Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekam na okres

kiedy okres po tabletkach?

Polecane posty

Gość czekam na okres

Przestałam brać tabletki anty- po kilku latach i teraz czekam na okres, mija już 36 dni cyklu i nic. Zastanawiam się kiedy może to nastąpić? Od razu mówię, że o ciąży nie ma mowy, gdyż ze względów zdrowotnych nie uprawialiśmy seksu od mniej więcej dwóch tygodni przed ostatnią tabletką.

jestem w identycznej sytuacji, mam własnie 32 dc ;) odstawiłaś sztuczne hormony dopiero co, organizm musi troche wrócić do siebie, nieregularne i długie cykle po odstawieniu tabletek to normalna i powszechna sprawa, może tak być nawet pare miesięcy

Gość czekam na okres
O kurna, parę miesięcy? Super, bo na luty mam zaplanowany wyjazd i wolałabym wiedzieć co i jak... Ale dzięki za odpowiedź, jakoś nie wpadłam na to, żeby lekarkę zapytać, powiedziałam jej tylko, że chcę odstawić, a ona że bardzo dobrze i tyle było jej komentarza :o

to też zalezy ile czasu brałaś tabsy i jak masz podatny organizm, ja np. brałam 3 lata i lekarz mnie uprzedził że jak odstawie to nawet pół roku może mi sie okres regulować więc niestety ale dupcia

Gość czekam na okres
No ja brałam 5 lat. Ale wcześniej brałam 3 lata i jak odstawiłam to praktycznie od razu wszystko mi się uregulowało samo. Tyle że wtedy byłam młodsza.

Gość czekam na okres
No i się doczekałam :o Brzuch boli jak cholera, zapomniałam, że w czasie okresu można mieć takie bóle... W dodatku huśtawka nastrojów, ból głowy, suszenie w ustach (nie mam kaca!), masakra, trzeba było pozostać przy tabletkach :o

to żeśmy sie zgrały bo ja też wczoraj dostałam :P cały dzien mi sie na uczelni w głowie kręciło, doigrałyśmy się :D

Gość czekam na okres
A to dobre :D A Ty odstawiłaś z powodu planowania ciąży czy tak po prostu? Bo ja w sumie tak po prostu, stwierdziłam, że czas dać organizmowi dojść do siebie.

tak po prostu, stwierdziłam że 3 lata to już dość długo, poza tym moj lekarz już nie przyjmuje państwowo tylko ma prywatny gabinet od niedawna i nie chce mi się bulić za prywatne wizyty ani szukać teraz nowego ginekologa, więc stwierdziłam, że dam sobie spokój z tym narazie, tak jakoś wyszło w sumie :)