Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkjlkjlkjlkjl

karmicie swoje 8 miesięczniaki, czy jedzą same?

Polecane posty

Gość kkjlkjlkjlkjl

ja jest u was?

Gość moja 8,5 m-ca je nożem
i widelcem

Gość kkjlkjlkjlkjl
pytam poważnie

Gość tikal
karmie ale tez myslalam o tym zeby dawac jedzenie do reki

Moja córka ma 9,5 miesiąca i karmie ją. Ale też wiele rzeczy daje jej do rączki, np. chrupka, czy biszkopta i je sama.

Gość gryczka
Mój syn ma rok i dopiero teraz zaczynam go pomału uczyć jeść samodzielnie. Tzn. herbatniki, chrupki kukurydziane to już od dawna sam bierze w rękę, ale teraz zaczynamy zabawy z łyżeczką :-)

Gość hhjgbhj
Diabeł tkwi w tym,że karmione wsuwa szybciej;).Jak mamusia niecierpliwa szlak trafia naukę:)

pytanie :o wiadomo ze to co sie da to w raczke maluszek wezmie i zje sam bez pomocy,no ale jak sobie wyobrazasz samego jedzącego 8 miesieczniakia typu jakas zupka itdOno jeszce porządnie łyżki np z zupą nie umie utrzymac i zanim trafi zawartosc lyzki do buzki to wszystko na dol poleci

Gość iksigrezzett
Mamy napiszcie prosze,czy jesli dajecie dziecku takiemu około 9 miesiecznemu np. kanapke czy jajecznice na śniadanie to popija je standardowa iloscia mleka czy herbatka??

co do samodzielnego jedzenia córa miała jakieś 1,5 roku jak dostała łyżeczkę do łapki i myślę że z synem tez do tego wieku poczekam takie rzeczy jak chrupki, biszkopty czy herbatniki wiadomo do łapki tak samo butla z kaszą czy kotlet ale na zupy łyżeczką myślę że za wcześnie chociaż mały zaczyna mi się do tej łyżeczki sam wyrywać :)

a co do popijania to herbatką lub soczkiem mleko czy kakao czy kasza to osobny posiłek dla mojego dziecka :)

Moje dziecko ma 10 miesięcy i je samo :) myślę że nauka poszła mu tak łatwo bo nie jest wybredny i poważnie podchodzi do jedzenia tzn je żeby zjeść a nie żeby sie pobawić :) Dla zlośliwych pomarańczy od razu dodam że nie piszę tego żeby sie pochwalić tylko odpowiadam na pytanie w temacie :)

iksigrekzzet moje dziecko popija takie posiłki herbatką, ale wygląda to tak że najpierw zje a na końcu dostaje picie.

nie,nadal go karmię.Chrupki,biszkopty lub środek chleba dostaje sam do ręki, ale wsadzenie mu do ręki łyżeczki,nawet pustej grozi wybiciem oka jemu lub mnie.Uważam że jest jescze za mały na samodzielne trzymanie łyżeczki czy widelca, i jedzenie byłoby wszędzie tylko nie w buzi.

Gość chorzowianka21
0mój ma 11 miesięcy i je sam chrupki , biszkopty czy taki inne suche rzeczy, jak je inne rzeczy o ile je to dostaje swoja łyżeczkę ale i tak ja go karmię , danie mu miski na blat krzesełka grozi wylaniem heh. poczekam jeszcze z samodzielnym jedzeniem gdzies 4 miesiące chyba ze bedzie gotowy wczesniej . Oczywiscie zaczne od puree ziemniaczanego ;

Gość hhhhhhyyyhy
moja ma 17 miesięcy i nie je sama. W ogóle jedzenie ją nie interesuje. Jak dla mniej mogłaby wcale nie jeść, więc muszę ją karmić i to jeszcze przy tv.

Gość hhihihihihi
mój nigdy nie jadł papek, sam je, nie wpycham mu jedzenia łyżeczką

Gość upupupupuphyuiyhi
podnosze

Gość upupupupuphyuiyhi
podnosze

Gość upupupupuphyuiyhi
podnosze