Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość UKańczyk

Co wy macie z tym UK

Polecane posty

Gość UKańczyk

Ciekawi mnie czy znacie UKańska kulturę ludową UKańską Sztukę i Zabytki UKańskich pisarzy UKańskich artystów i malarzy UKańskie Tradycję i Zwyczaje UKańskie Budownictwo itp.

Gość jedziesz do usa
hmmm nie znam nic z tych rzeczy które wymieniliście obydwoje

Gość Znam za to japońska kulturę
Japońskie obyczaje Jaonski język Jaonska sztukę Itp Ukraińskiej nie znam a mieszkam w uk Znam tez Polska kulturę sztukę tradycje obyczaje pisarzy poetów budownictwo I polskie chamstwo

Gość do MODLISZKA
zalosna jestes sama pewnie siedzisz na benifitach i w domu socjalnym a pozatym gowno ci do tego .

nie siedze na benefitach debilu bo moj ojciec to Anglik a ja chodze do szkoly. nie potrzebujemy benefitow bo mam obu rodzicow pracujacych a nie jakich prostakow co tylko patrza na to zeby okrasc panstwo. Wracajcie do swojej polszy polaczki!

Gość zdesperowana domowa zona z kom
wyjatkowo dobrze i bezblednie piszesz po polsku jak na corke anglika ktora od zawsze mieszka w uk. Matka musiala sporo uwagi wlozyc w twoja edukacje jezyka polskiego, gramatyki i ortografi. A zdaje sobie sprawe ile w tym pracy bo sama mam syna dwujezycznego ktory robi przerazajace bledy jezykowe jezeli chodzi o jezyk polski. kiedy dorosnue nie sadze zeby przesiadywal takze na polskim forum bo jego glownym jezykiem jest angielski i jako ze mieszka i urodzil sie w uk domyslam sie ze bedzie sie czul przede wszystkim brytyjczykiem bo po proostu oprocz mnie nie ma wiecej styku z polskoscia. Nie chce budzic falszywych domyslow ale brzmisz jakby polski byl twoim pierwszym jezykiem. Radzisz sobie z jezykiem polskim jak 100 procentowa polka.A moze nawet tata za bardzo sie nie przejal toba ani matka? A moze sciemniasz??Podazajac dalej twoim tokiem rozumowania matka powinna byc pierwsza wyslana spowrotem do 'polszy'. Czemu nie zaczac od niej??

Gość stella23
niby chodzisz do szkoly a w srodku dnia siedzisz na kafe. Przestan sciemniac dziecko. Moze sama z matka spakuj manatki i wypierdalaj do polszy, co? Twoja matka to taki sam polaczek jak kazdy inny:D

oczywiscie ze polski jest moim pierwszym jezykiem bo w polszy sie urodzilam i mieszkalam przez pierwsze lata mojego zycia debilu. nie musze sie tlumaczyc takim cepom jak ty. jakbys chciala wiedziec to studenci maja juz wolne od szkoly bo jest przerwa swiateczna. co za koorwy teraz beda sie licytowac o to czy matka mnie posylala do polskiej szkoly czy nie.

polski jest moim pierwszym jezykiem bo w polszy sie urodzilam i mieszkalam przez pierwsze lata mojego zycia debilu. nie musze sie tlumaczyc takim cepom jak ty. jakbys chciala wiedziec to studenci maja juz wolne od szkoly bo jest przerwa swiateczna. co za koorwy teraz beda sie licytowac o to czy matka mnie posylala do polskiej szkoly czy nie.

polski jest moim pierwszym jezykiem bo w polszy sie urodzilam i mieszkalam przez pierwsze lata mojego zycia debilu. nie ode mnie to zalezalo niestety. nie musze sie tlumaczyc takim cepom jak ty. jakbys chciala wiedziec to studenci maja juz wolne od szkoly bo jest przerwa swiateczna. moja matka nie dlugo leci do polszy na pseudo swieta. ja zostaje.

polski jest moim pierwszym jezykiem bo w polszy sie urodzilam i mieszkalam przez pierwsze lata mojego zycia debilu. nie ode mnie to zalezalo niestety. nie musze sie tlumaczyc takim cepom jak ty. jakbys chciala wiedziec to studenci maja juz wolne od szkoly bo jest przerwa swiateczna. moja matka nie dlugo leci do polszy na pseudo swieta. ja zostaje.

Gość zdesperowana domowa zona z kom
w polszy sie urodzila, w polszy mieszkala wiec czym ty sie dziewczyno roznisz od nas?? To ze twoj ojciec trysnal sperma w okolicach lonowych twojej matki nie upowaznia cie do chamstwa.

Gość stella23
buhahaha poleczka:D:D:D tak na marginesie to poziom prezentujesz o wiele nizszy niz niejeden Polak w UK.

Nie wiesz jaka jestem w realu debilu wiec spierdalay. no mam zal do rodzicow ze pozwolili mi sie urodzic w smierdzacej polszy a nie w innym miejscu. przez to mam kompleks narodowy. ale dzieki temu ze mam ojca Anglika to jestem Angielka i poza miejscem urodzenia wpisanym w paszporcie nic mnie z polactwem nie laczy. Tylko kombinujecie gdzie wyjechac z polszy bo sami ze soba nie mozecie wytrzymac i tylko ograbiacie inne kraje. Wara spowrotem gdzie wasze miejsce czyli w zasraney polszy. a fuj!

Gość stella23
serio nic cie nie laczy? To wypierdalaj w polpodskokach z tego forum zakompleksiona POLKO. Angielka ty nigdy nie bedziesz, bo twoja matka to poleczka. Swoja droga marna z niej matka skoro wychowala taka chamke

Gość stella23
a i jeszcze jedno zaznajom sie moze z pojeciem wara a potem go uzywaj

Gość E. Dabrowska
UK miejsce jak każde inne w UE. mamy ten przywilej, możemy podróżowac i osiedlać sie w innych krajach. Tutaj chodzimy do szkół, pracvujemy, płacimy podatki, inwestyjemy, rodzimy dzieci... wstyd tylko, że tak trudno to INNYM zrozumieć. Emigracja jest procesem naturalnym i oczywistym w wielu przypadkach. wstyd Modliszko, wstyd.... że posługujesz się językiem polskim i urodziłaś się w Polsce. ps. terminu "polsza" nie bardzo.... za stara jestem:) moze inne dzieci neostrady Cię rozumieją:) wiesz, UK tak samo śmierdzące jak Polska, jak każde inne miejsce:] wszystko ma swój śmierdzący zadek:)

Pani Dabrowska ale ja sie z tynm zgadzam i wiem ze jukej tak samo smierdzace jak polska. a czemu? przez emigrantow. smierdzace bo wszyscy przyjezdzaja i sie syf robi. moj ojciec poznal mame jak byl na kontrakcie w polszy w latach osiemdziesiatych. sciagnal ja do Anglii i tu zyli ale matka sie uparla zeby urodzic mnie w smierdzacej polsce i tam musialam jakis czas mieszkac. nie chce polakow w anglii

Gość kopertynga
Uuuhhh...nie chcesz Poalkow w Anglii? :D Juz sie pakujemy i wyjedzamy. Pytanie gdzie ja mam sie wyniesc? Bo moj dziadek jest Szkotem a babcia Niemka, mama urodzona w Niemczech, ojciec Polak. Ja sie urodzilam w Polsce (nie wiem gdzie urodzila sie modliszka bo te jej "w polszy" to mi cos Rosja zajezdza).Rodzice mieszkali w Polsce, teraz w Niemczech, dziadkowie w Niemczech, teraz w Szkocji :D Ja mieszkam w Anglii z narzeczonym Francuzem. Gdzie modliszko mam sie wiec wyniesc? :D

Gość fbfgb
to masz problem bo innych gowno obchodzi czy chcesz zeby tam byli polacy czy nie :P Proponuje isc i upic sie z zalu :D

Gość fbfgb
kopertynga nie musisz sie tlumaczyc :) dziewczyna ma problem ze soba, mysle ze powinna sie udac do specjalisty :)

Gość dobre kopertynga
ale sie usmialam czytajac Twoj post. Wydaje mi sie ze nie ma co z modliszka dyskutowac bo widac ze dziewczyna ma kompleksy. Moze przesladuja ja w szkole i nekaja ze jest polka i teraz przychodzi na forum i w zaciszu swojego pokoiku wyzywa sie na innych. To oczywiscie nie tlumaczy tego prostackiego jezyka jakim sie posluguje...ale coz.

Gość zeta z kom
Kolejny rozwydrzony bachor y myslisz ze uwierzymy w bajki o ojcu Angliku. Nawet to nie czyni cie lepsza rozwydrzona cipo modliszko

juz napisalam ze mam kompleks narodowy. \ze tez musiala mnie mama urodzic w polsce ktorej nienawidze! mam obywatelstwo, mowie iw ygladam jak Angielka, ja nia jestem po prostu. do czternastego roku zycia z matka jezdzilam do polski i chodzilam do polskiej szkoly jak bylam mlodsza tutaj. nienawidze polakow

Gość stella23
matki tez nienawidzisz?? Zalosna jestes:o

modliszka jestes parszywa podróbką angielki bo jakby nie patrząc jestes w Połowie Polka co Angielki Cie nie czyni bo urodziłaś sie w Polsce.Glupiutka jestes

Gość E. Dabrowska83
Modliszko a w czym Polak gorszy d Anglika? tak w klasyfikacji ogólnej i przypadkowej? powiedzmy... idziesz sobie ulicą i... idzie sobie Polak... kurteczka, torba męska przez ramie i mp4 w uszach idzie sobie anglik... płaszczyk, plecaczek i czyta w locie gazetę... na pierwszy rzut oka jaka różnica? a potem... Polak jest fajnym: lekarzem, nauczycielem, prawnikiem, terapeutą zajęciowym Anglik jest: na benefitach, pije co drugi dzień, jara zioło w kacie kuchni, kradnie w Tesco i Asdzie lub odwrotnie Polak zło, Anglik dobry owszem, jest sobie w UK sporawa grupa Polaków tłoków, debili i fanów muzyki chodnikowej ale, ale jest ich tez sporo wśród Anglików, Niemców, Francuzów i |Egipcjan:) to nie tylko sam problem emigracji... na lotnisku nikt nie robi testu z wiedzy ogólnej i zasobów kultury:) może po prostu nie lubisz i nie chcesz ludzi głupich różnie ich definiując:) i o emigracji w Europie:) taka fajna "instytucja" jak UE dała na prawo do podróży i wybierania sobie miejsca na kontynencie:)

Gość nie mam jaj!!!!
Modliszka - a ty znajomych nie masz? Normalną mloda osoba która naprawde byłaby taka jak się opisujesz - młoda studentka gardzaca smierdzacymi polaczkami uważająca się za Angielke nie siedzialaby w piątek na kafe Sciemniasz zakompleksione dziecko

Gość kopertynga
Modliszka, naprawde nienawidzisz Polakow? Przeciez sama w polowie przynajmniej, jestes Polka. Nienawidzisz wiec siebie. Smutne :-( Mamie to pewnie kraje sie serce, widzac twoje zachowanie. Kto wpoil ci ta nienawisc, kto nie nauczyl tolerancji? Jezeli piszesz prawde a nie fantazjujesz sobie to naprawde gleboko ci wspolczuje :-( Ja jestem dumna i ze swojego pochodzenia i z obojga rodzicow. I mam nadzieje, ze oni beda kiedys dumni ze mnie.