie oczywiscie to samo zyczymy:)

witam nowe dziewczyny :) no ja właśnie nie wiem do końca, jak jest, po prostu lekarz uważa, że jak udało się zajść, to że uda się następnym razem, laparoskopia wyszła ok, a po tym sporo wiadomo, się okaże...

Gość nikulka083
heh panterka w centki:):):) do migotki ale to tez takie pytanie ogolne do wszystkich:)

Gość nikulka083
mysle ze gin wie co robi najbardziej dziwi mnie moja kumpela poronila dwukrotnie a lekarz zlecil jej tylko hsg i badania genetyczne a laparoskopia boli????

Gość wyspa kreta
no dopiero teraz zaczynam się starać... to muszę się udać do gina. Dzisiaj mnie tak bolą jajniki ze to chyba owulacja. Ma tak ktoras czasami ?

Gość nikulka083
panterka a mialas jakies badania na ten sluz???

Gość wyspa kreta
Do tej pory się nie staraliśmy. Do czerwac miałam plasty, potem mąż zakładał prezerwatywy. Dopiero od listopada próbujemy. Na razie bez badań. Może się uda.

Gość nikulka083
wyspa kreta z tego co wiem to jest jakies info na owulke:) mierz sobie tempke i patrz jak sluz wyglada:)

Gość wyspa kreta
no czuję że mam sluz taki mazisty i generalnie jestem cała jakaś napięta i jakby organizm mi wodę gromadził...bolą mnie jajniki i nawet plecy trochę

Gość nikulka083
wyspa kreta no wlasnie moze sie uda:) podobno jak sie nie moze zajsc rok czasu to chyba lekarz bierze sie za to tak dokladniej.....

no a jeszcze lepiej uzywac testów owulacjnych chodz one nie daja 100% gwarancji ze uwulka jest testy moga pokazywac owulacje a na monitoringu owulacji niema takze lepiej isc na monitoring ale najlepiej tak sie póki co starac i po 2-3 cyklach dopiero isc

laparoskopia, to taka mała operacja, no ale pod znieczuleniem ogólnym, ale szybko się po niej dochodzi do siebie. ja kiedyś miałeś silne ból około owulacyjne, teraz już nie mam, ale mam przeważnie małe plamienie.