Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość UKańczyk

Co wy macie z tym UK

Polecane posty

Gość mr antonius
Ile ty masz lat? Podejrzewam ze jestes mniej wiecej w moim wieku. Szkoda tylko ze tak wąskie masz horyzonty dziewczyno....

nie mam waskich horyzontow. i zostaw mnie w spokoju,. to jest forum. polki sie obrzucaja blotem tu na porzadku dziennym. pisze sobie co chce. a ty ile masz lat ze tak sie dopytujesz?

Gość czy ty jestes nacpana?
a, zapomnialam dodac ze UK-incy chlaja strasznie i cpaja. Gorzej niz Ruscy. Duzo gorzej.

Gość E. Dabrowska83
albo Burma albo Ruskie lasy;p tam niedzwiedzie:) ps. emigracja zaszła już wszedzie;p ooooo Izrael;p

Tylko w takiej anglosaskiej kulturze bycie kims z innego kraju jest czyms zlym. To oni wymyslili stereotypy na ten temat. A dlaczego? Bo sami sa narodem od stuleci pasozytniczym. Teraz te wykorzystywane ofiary chca cos w zamian i smia tam jechac i upomniec sie. Ha ha!! Wzieli sobie kredyt za : Enigme" a gdyby nie Polacy to teraz cierpieliby pod germanskim knutem.

Gość E. Dabrowska83
też argument.. ale ciężko to Brytolom zrozumiec:) na każdego przychodzi czas:)

Gość mr antonius
Sama tego nie widzisz ale jestes jeszcze malolata która za przeproszeniem gowno wie. Masz jakiś bunt i nienawidzisz lub po prostu powtarzasz opinie jak papuga. Ja mam 19 lat i przyjechałem do Angli jako małe dziecko. Tez część mojej rodziny jest z Anglii ale nigdy mi nie przyszło do głowy nienawidzic i tak wyrażać sie o swoich rodakach jak ty. Od tego nie uciekniesz. Jestes Polką tak samo jak Angielka. Skąd wynioslas ta nienawiść? To się w glowie nie mieści. Znam wiele "zmiksowanych" dzieci i one nie maja problemów ze swoim pochodzeniem. Sa dumne z obydwóch obywatelstw.

To dzikusy w pretensjach. Ubrac malpe w melonika byloby bardziej naturalnym widokiem. Pomyslcie chocby ta ich rodzina krolewska pozal sie Boze. Oj nakradli sie. Juz nie wspominajac o morderstwach. Duzo gorsi od Niemcow . i oni maja czelnosc cos Polakom zarzucac? Polacy to najszlachetniejszy narod w Europie mimo wszystko. Najskromniejszy chlop w Polsce ma wiecej oleju w glowie od przecietnego Anglika-

Gość E. Dabrowska83
Oni mają czelność ponieważ to ciągle Oni taka zardzewiała duma narodowa:) ale pokornieją:)

Gość mr antonius
Wszędzie jakby trochę pokopac to okazuje się ze to nie rodowity Anglik :p

Gość Offenbaszek_DE
Droga Autorko, w kazdym kraju UE i nie tylko spotkasz polakow, turkow,rosjan itp.itd.Ja rowniez mieszkam za granica w Niemczech , mam meza Polaka pochodzenia Niemieckiego ,pierwsza corke urodzilam w De a druga w Pl i co mam i wpajac ze druga jest gorsza bo sie w Polsce urodzila? Naucz sie tolerancji...jestes Polka w polowie i zawsze nia bedziiesz nie zmienisz tego wYPIERAJAC SIE swojego pochodzenia.

Tak pokornieja bo jak mozna byc dumnym w rzygowinach? Och coz to za piekny i dumny narod!! Szczegolnie ten czlowiek we fioletowym kapeluszu. Czyzby nalezal do klubu " Red Hat Society "? :-D :-D http://news.bbc.co.uk/2/hi/in_pictures/7635897.stm

Gość a gdzie meloniki?
Takich tez na zagranicznych wystepach w Krakowie widzialam :-D http://www.flickr.com/photos/maciejdakowicz/2478082889/in/set-1391696/ "Rule, Britannia! rule the waves: "Britons never will be slaves." ( z wyjatkiem alkoholu) :-D A tu?? piekne mlode damy w kulturalnym towarzystwie :-D http://www.flickr.com/photos/maciejdakowicz/2322335766/in/set-1391696/

Gość a gdzie meloniki?
CDN po dwoch tygodniach.:-D A ty Modliszko jak wrocisz to modl sie o rozum. Moja mama mowila ze jak Bog chce ukarac to czlowiekowi rozum odbiera.

Modliszko mieszkam w UK, studiuję (w Yorku właśnie) mam dużo znajomych, również Anglików i jestem raczej miłą osobą;) ale od takich ludzi jak ty aby najdalej:O jak cie czytam to aż włosy na głowie stają, szczerze mi cię szkoda...

Gość zdesperowana domowa zona z kom
modliszka -- mi to by bylo wstyd tak mowic o polakach majac szacunek dla wlasnej matki no i polowy siebie. Jestes angielka ale takze i polka. Jezeli chodzi o wscibskosc to zgadzam sie ze polacy przoduja w ocenianiu sie nawzajem i tak jakby ta przywara w tobie tez jest widoczna. Sympatycznych ludzi nie zjednasz sobie chamstwem i wysylaniem emigrantow do domu. Nie badz hipokrytka. Masz matke polke. Szanuj chociaz ja.

Gość shhdujj
Czyli do Yorku już Modliszka nie pojedzie bo jestes emigrantka.

obstawiam, ze są jakieś problemy rodzinne - oprócz tego, co pisalam wceśniej - czyli buntu i szukania tożsamości wulgarność i krzyk to często sposób na zwrócenie na siebie uwagi... MOdliszka ukierunkowała swoją nienawiść na Polaków, bo ją rozsadza, może nie moze zrozumieć co ciągnie Matkę do Polski? dlaczego ta ostatnia woli spędzić te najbardziej rodzinne święta w roku w dalekim kraju zamiast z mężem i córką? ktoś tu jest bardzo, bardzo pogubiony... Polacy nie są święci rzecz jasna, ale tam chodzi o coś więcej

Gość shhdujj
Tez tak myślę. Dziecko bardzo zbuntowane i może z rozbitej rodziny?

Gość Oj ty gowniaro....
Modliszka zal mi ciebie. widze ze masz jakies problemy sama ze soba? chcesz o tym porozmawiac?

Gość Oj ty gowniaro....
Dlaczego nie ze mna? Moze bym ci jakos pomogla w tej frustracji. ponadto widze ze masz problemy i martwie sie tym ze tak mloda osoba jak ty ma tak rasistowskie podejscie do wlasnego kraju. jestes Polka, czy to ci sie podoba czy nie.JESTES POLKA URODZONA W POLSCE Z MATKI POLKI. Nie zycze sobie,zeby takie gowniarstwo jak ty obrazalo nasz kraj- Polske, tym bardziej,ze sama z tej Polski pochodzisz. Nie badz hipokrytka.

Gość Oj ty gowniaro....
Ja nikogo nie obrazam, za to ty- wszystkich. Wiec to ty reprezentujesz Polske w bardzo udolny sposob. Jeszcze nigdy nie slyszalam tylu chamskich tekstow o Polsce i Polakach z ust Anglikow. Najwiecej jednak ma do powiedzenia glupia mloda gaska, Polka, ktorej sie wydaje, ze w internecie pozostaje anonimowa... Blad, kruszynko, blad. Wiec jesli ktos tu reprezentuje jakies chamstwo i zle maniery, to jestes wlasnie ty. Proponuje wiec zaczac popracowac najpierw nad soba,a potem osadzac innych.