Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem zalamana

Moj facet chce sie oswiadczyc i wybral paskudny pierscionek...

Polecane posty

A ile moze kosztowac pierscionek ze szkielkiem, udajacy brylant? Chyba nie powyzej 500zl :O Popieram "i juz sie zebraly idiotki"; przy takich zarobkach powinnas dostac chociaz pol ct ;) jezeli nie caly :) Zareczyny, to nie jest cos, co wpada do glowy dzis, a dokonuje sie jutro. To ma byc z zasady decyzja przemyslana, i jest to pewien symbol i PAMIATKA na cale zycie, przynajmniej dla mnie. Nie chcialabym dostac szkielka, ktore za dwa, trzy lata sie porysuje. Chce nosic go zawsze, a potem przekazac jako pamiatke mojej corce/synowi. Wspolczuje Ci autorko :( Ja zapytalabym chyba narzeczonego, czy to oczko jest szklem, to znaczy cyrkonia, popatrzyla na niego znaczaco i stwierdzila, ze liczylam na cos innego tym bardziej, ze pytales mnie wczeniej o zdanie....

Gość najbrzydsze sa golfy
no raczej by nie pisała gdyby nie wiedziała. Moze był spakowany razem z paragonem? przecież znalazła go przypadkiem.na pewno zatrzymał paragon na wypadek gdyby był za mały itp.

adalis juz Ci wytlumaczono wczesniej jak latwo sprawdzic cene pierscionka

Hm wiem z doświadczenia ze są osoby które cyrkonii od diamentu nie odróżnią jesli pierścionek jest fachowo zrobiony Na własne oczy widziałam takie porównanie!!! Paragon razem z pierścionkiem?Nie sadze Mozna tylko sobie wymyslac jak było

ja akurat jestem pewna ceny poniewaz jak bylam z nim wybierac to akurat bardzo sie rzucal w oczy poniewaz mial wielka cyrkonie nie sposob bylo nie zajrzec na cene . I co tez jestem materialistka ? nie wydaje mi sie . Mamusi po 800 zl masaze a mi jakis badziew ktory jak wiedzial sprawi ze bede miala uczulenie

Gość niomkaodkg
Co za ludzie z autorki i tego jej faceta, ja nie rozumiem: On ją informuję "uwaga, będę się oswiadczał, już mam pierścionek, ale poza tym to też prezent na święta" Ona pierścionek obejrzała, ale chociaż jej się nie podoba totalnie, to pary z gęby nie puści... Ja bym próbowałą POROZMAWIAĆ, ona woli pytać obcych ludzi... Czujecie poza tym, pierścionek zaręczynowy jako prezent pod choinkę? Co to ma być w ogóle? Skąpstwo czy jakiś nnormalny inaczej? Owszem, mozna nosić na palcu z zachwytem srebro, metal itp, ale jełśi było to dawane z miłością, z uczuciem, a tutaj tego w ogóle nie widać... jakieś takie na odwal się... informuje ją, ze się bedzie oświadczał - znaczy co? Ma być wszystko tylko na pokaz, dla rodziny, czy jak? Próbę juz robiliscie?

Adalis, autorka z tego co pisze potrafi odrozniac od siebie te "kamienie" :D Poza tym- przy zakupach brylantow, zawsze dostajesz certyfikat autentycznosci, mase brylantow.... pewnie tego nie bylo. Jestescie wszystkie takie madre, a przyrownujac zarobki Waszych facetow do sredniej krajowej (i do narezczonego autorki), to tak, jakby Wasz luby podarowalby Wam pierscionek zareczynowy za... 50zl. Jak czulybyscie sie wtedy?

no tak, do biednych nie należy, ale do najmadrzejszych chyba też nie. Po latach, jak juz żeśmy sie trochę odkuli, żona kupiła sobie pierścionek zaręczynowy, w ten sposób, poszliśmy do złotnika, żona przebierała, przymierzała, aż trafiła co jej odpowiadał, "urodą" ceną, a ja tylko wsadziłem kartę w czytnik i stwierdziłem , że na końcie jest troche kasiory mniej.

No ja tu sobie szperam i czytam że tylko specjalista moze odróżnić diament o dobrze wykonanej cyrkonii Więc albo autorka to specjalistka od rozpoznawania kamieni szlachetnych albo facet kupil jej totalna tandetę Jest jeszcze opcja ze autorka wymyśla i tyle Certyfikaty?Paragony?No i co tam jeszcze mogło być przy tym pierścionku?Skład i proporcje próby złota?:P Dziewczyny tak na serio - nie wiadomo ile kosztował pierścionek To są tylko przypuszczenia autorki A tak jak pisałam moze był drogi ale brzydki

Gość adelinassss
Mój facet teraz zarabia jakieś 4000zł netto ja zarabiam jakieś 2000zł netto. Tyle, że on płaci jakieś 1000zł kredytu miesięcznie, 1000zł za czynasz i jakieś 500zł paliwo. Ja poza dołożeniem się do czynszu i jedzeniem nie mam żadnych powazniejszych opłat. Ostatnio kupiłam mu na mikołajki prezent za jakieś 300zł a on mi kupił pierścionek zareczynowy za 300 zł mniej więcej w tym samym czasie. Też poczułam się dziwnie... ale tak myślę, że akurat w tym temacie naprawdę nie to się liczy. Chociaż fakt że jak twój tyle zarabia i nie ma wydatków to kwota jaką wydał jest mała..

Gość niomkaodkg
Pytam serio: CZY NAPRAWDĘ NIE WIDZICIE NIC DZIWNEGO, ZE FACET JĄ UPRZEDZA, ZE SIĘ BĘDZIE OŚWIADCZAŁ I ŻE KUPIŁ JUŻ PIERŚCIONEK??? Czy on to robi dla niej, czy tylko dla przedstawienia światecznego, zeby rodzinę rozerwać?

Gość ale żyła
Kochana to już Ci na wstępie pokazał, że będzie sknerą i będzie Ci wyliczał każdy grosz. Jak coś kupisz za drogie jego zdaniem, będziesz miała awanturę na bank, że on zap..., pracuje, a Ty trwonisz jego pieniądze. Nie przyjmuj tych oświadczyn. Powiedz, że nie jesteś jeszcze gotowa. Utrzyj mu nosa.

Nie rozumiem ze facet mógł trzymac pierscionek razem z certyfikatem i paragonem:PI śmieszy mnie to że autorka tak szperała ze go znalazłą RAzem z tym wszystkim - wszystko przejrzała dokładnie

adalis, nie czytaj glupot, tylko idz do jubilera., popros o cyrkonie i tej wielkosci diament - roznicca, ze tak pwoiem- rzuci Ci sie w oczy, i na pewno Cie wtedy 'oswieci' ;) Jak juz ktos pisal- cyrkonia odbija swiatlo inaczej niz brylant. To po pierwsze. Po drugie jezeli kupujesz brylant a nie dostajesz certyfikatu, to albo jego pochodzenie jest dyskusyjne, albo wiarygodnosc watpliwa. ZAWSZE przy brylantach jest ich masa i certyfikat, ZAWSZE!!!!!!!!!!!

No te 2 w 1 to już swoją drogą:P Nie wiem mnie to nie przekonuje No zobaczcie jak to brzmi: Facet zarabia 8 tys miesięcznie Kupuje na zaręczyny tandetę jakich mało i trzyma to razem z paragonem Ona szpera w jego rzeczach i przypadkiem znajduje i pierscionek i paragon I załamana jest:P A moze to diament za 10 tys paragon i certyfikat juz schowany żeby wścibska narzeczona nie znalazła bo lubi sobie poszperać po chacie?Tylko gust kiepski i pierscionek brzydki wyszedł?

Gość kaNUYFAI
Pytam serio: CZY NAPRAWDĘ NIE WIDZICIE NIC DZIWNEGO, ZE FACET JĄ UPRZEDZA, ZE SIĘ BĘDZIE OŚWIADCZAŁ I ŻE KUPIŁ JUŻ PIERŚCIONEK??? Czy on to robi dla niej, czy tylko dla przedstawienia światecznego, zeby rodzinę rozerwać?

Gość O mój Bozze. 1
I co ci po tym pierścionku ? Ja też dostałam zwyczajny 220 zł z cyrkonią i co z tego? Naprawdę taką wagę do tego przywiązujecie? :o Właściwie pierścionek stoi bo noszę obrączkę - już ciut droższą. Ale i tak mam do niego sentyment. Nie ważne czy był za 200 zł czy za 1000 to i tak był wyjątkowy dzień, wyjątkowy fakt... to się liczy!

Dziewczyny prosze- ja wiem do czego paragon służy:P Tylko mysle ze schowalby go w innym miejscu a nie w pudelku z pierscionkiem:P

nie przesadzajmy jest roznica miedzy nie posiadaniem pieniedzy a zwyklym chamstwem . Moja tesciowa dostawala co miesiac wynalazlki prawie po 1000 zl a on mi wyskakuje z pierscionkiem srebrnym (mam uczulenie wiedzial o tym) i to jeszczze na zareczyny . Poczulam sie urazona i mowie sobie co chcecie moge byc w waszych oczach materialistka ale tak sie nie czuje .

Gość mpoia
"Właściwie pierścionek stoi" - wcześniej chodził, biegał, ale go nie nakręciła... I takie pizdy potem się dziwią, ze nikt ich do pracy nie chce przyjąć, wiejskie cipy. Z jakiej wiochy przyjechałąś z takim słownictwem?

No ale to już nasze gdybanie:PIle w tym prawdy nie wiadomo A wyobrazacie sobie taką sytuację?: Facet przyklęka wręcza pierścionek (podniosła chwila) a autoka mówi: "kochanie a czemu to cyrkonia>?Miał być BRYLANT" No ja po czymś takim bym wymiekla:P

Ja wlasnie jestem innego zdania. Obraczki lubie proste, bez zadnych wariacji, biale zloto, tytan ewentualnie... a pierscionek zereczynowy to cos wyjatkowego. Poza tym nie nosze raczej bransoletek, innych pierscionkkow, naszyjniki rzadko- czasem kolczyki- i dla mnie to jest jedyna rzecz, z ktora nie zamierzam sie rozstac nigdy. Dltego chce, by byl porzadny i mial wyglad. Cyrkonia to SZKŁO !!!! Rysuje sie i zuzywa dokladnie tak, jak talerze :O

nawet ta osoba ktora nie rozroznia diamentu od cyrkoni .. jest w stanie ocenic co wyglada lepiej . a po za ty facet pewnie nie myslal ze bedzie szperala wiec naturalnie wsadzil paragon obok . Co w tym dziwnego ?? nie chcial zgubic w razie wymiany ..szukacie dziury w calym Nie ma roznicy w tym zadnej . Dziewczyna sie zawiodla i miala do tego prawo .Nie napisala ze nie przyjmie oswiadczyn ! !

Powinien być adekwanty do zarobków, bo zaręczyny to wyjątkowy moment. Jak go było stać to powinien pomyśleć o droższym i ładniejszym, o czym tu wiele mówić. I nie chodzi o materializm.

mam dość takiego kraju Obrączki lubię proste bez wariacji, białe złoto lub tytan No comment

Dlatego moim zdaniem lepiej nie liczyć na gust faceta tylko iść razem z nim i samej wybrać Fajny jest ten moment zaskoczenia Dlatego najlepiej jest oświadczać się bez pierscionka a potem isc razem i wybrac cos co pasuje obu stronom i finansowo i wizualnie