Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maragatikitaki

Jestem nękana przez telefon od 4 lat

Polecane posty

Gość Maragatikitaki

Witam wszystkich. od 4 lat jestem nękana przez kogoś w bardzo dziwny sposób tj. dzwoni do mnie o 4 , 5 i 6 rano dotąd aż wstane i odbiorę albo się rozłącze - ma wtedy pewnośc że mnie obudził. Z początku dostawałam od niego sms-y typu "iakie ljubisz pozycie sexu", "co masz pot bieliznom" "kce cje poruchac". Kiedy odpisałam, zeby "spierdalał", zaczął mnie prześladować dzwoniąc o rannych porach. Raz zadzwoniłam i odebrała jakaś dziewczyna krzycząc że jest jego żoną mają dziecko i coś tam dalej speszyłam się i się rozłączyłam, następnym razem odebrał on i wyzwał mnie od "popierdolonych szmat i dziwek". Ostatni rok mieszkałam w Anglii, więc kiedy kilka razy pod rząd zeżarło mi 2 zł (poczta) przestał dzwonić przez rok miałam przerwe. Od przedwczoraj wszystko zaczeło sie od nowa :( Nie wyciszam dźwieków bo wtedy nie słysze budzika!Nawet nie wiecie przez co przechodze. Planuje: a) iśc na policje, złożyc zeznania (niestety nie mam zadnych dowodów w ciągu tych4 lat około5 razy zmieniałam telefon mam tylko nieodebrane połączenia w spisie o 4,5,6 rano) b)poprosic kolege zeby zadzwonił i przedstawił sie jako policjant nagadał ze sprawa jest już w sądzie grozi mu 8 lat c) dzwonic dotąd aż odbierze jego żona i znią pogadać. Niestety nie zmienie numeru telefonu bo wszyscy starzy znajomi go mają (mam go 6 lat) W telefonie nie mam opcjii zablokowania jakiegoś numeru, a w obsłudze plusa nie pomogą. Jak myślicie? Nie mogę iść do sądu bo nie mam dowodów, ale chce żeby pożałował ...

Gość Maragatikitaki
Mój chłopak mówi żebym zadzwoniła i umówiłą sie na seks, kiedy ten koleś po mnie przyjedzie mój chłopak z kolegami obiją mu ryj i samochód... ale to chyba zły pomysł

Gość Maragatikitaki
Kiedy to wszystko się zaczęło miałam 15 lat i mieszkałam w małej wiosce... gdzie mi było w głowie biegnąc na komende zeby wszyscy w okolicy o tym gadalii... byłam pewna ze po 1-2 mc przestanie

Gość lkjboij
nie zmienisz numeru bo znajomi go maja?? nie badz smieszna i zmien

Gość .,m.,/m.,m
nie rozumiem..co to za problem wyslac wszystkicm znajomym nowy nr?????????????????????????????????????????????????????????

Gość a ja bym zgłosiła numer
w końcu masz ten problem od sześciu lat...

a nie wystarczy zebys zablokowa ten numer przychodzacy? mozesz to zrobic u swojego operatora a jesli chodzi o tymczasowe rozwiazanie - to w wiekszosci obecnych telefonow jest oddzielne sterowanie glosnioscia budzika i dzwonkow

jak to nie masz dowodów, nie przechowujesz tych smsów?

Gość xendźia
najpierw piszesz że zmieniałas tel 5 razy a później że go masz od 6 lat

Gość Maragatikitaki
Taaa... jasne napisze do 300 osób "hej to mój nowy nr. Napewno nie! Z resztą mam na abonament i bede musiała zapłącić za zmiane nr... a to nie ja powinnam płacić. Z resztą chce żeby spotkałą go kara, a w ten sposób nigdy nie dowiem sie kim on jest

Gość xendźia
zmieniałas w ciągu 4 lat 5 razy a poxniej że masz ten sam od 6 lat zdecyduj sie

Gość Maragatikitaki
Napisałam, że nr telefonu mam od 6 lat. Umiesz czytać ze zrozumieniem??

Gość Maragatikitaki
Skoro zmieniłam kilkakrotnie telefon to raczej nie mam tych sms-ów. Z resztą sms-y przychodziły tylko z początku teraz tylko dzwoni

Takie blokowanie numeru, badz zmienianie to nic nieda... Wiem bo sama tak mialam ;/ Jak zmienilam i podalam znajomym to dalej ktos pisal badz dzwonil i taki z tego wniosek ze to wlasnie ktos ze znajomych to robi lub podaje nr. temu komus bycmoze nie zdajac sobie sprawy ze to ten ktos dzwonil... Kiedys nawet ktos mi zrobil fikcyjne konto na nk z moimi zdjeciami i oczernial mnie , wtedy to sie wkurzylam calkowicie...! Wzielam laptopa i poszlam w strone policji, oczywiscie policje ominelam ale narobilam szumu , ze bylam i wiesz co? Powiedzialam o tym KUZYNOWI , ze bylam na policji i uwierz ze w ten sam dzien wszystko ucichlo! I te glupie telefony i smsy i nawet nikt na nk ani innym portalu sie podemnie nie podszywal. Tak, ze osobiscie radze : Albo faktycznie idz na policje, albo zrob wokol siebie spore zamieszanie i nagadaj ze sprawa jest na policji tak jak zrobilam to ja ;]

Gość Maragatikitaki
phone guard? Można tą aplikacją blokować numer?

Gość Z zastrzeżonego nie dzwoni
więc bez problemu policja go powinna nakryć. I jeżeli sprawa trafi do sądu to oni już jakoś powinni te stare smsy odzyskać. Powiesz, że nie trzymałaś ich, bo nie spodziewałaś się, że to będzie tak długo trwało itd. Samo dzwonienie o tej porze to już nękanie, a co dopiero gdy Cię od szmat wyzywa. Nie daj się, idź z tym na policję. Ja miałam podobny problem to zablokowałam przychodzące z zastrzeżonych.

Gość Maragatikitaki
Kocham swoje sny - dlatego myśle, że warto byłoby gdyby jakiś mój kolega podszył sie pod policjanta - zadzwonimyi tak ułożymy dialog, że ten koleś naprawde uwierzy, że będzie w sądzie

Gość może zadzwoń tam
jak wyłaczam dzwiek to i tak budzi mi dzwoni, dziwny masz tel nawet jak mam wyłaczony tel to budzik dzwoni dawno bym zrobiła z tym cwaniakiem porzadek, od razu rura na policje, wyswietla Ci sie nr z którego dzwoni?? to pare ogłoszeń na stronach ero a mój nr bym zmieniła i tyle

Maragatikitaki -> tak można zablokować dowolny numer lub numery zastrzeżone a co do zastrzeżonego to mimo też że jest to nr zastrzeżony policja może mieć do niego dostęp. wystarczy wniosek prokuratora o udostępnienie danych przez operatora sieci.

Gość stomatolorzka z powołania
daj nam ten numer my się nim zajmiemy :D

Gość Maragatikitaki
Jeżeli się okazałoby, że można odzyskac np. u operatora sms-y i wszystkie połączenia przychodzące to bym poszła - miałabym mega dowody. A jak myslicie można?

Gość dlaczego do tej pory
nie kupiłaś sobie budzika ??????????? Ty rzeczywiście lubisz ten horror. Do gościa nie odpisuj w żaden sposób ,bo udowodniono że każda forma kontaktu z psycholem jest dla niego zachęcajaca

Gość Maragatikitaki
1 - z gościem wogóle nie pisze zadnych smsów, staram się nie odbierać ani nie rozłączac tak żeby nie miał podniety że mnie obudził 2 NUMERU TELEFONU NIE ZMIENIE I KROPKA 3 Nie wycieszam dźwięków również z tego powodu, że zawsze przed snem pisze sms-y z moim chłopakiem a telefon mam pod poduszką