Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka_sama_mała

czy mówicie do swojej teściowej mamo ?

Polecane posty

Gość taka_sama_mała

moja zalazła mi za skórę już przed ślubem i nie przechodzi mi przez gardło to słowo , po za tym mamę mamy tylko jedną

Gość alinaaaaa
nie

Gość taka_sama_mała
ooo widzę że nie jestem odosobniona , uważana jetem jako dziwadło że nie mówię mamo :)

ja zaczęłam mówić rok po ślubie, ale na początku było mi ciężko. Ale to wspaniała babka więc chciałam się przełamac:-)

Gość alinaaaaa
jestem 10 lat po slubie i nie mowilam nigdy do tesciowej mamo, nie mowie i nigdy nie bede mowila

Gość srfdecgtfvgtfrhc
ja mówiłam już od zaręczyn, ale moja teściowa to cudowna kobieta

Ja nie mówię bo nie miałam okazji, ostatnio ją widziałam na naszym ślubie i nie wiem czy przed świętami ją zobaczę. Czasami napisze mi jakieś smsa

Gość kljkolk
Ja mowie mamo, ale moja tesciowa to bardzo fajna kobieta. Taka ciepla i dobra, szczerze to ma lepszy charakter od mojej mamy. Bo moja mama kocha tylko mnie i mojego brata, natomiast synowej nie lubi, wiec wcale sie bratowej nie dziwie, ze mowi do mojej mamy babcia, bo tak tez wolaja ich dzieci.

Gość hrdhtrjytrjyj
ale macie problem.praktycznie od zawsze byla taka tradycja,ze do tesciowej zwraca sie mamo,a do tescia tato.i takie pierdolenie,ze mame ma sie tylko jedna nie ma nic do rzeczy...bo to oczywiste.a Wasi mezowie jak sie zwracaja do Waszych rodzicow?

Mój mąż dalej mówi pan/pani, zwracaliśmy mu uwag na to ale on nic. Dodam,że jesteśmy 3 miesiące po ślubie

Gość taka_sama_mała
do hrdhtrjytrjyj mój mąż też mówi do mojej mamy'" pani""

Gość wesołeek
we Włoszech mówią do teściowych pan/pani lub po imieniu

Gość myszaaaaaaaaaaa
u mojego brata jest tak ze mówia do tesciowyvh mamo a jak o jednej do drugiej to np "mama Ani", "tata Piotrka" itd. ale zwracają się do teściów Mamo i Tato. Tylko że oni mają wszyscy ze sobą bardzo dobry kontakt no i przed ślubem byli parą 8 lat... myślę że może przeszłoby po imieniu po prostu.

Zarówno ja jak i mój mąż mówimy do swoich teściów "mamo,tato" i nie mamy z tym problemu. Chociaż ja na początku nie umiałam się przełamać natomiast mój mąż mówił od początku czyli od ślubu.

Gość myszaaaaaaaaaaa
albo nie mówią do teściowej "Teściowo" czy do teścia "Teściu", ale w 3 osobie do kogoś jak najbardziej, mama Ani albo Teściowa. Tylko tak w pierwszej osobie nie bo nie lubią, ale niektórym to nie przeszkadza, np. mojej mamie by chyba nie przeszkadzało, więc może tak możesz mówić, Teściowo?

Gość uwazam że jedynym
logicznym wyjściem jest mówien ie na Pani lub po imieniu. osobiście uważam za coś niebywałego mówienie do obcej kobiety mamo czy obcego faceta tato. ale to moje zdanie ( i tradycja nic dla mnie w tym przypadku nie znaczy, jest wiele idiotycznych uzusów- wcale nie trzeba ich tak bezkrytycznie przyjmować)

Gość lakukaracza
Ale jestesmy w Polsce!!! Ja mówię mamo bardzo chcialam tak mowic ale nie bylo latwo z pani przejsc na mamo ale dałam rade czuje sie wtedy lepiej i wiem ze jej tez jest milo. Ale wydaje mi się ze to zależy od tesciowej ja do tescia i do tesciowej mowie mamo tato a moj maz tylko do mojej mamy mowi mamo a do mojego ojca pan nie mamy z nim kontaktu a po drugie troche nam krzywd wyrządził i to dlatego wiec zalezy od osoby jaka jest tesciowa

Gość lakukaracza
twsciowo? tak mowi moja bratowa do mojej mamy jak ona tego nie lubi mowi ze wolala by juz po imieniu niz tak a jak sa w sklepie a ona krzyczy tesciowo to juz dla mojej mamy porażka

Gość MÓWIE BEZOSOBOWO
w zyciu mamo przez usta nie przejdzie, nie znosimy sie, a jak zechce na pani to ok, ale poprosze zeby do mnie także na pani sie zwracała

Gość coraz lepiej
ja mowie mamusia moj maz tez do mojej mamy, tescowa sie nie dopominala tego,ale chce byc mila w koncu dzieki niej mam wspanialego meza, teraz kiedy mam dzieci wiem jakie to trudne wychowanie, a jednak za jakis czas ze slodkich bobasow beda podlotki potem ja zostane tesciowa.

Gość MÓWIE BEZOSOBOWO
no mnie moja jak córka była niemowlakiem powiedziala zebym nie myślała ze ona mi dziecko bedzie wychowywać, ona już swoje odhowała i "w gównie babrać sie już nie bedzie". Najlepsze ze nawet przez myśl mi nie przeszło jej zaangażować. Od poczatku chciałam opiekunke. Było wiele sytuacji, wktórych przekonałam sie ze jest manipulantka i dwulicową osoba. I słowo mama nie pasuje tu z zadnej strony. Zawsze myślalam ze bedę miała fajną teściówke, jakas babke z która sobie pójde na kawe albo zakupy, pogadam. A tu klops :)

Gość mimirogersss
mowię mamo ,ale moja tesciowa to super babka

Gość amazonka12345678
Koleżanka chwali się znowu nową torebką ? Chciałabyś zmienić perfumy na lepsze ? Wciąż myślisz o sukience, którą widziałaś wczoraj w sklepie ? Lub o butach, w których chciałabyś pójść na następna imprezę ze znajomymi? Wszystko to oraz wiele innych rzeczy znajduje się teraz w zasięgu Twojej reki! Zarejestruj się już teraz www.sexycity.pl/polecam/35 Nie czekaj!

Gość GwiezdneSufity1
Tak tak, jasne, że mówię do swojej teściowej mamo. Zaczęłam wtedy, kiedy ja z Adamem zaręczyliśmy się. Sama mi kazała tak do siebie mówić , także jest w porządku. Tak poza tym mam super teściową, nie taką jak z tych kawałów na szczęście. Pozdrawiam! _____ www.gwiezdnesufity.pl

Gość oKurwaJaPierdole
o nie nigdy do tej kurwy tak nie powiem!!

Gość nie mówie....
Ja mam właśnie duży problem. Mamo będzie mi ciężko mówić, a po imieniu nie powiem do 65 letniej kobiety. Ta samo do jego ojca. Mimo ślubu z ich synem, nie poczułam z nimi jakiejś więzi i nie wyobrażam sobie mówić mamo, tato. Staram się zwracać do nich w tej chwili tak by nie trzeba było wypowiadać tego. Ale nie wiem jak będzie później.. czy to na dłuższą metę się uda. Mój natomiast u mnie w mieszkaniu nadal traktowany jest jak mó kolega, a nie jak mąż. Taże nadal mówi do moich rodziców pan/pani moi rodzice nie sprzeciwiają się i nie zaproponowali zmian.