Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ksawierkaSzukaPerelka

Nieuczyciwy pracodawca co mam Zrobic?

Polecane posty

Witam , moja sytuacja przedstawia się w następujący sposób : Mój pracodawca podpisał ze mną umowę na rok na 1/2 etatu pracowałam jednak po 11 godzin dostałam pismo w połowie roku ze przysługują mi nadgodziny , jednak za takie nie dostałam pieniędzy , mam świadków że pracowałam po 11 godzin , mam jeszcze 9 dni urlopu który chce teraz wykorzystać ponieważ nie przedłuży ze mną umowy , powiedział ze jeśli pojde na urlop teraz nie zapłaci mi za rok nadgodzin

Skoro masz na piśmie, że należy się kasa za nadgodziny, to tego nikt nie zakwestionuje. Pogadaj z szefem, na pewno będzie wolał rozmawiać z tobą niż z PIP-em

Właśnie chodzi o to ze on Twierdzi ,ze nie on wystawal to pismo Tylko jego księgowa bezpodstawnie , do tego straszy że nie wypłaci mi pieniędzy za urlop który mam zaległy

Gość niomkaodkg
Idź do PIP-u kobieto, tam są darmowe porady, dowiesz się jak to załatwić. Nie ma tak, ze księgowa czy kadrowa wysłałą bez jego błogosławieństwa, nie dostałaś na pismie nic na ten temat. Nie bądź głupia, walcz o swoje, za urlop tez ci musi zapłacić. Podstawa - iść do PIP-u!